|   1 129   0     8
  Familjen | Hantverk | Husvagnsliv | Livet i exil | Tyckmycken

Idag är det 28 grader ute så vi bestämde oss för att fylla alla vattenleksaker och bjuda över kompisarna. Först kom Noëlle killkompis Alex över och sen kom även hans syskon och de fyra barnen i den andra familjen. Jag vet inte vad det är med vattenlek, men barn av alla åldrar tycker att det är roligt.

När ena familjen hade gått började den andra mamman att prata om uppfostran och föräldraskap. Hon sade att det är intressant för man kommer så nära alla andra familjer och får se hur föräldrarna uppfostrar sina barn och hon sade att vi är deras rollmodeller. Jag blev jätteglad ♥

De har valt att inte aga sina barn, och jag har nämnt förut hur fin deras lillkille är och även de äldre barnen. Det är ganska kontroversiellt här att inte aga sina barn. Jag vet, i ett land där förbjuden aga varit lagstadgad sedan 1979 låter det fruktansvärt konstigt. Hon sade att hon inte hade mycket stöd och att de vuxit upp med aga och att hon ibland känner att hon gör helt fel. Jag uppmuntrade henne att fortsätta.
Aga lär bara barnen att göra vad de vill när inte föräldrarna ser på. De gör saker (eller låter bli att göra saker) av rädsla, inte för att de vill eller för att det känns rätt. Vad gör en 18-åring som blir erbjuden knark när inte mamma är där för att slå den på rumpan längre? Man måste lära barnen vad som är rätt och fel, inte att rädas konsekvenserna av fel.

Igårkväll var den andra mamman över hos oss och sydde. Vi hade jättetrevligt och jag gjorde den här klänningen (som jag trodde skulle bli en tunika typ. Jag hade tänkt sno ihop tre stycken igårkväll, så jag hade klippt tyg till tre, men det tog hela kvällen. Jag kunde inte få rätt spänning i resårtråden, haha. Vi hade så trevligt att jag tror vi kör ikväll igen. Då ska jag korta av de andra två, för klänningar är fint, men man behöver inte tusen för de är inte så praktiska att leka i.+

130207a
Noëlle älskar kläderna jag syr till henne.

130207b
”Det står Noëlle, mamma.”

130207c
Noëlle och Alex leker med vatten.

130207d
Nio stycken tror jag att man kan räkna till :)

0
 1 129   0     8

8 svar på Föredömligt föräldraskap

 1. helen skriver:

  Såååå söt klänning!

  Och så gott det känns att ni är där ni är och kan göra en skillnad hos de familjer ni möter! Och skönt för de familjer som inte vill aga sina barn att se att andra (dvs ni) gör samma val. Förhoppningsvis kan ni göra stor skillnad hos de familjer ni lär känna, och göra barnens liv bättre genom att visa på ett alternativ till barnaga.

 2. Emelie skriver:

  Åh vad fina de översta bilderna är på Noëlle!

  Jag kan verkligen inte förstå hur man kan slå ett barn, det är helt absurt och som du säger, lär dem ingenting.

 3. Jätte fin klänning och vilket fint märke. :)

 4. Marie skriver:

  Jättesöt klänning på en ljuvlig tjej! <3

 5. Mariana skriver:

  Oj, så fin vad duktig du är!
  Tack igen för din härliga blogg och dina fina bilder…

 6. Nilam skriver:

  Vad/Hur gör du namnlapparna som du syr på kläderna? De är så söta.

  Kläderna med! Jag är lite som du, en mångsysslare!

 7. Lotta, Millebus o lillebror skriver:

  Vilken fin klänning!! Duktig du är!!!:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *