|   537   0     0
  Gravid | Livet i exil

När jag uppdaterade min Facebook-status med ”26 days to go” idag, fick jag lite småpanik. 26 dagar +/- 14 dagar. Det betyder att lilla Peanut kan komma redan om tolv dagar. Eller förstås redan imorgon… Panik! Förstår ni hur lite två veckor är? Det är galet!
Det enda jag har packat i förlossningsväskan är två par varma strumpor… Hahaha! Good job! 😀 Ett par till mig att ha på fötterna, och ett par att klä Peanut i antar jag.

Var nyss på apoteket och köpte termometer och lite medicin. Tänkte att det kan vara bra att ha ifall Peanut får feber… Den gamla hederliga rumptermometern är fortfarande den som visar mest noggrant, så det blev en sån. Man kan använda den i armhålan också, men varken armhåla eller öra är tillräckligt noggrant tydligen.
Sen försökte jag köpa medicin, och det är alltid jobbigt när det inte finns Alvedon och sånt man är van vid. Och inte har de sådana man för upp i rumpan heller, utan det är bara droppar, som intas oralt… Lär ju vara lagom enkelt.
Barnmorskan gav mig droppar som motsvarar Alvedon (med paracetamol) och sen andra droppar som är bra mot gas när bebis är riktigt liten.

I början när jag bodde här köpte jag alltid Alvedon när jag var hemma i Sverige, för det kändes tryggt att äta något man kände till… Men sen tog de slut och jag fick nöja mig med Tylenol och det gick ju lika bra det. Och ska man bo här är det väl lika bra att vänja sig vid de preparat som finns :)

Tolv dagar känns alldeles för snart… 26 dagar känns lagom. Eller åtminstone 16 dagar, så att mamma hinner hit :)

0
 537   0     0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *