|   544   0     2
  Familjen

Precis som Lotta är min Lilla N envis som en gammal get. Hon provar mycket gränser just nu och den senaste veckan har jag och maken blivit bitna varsin gång, igår kväll vid middagsbordet nöp hon mig hårt på armen och ikväll när jag skulle natta henne blev jag slagen i ansiktet två gånger.

Igår vid matbordet fick vi henne att be om ursäkt så när hon slog mig i ansiktet ikväll sade jag att hon skulle be om ursäkt genom att antingen säga ”förlåt” eller ”sorry”. Jag plockade ur nappen på henne eftersom det är svårt att höra vad hon säger. ”Naaaapp” började hon skrika då.
Jag valde att ta fighten och konstaterade att hon skulle få tillbaka nappen så fort hon bett om ursäkt. Jag vet inte om det var smart, men har man väl valt att ta en fight då kan man inte ge med sig. I fyrtio minuter skrek hon efter nappen. Ibland med avbrott, lite tystnad, lite mer skrik efter napp men inget ”sorry” eller ”förlåt”. Jag förklarade att jag älskar henne, att jag inte vill vara elak men att hon måste lära sig att man ska be om ursäkt när man har gjort illa någon. ”Napp” snyftade hon vidare och vägrade säga det magiska ordet som skulle ge henne nappen tillbaka.

I fyrtio minuter envisades hon stolt med att inte säga det magiska ordet. Till slut somnade hon, utan nappen. Så mycket var stoltheten värd för henne; att hon somnade utan napp. Inte klokt. ”Envis som en gammal get”, precis som Lotta på Bråkmakargatan.

För övrigt så har hon snappat upp ett och annat från Lotta. Bland annat så är allting ”dumma” just nu. Speciellt ”dumma mamma” är populärt. Förresten så kan allting vara dumt. Om maken ber om en puss säger hon ”No! Dumma kiss!” Allt är dumt.
Maken trodde först att det betydde detsamma som dumb, alltså puckad och blev ganska lättad när jag förklarade att det bara betyder mean, elak.

Det har varit lite dåligt med bilder på Milo på sistone känns det som, här kommer ett par från ikväll. Det är skönt att han börjar bli lite äldre och klarar lite tuffare tag. Jag behöver inte vara lika vaksam när Noëlle får för sig att rulla iväg från lillebror efter att han har legat på hennes arm, t.ex. Eller när hon försöker plocka upp honom :)

Milo har lite akne men inte på långa vägar lika mycket som Noëlle hade som liten. Hoppas det förblir så.


Här ser man lite av det lim som Noëlle lyckades kladda ner sig med; både på handen och i ansiktet…


Syskonkärlek ♥

0
 544   0     2

2 svar på Envis som en gammal get

  1. hanna b skriver:

    Jag vill se ännu fler bilder på lilla killen! Dom växer så jäkla snabbt! :)

    Conrad kan också slå till mig. Jag vet inte om han fattar vad han gör och att det gör ont, hur tusan vet man det? Han skrattar och tror han skojar. 😛

  2. Marit skriver:

    Jag tror att du gjorde helt rätt i att försöka få N att säga förlåt och vara utan napp. Sen vet jag inte om ett litet barn ”står på sig” av stolthet, det är nog snarare ett sätt för dem att se hur långt de kan styra sin förälder. Föräldrar gör ju oftast allt för sina små och uppmuntrar det mesta så det är ofrånkomligt att det kommer tillfällen/perioder när den lilla testar var gränsen går.
    Jag undrar jag lite över tyget ”Peanut”. Du har alltså designat det själv? Det är så himla fint! Hur gör man för att få ett eget mönster tryckt? Är det dyrt? Skulle det löna sig för dig att börja sälja?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *