|   435   0     2
  Arbete | Familjen

Joråsåatt.

I vanliga fall (läs: innan vi hade två barn) brukar det ta 1,5 timme att riva ner montern. Idag tog det 4 timmar. Fyra timmar. Woah.
Först och främst måste vi inventera eftersom jag måste skicka in en ny order ikväll (söndag) så att vi har grejerna på fredag när nästa mässa är.

Jag brukar spendera de sista 30-60 minuterna av mässan till det. Sista halvtimmen kom maken för att byta av mig eftersom Milo var gnällig så det blev inte gjort. Första timmen efter stängning sprang maken runt och letade efter kedjor som var borta. Vi behöver dem för att både transportera och sedan hänga allt, så det var inte så lyckat. Sen tror jag att det tog rekordlånga två timmar att inventera. Milo har sin gnälltid sådär runt 17-19 på kvällen, så han satt nästan fastklistrad på mig eller tutten. Noëlle sprang åt alla håll, så vår bästa chans att behålla henne i montern är att dra ut lite leksaker för att samla kompisar. Vi hade fyra stycken utöver våra egna.

Medan de andra barnen snällt satt och byggde Duplo hade Noëlle lyckats få tag på en flaska med pufflim. Detta smetade hon ut över hela sig själv, golvet, Duplot och tog även ett smakprov innan jag upptäckte vad hon pysslade med.

Så nej, det får nog bli en enmansshow att både sätta upp och riva ner montern och jag tror att maken har insett det nu. Att ha båda två därinne gav oss lägre kapacitet än det hade gjort att ha en person till hundra procent. Jag satt fast med Milo och Greg sprang efter Noëlle och de andra…
Det stjälpte helt enkelt mer än det hjälpte.
Nu vet vi det :)


Greg inventerar sista stämplarna medan barnen leker

Noëlle har gått och kärat ner sig i Chase. Han är den som är närmast henne i ålder av dem som får springa vind för våg. Det finns ju en tjej som är lika gammal som Noëlle, men hon är inte tillgänglig på samma sätt som Chase. Chase är sex år och leker fortfarande, vilket Noëlle uppskattar.
Hon pratar om Chase dagarna i ända, när han går springer hon efter och när vi hindrar henne börjar hon gråta och ropa efter Chase. Det känns ungefär som att vi har en femtonåring i huset.

Till saken hör att vi har stått ut med Chase sedan han var tre år, när vi först började. Han har velat ”hjälpa” till och alltid skapa kaos. Han har alltid sprungit vind för våg och precis som jag har skrivit tidigare om de här barnen har vi liksom tagit oss an dem en hel del. Nu har Chase först tyckt att det har varit jättekul att Noëlle gillat honom, men han börjar tröttna. Han tröttnar dock inte på att leka med hennes leksaker och hälsa på oss i husvagnen.  När han började säga att Noëlle var jobbig och gömde sig under bordet för att hon inte skulle se honom men ändå kunna leka med hennes leksaker fick maken nog och sade att om han tycker att hon är så jobbig var han fri att gå därifrån.

Senare började han med vilje gå förbi vår monter för att sedan springa åt ett annat håll bara för att höra Noëlle ropa ”Chaaase” och börja gråta. Maken gick fram och pratade med honom. Han förklarade att vi är en enhet, en familj. Om han tycker om att umgås med oss (vilket han älskar) så kommer Noëlle på köpet och att om han gör Noëlle ledsen och arg så gör han oss arga och då kan han glömma att umgås med oss i framtiden.

Jag tyckte att maken tog i lite väl med en sexåring, samtidigt var det så gulligt att se hur han försvarade Noëlle som värsta tigrinnan ♥


Noëlle ger Chase en kram. Jag som skulle ge vad som helst för en sådan kram…och så ger hon dem till någon som inte vill ha dem.

 

0
 435   0     2

2 svar på Världens längsta nedmontering

  1. hanna b skriver:

    Sista meningen fick mig typ att börja grina.

  2. Linda skriver:

    Fin och spännande blogg, men funderar lite på hur du skulle tycka att det var om någon publicerade bilder på din dotter, med namn, och berättade om när hon uppfört sig på ett sätt som inte uppskattats. Alla barn förtjänar att behandlas med respekt och integritet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *