|   1 783   0     12
  Hemmet | Husvagnsliv

husvagnar är ganska tråkigt inredda för att passa den stora massan. Det är beige, beige och mer beige. Det blir lite långtråkigt efter ett tag.
Ni har ju efterfrågat lite fler bilder på insidan, här kommer ett par bilder på matsalen/vardagsrummet. Alright, vad skulle ni göra?

Gardinerna – tråkig färg. Typ bajsolivgrön, eller nåt. Dessutom måste kappan vara kvar eftersom det sitter persienner bakom. Jag ogillar persienner och maken älskar persienner, så de kommer att bli kvar. Däremot behöver inte fastsättningen i botten av gardinerna bli kvar, jag har hellre riktiga gardiner som går att dra för hela vägen. Då slipper Noëlle ha sönder dem också. Gardinen hänger uppe för att hon leker med den när vi äter 😛

Stolarna. Vi har fyra stycken, men två är inne i datarummet. Som ni ser på nedersta bilden extraknäcker den vänstra stolen som stege. Ingenting vi behöver och den är bara tung att konka runt på. Vi tänkte göra oss av med två stolar och istället köpa två fällbara stolar. De andra två tänkte jag klä om, men det verkar himla svårt när jag tittar på hur de är gjorda. Kanske kan jag sy överdrag? Det är inte så praktiskt att ha stolar med tyg som inte går att tvätta… Kanske ersätter vi dem helt. Det ska till en till Tripp-trapp-stol också.

Soffan, kvarleva från…jag vet inte. Vore jag riktigt ambitiös skulle jag sy nya kuddfodral och sittdynefodral och även något slags överdrag till resten. Det blir nog snyggare än ett överdrag över hela.

Sen skulle man ju kunna gå så långt som att måla väggarna, men det låter väldans ambitiöst.

Vilka färger/tyger/mönster skulle ni satsa på? :)
Kom gärna med tips och förslag.

0
 1 783   0     12
   

12 svar på Inredningsförslag?

 1. Henriettae skriver:

  Hmm! Jag tycker inredning är sjukt roligt, men jag tycker det är väldigt svårt att ändra ett koncept sådär. Allting är ju gjort för att passa ihop, och om du ursäktar att jag säger det är det ju oftast inte så fint (när det är gjort för en amerikansk marknad).

  Sådär spontant hade jag nog börjat med att måla väggarna! Jag är allergisk mot sådan där marmorering och oavsett vad du gör med resten kommer den förstöra allt, tror jag. Måla i någon ljust grå så kan du ha det som bas för resten! (Eller vilken färg är golvet?)

  Sedan hade jag nog sytt panelgardiner, med sådan där upphängning så man kan ha dem i två lager. Då kan du ha dem både isär och separera dem för att dölja fönstret om du känner för det. Det är ju sanslöst lätt att sy raka panelgardiner, så där hade jag nog satsat på lite färg – tröttnar du är det ju bara att göra om! Kanske kan du göra en rak, matchande kappa också?

  Jag hade nog sytt tygöverdrag till stolarna och haft kvar dem, om du inte hittar väldigt bekväma fällbara stolar. Typ i sådant här stuk, fast i något roligt tyg. http://www.ikea.com/se/sv/images/products/henriksdal-lang-kladsel-for-stol__0137403_PE295634_S4.JPG

  Soffan kvar då? Jag hade inte pallat sy om alla överdrag. Sitter den fast, så ni måste ha just den, eller kan ni tänka er att byta ut den? Om ni måste ha den kvar hade jag nog köpt (pallar inte sy så stort, men du gör kanske) ett löst överdrag – smidigt att kunna tvätta också. Typ sådant här. http://www.ellos.se/dv/1-Hem-Ovrigatextilier-Mobeloverdrag-Soffoverdrag/_/N-h32Z1z141xe?Nr=183793

  Och går det hade jag bytt ut lampan ovanför bordet också. 😉

 2. Helen skriver:

  Vad spännande med husvagnsinredning! Jag är uppväxt med husvagn, men bara en vanlig svensk semesterhusvagn, inte en sån stor lyxvariant som er. :) Jag är också uppväxt med en tyg- och inredningsintresserad mor, så det var oftast inte så länge som originalgardiner eller klädslar fick vara kvar i husvagnarna…

  Till en så liten yta som en husvagn ändå är skulle jag välja en färg och sen använda olika nyanser av den. Det blir variation, men ändå sammanhållet. Det är mycket mörkt trä, så spontant tänker jag juvelfärger – rubinrött, smaragdgrönt, safirblått, ametistlila… Det är klara, glada färger som lyser upp även i små mängder. Dessutom är ju tyger i lite kraftigare färger mer barnvänliga – smuts och fläckar syns mindre! :)

  Stolarna ser onekligen inte helt lätta ut att klä om. Överdrag är nog en bättre idé, dessutom som du säger – lätt att tvätta vilket ju är bra med stolar vid matbord. Sofföverdrag finns att köpa på postorder, iaf här Sverige (Ellos mfl), de finns i olika modeller och nån borde kunna passa er soffa… säkert finns det på postorder eller nätet i USA också!

 3. Emmy skriver:

  Vita väggar skulle nog göra susen och sy några överdrag som går att tvätta. Vitt ger ju mera rymd=) Och stolsöverdragen behöver ju inte gå ner till golvet som de flesta gör utan bara tills benen börjar. Så det blir luftigt o fint=)

 4. Freedomtravel skriver:

  Vad annorlunda det ser ut mot europeiska husbilar/husvagnar! Det ser liksom mer ut som i ett vanligt hem…
  iHusvagn svarar: Haha, ja 😀

 5. c-girl skriver:

  Jag skulle absolut inte ändrad i eran husvagn nånting! Den ser så lyxigt, som ett hem och inredningen är fin just för att den är så annorlunda, påminner mer Italiensk still. Jag ogilar starkt svensk still och tyckte från första blrjan att eran husvagn var väldigt fint inrett. Allt passar ihop och därför har man känslan att det är ordning i ditt hem, och det ser harmoniskt ut förstår du? Med olika glada färger ser hemmet stökigt ut.

  Jag älsar din inredning, fattar inte att du vill ändra den. (Förlåt det blev ingen tips, men jag säger hur jag känner :) )

 6. Mamma skriver:

  Jag håller med c-girl. Det är så himla svenskt att springa på IKEA och byta gardiner osv. stup i kvarten. Jag stormtrivdes hos er i en månad. Det är lugna, harmoniska och mjuka färger.

  Jag tror att du hamnar i den svenska flockmentaliteten om du börjar göra om. Ett hem skall inge lugn och ro och inte vara utsatt för en hysterisk mammas trend- och shopmani. Barnen skall kunna känna igen sig när de vaknar på morgonen! Om du börjar göra om blir du aldrig färdig.

  Satsa istället på accessoarer typ kuddar, dukar, tavlor och någon fin pläd att hänga över soffan och stolarna. Köp nya diskhanddukar, grytlappar och matta på köksgolvet i matchande färger. En fin skål på bordet med ljusstakar. På så sätt kan du förändra utan att göra om. Gardinbyte kan ju vänta tills Noëlle låter dem vara ifred.

  Jag tror att det skulle sänka värdet på trailern om du börjar måla, ta bort stolar, byta soffa osv. Alla möbler är ju anpassade till husvagnens ”space”.
  iHusvagn svarar: Vi har redan modifierat den så mycket att jag inte tror att lite färg skulle sänka värdet mer 😛 Och nej, det är knappast svenskt att heminreda (som om det vore fel för att det är svenskt), titta på svärmor t.ex., hennes hem (och många med henne) är som taget ur ett heminredningsmagasin. Mysigt? Nej, inte deras. Men våra färger är ju deprimerande och med lite mindre beige skulle jag känna mig gladare.

 7. Ewa skriver:

  Det är rätt knepigt att ändra på ett så starkt koncept som den inredningen ni har, men jag tror nästan att det är ett måste att ändra på färgen på väggarna för att få det funka med det nya oavsett vad det blir. Spontant tänker jag sedan färg, färg, färg. Färgglatt tyg till soffan och gardiner samt neutral väggfärg kanske vore nåt, så kan du byta om du blir less?

  Stolarna hade jag nog gjort mig av med och köpt nya utan tyg som är enkla att rengöra. Skulle bara kännas jobbigt med tyg när man har små barn. De ser dessutom ganska tunga och klumpiga ut.

 8. Mamma skriver:

  Ha, ha jag måste ju bara bråka lite med dig 😀 Du inbjuder ju till det. Dessutom vet du vad jag menar. En del inreder med nya gardiner varje vecka för att de inte har något bättre för sig. Klart att man måste få göra om emellanåt. Men när det börjar bli ett självändamål har man passerat gränsen.

  Allvarligt tror jag att det blir svårt att få färg att fästa på väggen. Jag kommer inte ihåg, men har en känsla av att det inte var papptapet.

 9. Marit skriver:

  Väggarna är ju ett ”problem”… men kanske inte värt att ge sig på med färg.

  Däremot tycker jag att soffan ser helt ok ut, det är nog helhetsintrycket i rummet med allt det beige-bruna som drar ner den. Kuddar/gardiner i lavendel, gammelrosa eller syrén skulle nog bli fint. Köp en fin textilvaxduk til bordet och nita fast med häftpistol, tycker att det har ett trist träslag. Andra stolar skulle säkert höja helhetsintrycket också och jag håller med Ewa här ovan att tygstolar är opraktiskt.
  Du är ju så konstnärlig, kan du inte hänga upp några fler egna alster på väggarna? Man kan ju ”klä” en vägg med något fint tyg också om man vill mjuka upp intrycket ännu mer.

  Men ”all in all” så bor ni helt godkänt så klart! Ibland blir det allt lite hysteri i det här med att göra om sitt hem titt som tätt enligt olika trender. som väldigt många verkar göra (även jag till viss del).

 10. Marie skriver:

  Hej!
  Jag skulle satsa enkelt och billigt från början; gardiner, soffkuddar och en mysig filt i olika nyanser av en färg du gillar. Sen kanske fortsätta med stolsöverdrag eller nya stolar med bara klädda sitsar som är mycket enklare att klä om själv. Vänta med väggar, taklampa och matta. Köket är, som din mamma skriver, lätt att göra om med diskhandukar, grytvantar etc.
  Hälsningar från Marie

 11. Malin skriver:

  Jag skulle satsa på att göra det ljusare. Ser lite murrigt ut. Soffan skulle jag göra om. Den tar så mycket fokus. Jag gillar ju ljusgråa soffor vet dock inte hur praktiskt det är med barn.
  Gardinerna hade jag haft i någon ljus färg eller en färg som jag gillar, tex lila men det är ju en smaksak.
  Lampan hade jag bytt.
  Stolarna hade jag haft ett överdrag på. Även där gå åt det ljusa hållet men inte för ljust.
  Sen h tycker jag att du borde ha några av dina fantastiska bilder på väggarna, omgjorda till en tavla eller liknande.

  Väggarna hade jag nog struntat i. Ev måla om de också sen om jag tyckte att de förstörde helheten.

  Men som sagt man ska gå efter det man gillar och som fungerar i familjen.

 12. Om jag vore du skulle jag satsa på någon härlig filt (påslakan) i en vår färg och vika runt kuddarna i soffan och likadant med rygg kuddarna. Då kan man lätt byta färg efter humör och årstid. Så gjorde jag med vår soffa innan vi köpte en stor.
  Sen skulle jag nog sy några enkla vår gardiner till fönstren med. Tror att det kommer göra stor skillnad. Färgglada värmeljus hållare piffar ju upp med, men är kanske inte så enkelt för er…

  kram & lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *