|   559   0     0
  Gravid

Vill bara börja med att tacka för alla snälla kommentarer till fotot :)
Jag fick använda min gamla kamera (300D), för jag har ingen trådlös utlösare till den nya. Vilket återigen bevisar att objektivet betyder mer än huset.
Sen vill jag tacka för alla råd och tips och diskussioner kring föräldrarskap och födsel! ♥

Idag var vi hos barnmorskan, och på väg därifrån tyckte Greg att det nog var dags att köpa bilbarnstol! Det är ju bara 5 veckor kvar och om man inte har en bilbarnstol som uppfyller alla krav får man inte lämna sjukhuset. Så i eftermiddags susade jag iväg för att köpa stolen. De hade inte färgen ”Java” som jag ville ha, så jag fick nöja mig med ”Mocca” :)
Innan läste jag på lite om vad jag ska klä barnet i, och man ska absolut inte ha overall på i bilsätet… Bältet ska sitta så kroppsnära barnet som möjligt, annars kan overallen pressas ihop och barnet kan skjutas ut ur stolen vid eventuell olycka. En sån påse var tydligen inte heller det säkraste. Tänk vad lite man vet.

Det slutade med att jag köpte ett sånt där skydd som man sätter utanpå.
Jag har sett dem hela vintern och frågat ganska många och alla verkar älska dem. Barnen håller sig varma med vanliga kläder och de skyddar mot vind, snö, regn, osv.

Det fick bli en röd, för att minimera frågor om kön 😉

Jag och katterna provade utrustningen som vi alltid gör när vi köper något nytt till Peanut. 😀

Just det, hos barnmorskan berättade de lite mer hur det går till när värkarna sätter igång. När värkarna börjar bli regelbundna ringer vi till växen som skickar vidare till barnmorskans personsökare. Vi har två barnmorskor och en student i vårt team. De ringer upp och kollar hur det går och om de tycker att det verkar vara igång kommer de hem och ser hur det går. Om jag bara är 1 cm öppen kanske de ger lite tips på saker vi kan göra, typ bada, duscha, vila, osv. och sen åker de igen. Om jag däremot är 4 cm öppen så stannar de här tills det är dags att åka till sjukhuset ♥ Fatta service 😀 Vad tryggt!
Och om jag ändrar mig i sista minut och inte vill åka in utan känner att jag kan hantera smärtan eller bara inte vill förflytta mig så har de alla grejer som behövs i bilen, och vi kan föda hemma. Det ni!

0
 559   0     0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *