|   496   0     0
  Tyckmycken

Varför rycker man upp familjen för att ge sig ut på ett äventyr som detta?
Hur kan man byta sitt hus på 150 kvm mot en husvagn på 38 kvm?

Frågorna är säkert många. Finns det något enkelt svar? Nej.

Min mormor undrade om vi inte hade råd att ha kvar huset, om det är därför vi väljer att sälja och flytta till husvagn. Jo, vi hade haft råd. Greg tjänar tillräckligt för att vi skulle kunna ha mig hemma som hemmafru.

Så varför?

Jag är en rastlös själ och har alltid varit. Slentrian är det värsta jag vet. Jag behöver ombyte. Jag vill skapa mitt liv, inte bara vara en pjäs i ett stort spel. Jag vill vara fri, inte bunden.

”Freedom is just another word, for nothing left to lose.”

Det ligger mycket i det. För just nu har vi hus. Och bilar. Och lån. Sådär som alla. Med detta kommer alla förpliktelser. Greg måste gå till jobbet så att vi kan betala våra räkningar. Man kan inte bara bestämma sig för att sticka iväg någonstans utan att be om semester och hoppas att det går igenom. Man är bunden.

Greg tycker inte vidare mycket om sitt jobb. Vem gör det? Är det inte tragiskt att vi spenderar hälften av vår vakna tid med att göra något vi ogillar? Man har bara ett liv. Gör det mesta av det. Återigen, hur lycklig blir man av alla prylar och ting.
Vi har varit TV-lösa sedan oktober. Saknar vi vår stora, feta plasma-TV? Nope.

Det finns inget så betydelsefullt som familjen. Jag vill vara tillsammans med min familj. Jag vill upptäcka världen. Jag vill vakna av mig själv (nåja, av Noëlle) på morgonen, inte väckarklockan. Jag vill äta när jag vill, ta ledigt när jag vill, åka vart jag vill.

Det händer. Vi är på väg. Vi ska åka ut på vårt livs äventyr. Vi skapar vårt liv.

Jag vet inte riktigt vad jag vill med det här inlägget. Bara massa tankar i random ordning.
Andra säger det så mycket bättre än jag. Här är ett tänkvärt citat:

”To find out what you love to do demands a great deal of intelligence; because, if you are afraid of not being able to earn a livelihood, or of not fitting into this rotten society, then you will never find out.

But, if you are not frightened, if you refuse to be pushed into the groove of tradition by your parents, by your teachers, by the superficial demands of society, then there is a possibility of discovering what it is you really love to do. So, to discover, there must be no fear of not surviving.”
— Krishnamurti

0
 496   0     0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *