|   354   0     0
  Tyckmycken

Satt på Konsum igår och störde mig på allt. Först och främst på pappaledigheten.
Varför är det så himla bra? Det är så himla naturligt att mamman tar hand om barnet, i alla delar av världen, även djurvärlden. Varför ska vi komma in här och mer eller mindre tvinga papporna att vara hemma? Visst, vill papporna vara hemma ska det väl finnas möjlighet, men det har blivit så hypat.
Iallafall så är det grejerna jag ser hela tiden som gör mig orolig. Det finns såklart modell ”sämre” mamma också, men de här grejerna händer bara papporna.
Igår ställde en pappa upp sin lilla tvååring på brädan där man packar sina varor. Barnet hade en chipspåse i ena handen (som var större än han själv) och en godispåse i andra handen som säkert var tyngre än han. Pappan gick tillbaka och packade upp varor och skulle betala.
Ungen med sina jätteprylar i nävarna svajade till och höll på att ramla i backen. Han stod en meter upp i luften. Som tur var stod det en kvinnlig varelse där och lyckades rädda honom.
Jag fick nästan en hjärtattack.
En annan vanlig grej, som bara pappor gör, är att använda våra automatiska dörrar. De trycker på knappen och knatar glatt in före sina 1-åringar som knappt lärt sig gå. Barnet tultar omkring i sin egen lilla värld och tar lång, lång tid på sig att komma förbi dörren. Pappan är redan långt inne i affären. De där dörrarna väger inte lite och skulle lätt göra mos av ett litet barn.
Som tur är finns det alltid en kvinnlig varelse där för att springa mot dörren och hålla upp den, medan jag sitter och håller andan alldeles för långt ifrån för att kunna göra något.
Jag vet inte, men just det där förutseende, ”vilka hundra hemska grejer skulle kunna hända här”, är en kvinnlig instinktsgrej.

Sen en materiell irritation. Det här med schampoo och balsam. Varför är det olika dofter för olika typer av hår? Man vill ju faktiskt välja på vilket slags hår man har och inte ta schampoo för fett hår bara för att den luktar godast. HAR JAG MISSAT NÅT?

Sen var det säkert massa andra grejer jag störde mig på, men bara dessa jag kommer på för tillfället :)

0
 354   0     0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *