|   1 932   0     6
  Blogg & Design | Hantverk

Marit undrade följande och eftersom att jag inte har något bättre att blogga om kan jag svara på frågan här. Dessutom är jag så otroligt nöjd med deras service att jag gärna gör reklam för dem. Till frågan:

Jag undrar jag lite över tyget ”Peanut”. Du har alltså designat det själv? Det är så himla fint! Hur gör man för att få ett eget mönster tryckt? Är det dyrt? Skulle det löna sig för dig att börja sälja?

Tygerna är beställda på Spoonflower.


Tygerna med designerna

Här är tygerna i min Peanut-serie. Peanut var alltså Lilla N:s arbetsnamn när hon låg i magen. Medan hon låg där och bakade designade jag dessa som jag skulle sy sängkläderna till hennes spjälsäng med. Till höger ser ni designerna i Illustrator.

För att få ett eget mönster tryckt kan man designa något i ett bildprogram eller som jag har gjort, i Illustrator (ett vektorprogram). När man laddar upp sin design hos Spoonflower kan man välja om mönstret ska upprepas, om det ska centreras, osv. Där kan man även se vilken storlek i pixlar tygstycket ska vara i.

Som det mesta man gör i liten skala är det ganska dyrt men inte oöverkomligt. Det kostar $16.20 per yard, vilket ungefär motsvarar 115 kr per 90 cm (107 cm bredd). Helt okej för att få något helt unikt. Frakt för en yard internationellt är $7 (49 kr).
Det hela resulterar alltså ungefär i 165 kr för en kvadratmeter egendesignat tyg hemskickat till Sverige.

Nej, det skulle inte löna sig för mig att sälja. Däremot har de en marknadsplats där man kan sälja sina designer (vad jag förstått). Jag vet inte riktigt hur det fungerar, men jag tror att man kan köpa andras eller sälja sina egna.

Trycket är outstanding tycker jag. Det ser ut som att det är tryckt på papper, väldigt detaljrikt och perfekt.

Här är det färdiga resultatet. Jag kan tyvärr inte svara på hur väl det håller i tvätt eftersom Noëlle inte sov en endaste natt i sin spjälsäng och vi därmed aldrig tvättade sängkläderna. Jag tvättade dock tygerna när jag fick dem och det gick bra.


Noëlles spjälsäng

Här nedan har ni mitt senaste projekt, min sångpåse. Påsarna är inte färdiga än… Men de är på G 😉

Har snott bilderna från gamla inlägg:


Mina designer i illustrator

 


Tyget hemskickat

Deras kundservice är fantastisk. Jag väntade en månad på mitt tyg som aldrig kom. Till slut mejlade jag för att fråga var det tagit vägen. Det visade sig då att jag på något konstigt sätt lyckats skriva land och provins i Kanada istället för Florida. De skickade omedelbart ut ett nytt tygstycke med DHL Overnight Express så att jag hade det nästa dag… Utan kostnad vare sig för frakt eller det nya tyget trots att jag gjort fel.

En vecka senare anlände tyget som varit ute på vift.

Hoppas att jag kan inspirera någon till att göra något roligt. Det finns olika sorters tyger att printa på och de kostar olika mycket. Jag har bara provat deras basic tyg. Tygerna är alltså från Spoonflower som jag varmt rekommenderar.

0
 1 932   0     6
   ,

6 svar på Läsarfråga om att trycka tyg

 1. ylva skriver:

  spoonflower är superbra. och visst kan beställa andras tyger :). det har jag gjort förut. jag antar att du måste göra någon slags inställning för att andra ska kunna köpa dina tyger, men annars är det bara för dig att lägga ut länken till dina uppladdade designer och så kan folk beställa hej vilt just som de vill ;).

  kram,

 2. monnah skriver:

  Ja, den här idén är verkligen toppen. Sängen blev i alla fall väldigt fin om än inte använd! 😀

 3. susanne skriver:

  Oj så fina figurer. Har du ritat dom själv oxå?
  Jag funderar verkligen på att kolla upp detta.
  Utan att ha läst alla detaljer (som vanligt skummar jag bara)….
  Men, hur kan man fixa figurer som man vill ha på tyget?

 4. Elin skriver:

  En fråga om något helt annat. =)

  Hur går det med katterna i husvagnen? Vill du smita ut mycket? Eller klarar de sig på de kvatratmeterna som husvagnen ger. Vad har de för favoritplatser i husvagnen?

  Kram

 5. c-girl skriver:

  Vilken spjälsäng! Jag älskar färgerna.

 6. Marit skriver:

  Tack för svaret! Ska tipsa min konstnärliga (OCH datakunniga) väninna, kul med egendesignade tyger och det var ju alls inte dyrt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *