|   1 003   0     0
  Livet i exil | Vardag

Ja, tänk att det gått ett år. Ett år sedan jag lämnade Sverige.
Det var -9ºC ute, och jag lämnade Sverige bakom mig för det soliga Florida.
Jag kom fram, blev ägd av duschen. Det var lite roligt.
En vecka stod jag ut med farsgubben, sen sökte jag mig till nya domäner – Kanada.
Jag hälsade på häruppe 8-16 mars. Sedan åkte jag tillbaka till Florida i två veckor, för att slutligen flytta hit permanent den 1 april.
Den 18 april flyttade Lucy och Mag hem till oss. I maj åkte vi upp Mikes sommarställe – en tripp som inte blev riktigt så bra som jag hade hoppats. Jag skrev testet för översättningsjobbet på SDI Media och fick svar att jag hade klarat det och nu hade ett jobb. Bara arbetsvisumet fattades. I juni var jag ute och smög i skogen med kameran, och sprang på några tvättbjörnar. Tufft!
I juli åkte jag och Greg till Sverige. Vi gjorde Stockholm och sedan slappade vi en vecka hos familjen. Hos tullen på vägen hem fick jag mitt arbetsvisum, och hon skrev ända till 1 september 2007! När vi kommit hem åkte vi till Niagarafallen, och dagen efter blev jag sjuk – ont i halsen. I Augusti började jag träningen på översättningsföretaget, men sen kunde jag inte börja jobba, för jag var sjuk av och till hela augusti. Halsen blev inte bättre, och den 9 semtember bar det av till Sverige, för vård. Läkaren tyckte direkt att pannbiffarna skulle bort. Den 27 september åkte halsmandlarna ut. Sedan följde ett par veckor i smärta, och jag fick flytta fram hembiljetten. I oktober blev jag ordentligt uttorkad p.g.a smärtorna och mamma hotade med att ta mig till sjukhuset så att jag fick dropp! Då minsann blev det fart på drickandet – hellre dricka och ha jättesmärtor än att få en kanyl insatt (där de definitvt inte skulle söva mig för att göra det).
Den 14 oktober fick jag äntligen åka hem till min Greg igen. Ett par veckor senare fick jag träffa Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia, inte fy skam. I november klippte jag av mig håret, färgade det och gjorde ett par slingor. I november firade vi Gregs födelsedag (försenat) uppe i CN Tower i Toronto. Vi började också måla om här hemma. I december åkte vi till Kalifornien, där vi också firade jul. I januari hände inte så mycket annat än att jag började på Viktväktarna igen. I februari tog vi vår underbara tripp till Niagarafallen.

Det var det året. Tänk vad mycket som kan hända under ett år :)

0
 1 003   0     0
  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *