|   610   0     0
  Arbete | Foto & Film

I november började jag sälja lite stockfoton. Jag undrade om det var något man kunde försörja sig på och laddade upp bilder lite här och var. På vissa ställen var det lite klurigt att bli godkänd, medan man på andra ställen kommer igång meddetsamma.

Igår när jag kikade in hos en av agenterna såg jag detta. Någon hade betalat $27.12 för en av mina bilder. Wow!
I vanliga fall får man mellan $0.25 och $1.00 för sina bilder.
Superhäftigt!

Här är bilden som sålde för så mycket:

Här är en sammanställning av januari månad. Kan man blir rik av det här? Det tror jag inte. Kan man leva på det? Det tror jag. Men det tar ett tag att komma igång och bygga en stor portfolio. Jag har mest bara laddat upp bilder som jag har på datorn och inte tagit några bilder specifikt för att sälja. Utom några på min vän Lisette och hennes barn.

Så i januari tjänade jag $61.70, då ska tilläggas att jag inte har laddat upp nya bilder sedan november, de som ligger där generar pengar utan att jag gör något. Ska försöka ta tag i det och ladda upp lite fler bilder.
Vi hoppas att detta ska kunna dra in lite pengar när vi åker runt i USA =)

Här nedan är exempel på några av mina bäst säljande bilder. Jag har bara en bild som är på en pryl på vit bakgrund, som gitarren, och den säljer jättebra. Tror jag måste göra fler sådana isolerade bilder.
Toronto på vintern säljer nog bra för att det är säsong. Blommor är svåra att få accepterade för att det finns så oändligt många blombilder, men denna säljer mycket.
Bilden på Lisette och ungarna som jag tog specifikt för att sälja säljer även den bra =)

Om inte annat är det ett sätt att kunna investera i lite nya fotoprylar :)
Här nedan är de ställen jag säljer på. Shutterstock är den som ger mig mest stabil inkomst. Ska nog skriva en sida om microstocking, som det kallas. Tycker det är ganska intressant :)

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *