|   4 534   0     74
  Hemmet | Livet i exil | Övrigt

Ett par av er har undrat varför vi valde just Orlando, och det är en bra fråga. Eftersom jag har världens trögaste dokumentär att översätta över helgen försöker jag komma på tusen andra saker att göra, och att blogga känns mycket roligare än att arbeta 😉

Såå, när vi kraschade husvagnen hade vi tre alternativ – Sverige, Kanada eller USA. Jag tror egentligen att Kanada hade varit vårt förstaval om vi hade haft pengar, men jag tror inte att vi hade något sätt att ta oss tillbaka in på marknaden där. Det och några andra faktorer som medborgarskap spelade in och vi valde USA.
Vi gillar Florida, det är varmt och skönt hela året. Förutom det som kallas Floridas vinter, vilket är juli-augusti då man i princip inte kan vara utomhus 😉 Men det finns AC överallt och ska man någonstans går man från AC till AC eller väntar till det är kväll.

När vi väl bestämt oss för Florida stod valen mellan kusten eller Orlando. Vi listade för- och nackdelar med båda ställena och beslutade oss för Orlando.

Orlando plus:
+Shopping
+Staden
+Alla miljoner nöjesparker
+Skyddade från orkaner
+Närhet till båda kusterna
+Mer hus för pengarna

Östkusten:
+Stranden
+Bättre skolor

Vi hade nog några fler plus för kusten, men jag kommer inte ihåg. Grejen är att vid östkusten rinner en flod som delar en lång ö-strimma från inlandet. Det är där man bör bo, där det är högre levnadsstandard och där husen håller i värde. Men som ni förstår också där det är snordyrt. Vi hade fått oss ett litet kyffe på kanske 100-150 kvm med 2-3 sovrum. Ja, det låter konstigt med ”kyffe” för 100-150 kvm, jag fattar det, men husen i Sverige är så grymt mycket mer välplanerade att det inte riktigt går att jämföra kvm.

Dessutom är jag ingen strandmänniska, jag blir tokig på sand överallt och med små barn är det väldigt stressigt att vara på stranden. Vi snackar inte Medelhavet, vi snackar Atlanten, där till och med jag som vuxen tycker att vågorna och strömmarna är läskiga. Dessutom är man inte trygg från orkaner på kusterna. I Orlando däremot är man ganska trygg. Visst, de får regn och stormar, men orkanerna går oftast upp antingen på västra eller östra kusten och går sällan in i landet.

Sen är vi bara en och en halv timme från båda kusterna och stränderna, så det är en liten utflykt man kan göra nån gång i veckan om man vill :)

130824a

Jag äääälskar Google Earth! Jag har hittat en liten strand som vi vill utforska på västkusten. Annars måste man ända ner till turisthålan Clearwater på västkusten för att hitta stränder, men det är väldigt kommersiellt där nere och alla stora lägenhetskomplex och hotell har snott sin beskärda del av stranden, så man måste gå till den publika stranden med betalparkering och tusen människor.
På östkusten är det mer inhemskt och inte så mycket turister. Där jag har satt ut en punkt ligger berömda Cocoa Beach, lite nedanför ligger Melbourne, där pappa bor och där Milo är född. Ytterligare nedanför ligger Vero Beach, där jag är född :)

Jag sitter här och utgår från att alla vet var i USA Florida ligger, för att det är en av de lättaste staterna att peka ut, men jag lägger in en karta iallafall.
130824b

En fråga – hur många av er har INTE varit i USA? Tänkte mer på vad som är kul att veta – typ hur toaletterna ser ut här med allt vatten i, osv. Känner alla till sånt? =)

0
 4 534   0     74
  

74 svar på Varför valde vi Orlando?

 1. Helena - mamma till storA och lillA skriver:

  Jag har aldrig varit i USA! Jag vill veta mer :-) har inte varit ute och rest mycket över huvud taget. Det närmsta USA jag har kommit ät Mexico och Dominikanska republiken.

 2. Sandra skriver:

  Jag har iaf aldrig varit i usa. Och jag kan inte minnas att just toaletten synts särskilt väl i någon film eller tv-serie :-)

 3. Sandra skriver:

  Apropå usa, som mamma till en tvåmånaders så är jag glad över att de flesta köpcentrum i Sverige har amningsrum, var på biltävling igår och då fick lillen och jag komma in i funktionärernas husvagn när det var matdags. Hur funkar sånt i usa? Finns det skötrum på restaurangerna? Amningsrum?

  • Mysmasken skriver:

   Skulle inte säga att de flesta gallerior har amningsrum, men de nyare och finare. Nöjesparkerna har amningsrum och rum där man kan koppla av lite med de minsta när intrycken blir för många.
   Angående skötrummen är de fortfarande lite diskriminerande och det finns inte skötbord på alla manstoaletterna. Kan inte direkt jämföra mes svenska badrum men det känns som att det är vanligare med pissoarer här än i Sverige? Greg kommer ofta ut med barnen igen och säger att jag får ta dem för att sen enda sitt-toan är upptagen.

 4. Emma skriver:

  Jag har aldrig varit i USA och tycker det är jättespännande när du visar bilder på sånt som kanske inte alls finns i Sverige eller sånt som är typiskt amreikanskt :)
  Har en lite fråga också, hur tänker ni göra med förskola (dagis) nu när ni bor på en och samma punkt? :)

  • Mysmasken skriver:

   En av anledningarna till att vi inte kan/vill flytta till Sverige är för att få vara hemma med barnen, så absolut inget dagis :)
   Vi får se med Noëlle om hon får börja skolan ett par dagar i veckan nästa år (de börjar ju vid fyra här) men då ska det vara för att jag känner att vi inte lyckats skapa ett socialt nätverk åt henne. Jag tycker att barn ska få vara barn och leka länge och att börja skolan vid fyra är inte optimalt.

 5. Ejris skriver:

  har en fråga ang Florida=) ser ju fjuttigt ut på kartan som ett litet bihang typ…. men hur långt är det från då du kommer övergränsen ner till udden längst ner o hur brett?? hur lång tid tar det att åka från mexikanska golfkusten till den andra typ. Tycker det är smart att lägga sig lite in i landetstaten;) både för översvämningar o oväder följer dig med spänning=)

  • Mysmasken skriver:

   Det där lilla bihanget är helt underbart – Key West. Längtar tills vi kan åka ner dit igen. Det är USA:s södraste punkt. Från oss är det 6 timmar ner dit.
   Från toppen av Florida är det 8,5 timmar dit. Det längsta avståndet man kan färdas i Florida är uppe från ”The panhandle”, snutten ut till vänster Pensacola, till Key West är 12 timmar.
   Från västkust till östkust är det lite mer än 3 timmar :)

 6. linda skriver:

  jag har aldrig varit i usa och tycker det är jätteintressant att läsa om hur ni har det därborta :) min sambo har bott där när han var ung, och har mer koll än mig.
  undrar lite över er olycka? har du skrivit om den här i bloggen? jag kanske har missat det. följde er lite innan ni åkte iväg, men förstod inte vad som hände sen.

  • Mysmasken skriver:

   Jag bytte tillbaka till den här bloggen eftersom vi inte bor i husvagn längre.
   Den gamla bloggen ligger på http://www.ihusvagn.se/blogg och om du bläddrar hela vägen ner och byter till nästa sida skrev jag om olyckan den 21 juni, och ovanför det finns lite bilder.

   • linda skriver:

    herregud, vilken grej! och tur att ni klarade er helt oskadda! ni är ändå tuffa som borstar av er och satsar vidare på nästa grej, och inte bara ger upp. nu kan man ju inte göra det med barn, men ändå. starkt jobbat av er.

    • Mysmasken skriver:

     Haha, näe man kan ju inte det. Har allt känt för att dra nåt gammalt över mig ett par gånger de här två+ månaderna som vi har bott i ett litet hotellrum :)

 7. Frida skriver:

  Jag har Aldrig varit i USA och tycker det är jätte kul när du skriver om landet, typ skolmat och så, lite vet man ju men inte allt :)

 8. S. skriver:

  Nej, jag har aldrig varit där, så jag tycker det är väldigt roligt när du skriver om vardagliga saker. Som va? Hur funkar toaletterna?!
  Min bror är hela besatt av USA, allt är sååå mycket bättre än Sverige… Men hos dig får man en lite mer nyanserad bild :)

 9. Liselotte skriver:

  Jag har inte varit i USA, utan bara i dom nordiska länderna :) Vet inte riktigt vad som är kul att veta, längtar bara efter att se dig pyssla i hemmet och inreda :)

 10. Malin skriver:

  Jag har inte varit i USA, så ja, sånt vill jag veta!

  Jag gillar dig och din blogg, även om vi inte alltid har samma åsikter 😉

 11. Therese skriver:

  Hej! Jag har följt din blogg sedan Hanna B länkade dig, precis när ni började er resa med husvagnen. Tror Milo låg i magen då. Jag har aldrig varit i USA, och vet inte OM jag vill åka dit heller, men jag tycker det är sjukt intressant när du beskriver hur det är där. Så gärna mer sånt :) Gillar också när du skriver om barnuppfostran, du har så kloka åsikter och som en ”ung” 2-barnsmamma kan man ju aldrig få nog med inputs tycker jag :)
  Tror det är första gången jag kommenterar för övrigt, men det är för att jag läser på mobilen och sällan har tid att sätta mig ner och skriva ihop nåt. Läser oftast ett blogginlägg här och ett där, när man får lite tid över :) följer dig på instagram också (fivestepsback) om du undrar vem det är som likear dina bilder då och då 😛 kram Therese

 12. Julia Wanke skriver:

  Jag har inte varit i USA, och tkr det är kul att läsa när du berättar om hur det är att bo där, men även om hur människorna är :)

 13. Vad intressant att höra varför ni valde Florida :) Jag är inne och läser väldigt ofta, men kommenterar inte så mycket (är väldigt dålig på det överlag) Men jag har aldrig varit i USA och tycker allt du berättar om det är intressant :) Jag har ingen aning om vad du menar med toaletterna med allt vatten?

  • Mysmasken skriver:

   Haha, toaletterna är bara en sak som irriterar mig här. De är olika utformade och har mycket högre vattennivå än i Sverige…och till och med Noëlle kan få stopp i toaletten här. En sån sugklocka eller vad det heter är standard i alla badrum här. Jag har aldrig lyckats få stopp i en svensk toalett, men här är det standard. Helt sjukt.

 14. Alexandra skriver:

  Jag har aldrig varit i USA, eller Amerika över huvudtaget faktiskt, så minsta detalj är riktigt intressant! Nu vill jag verkligen veta vad du menar med toaletterna. 😉

 15. Anna-Lena skriver:

  Aldrig… ännu inte varit i USA.
  Berätta gärna om för dig ”vanliga” saker och fenomen som vi andra inte har en aning om… ännu.

 16. Annika skriver:

  Haha jag vet hur toaletterna ser ut.
  Var i Kalifornien för många många år sen.. :)

 17. Annika skriver:

  Men vill gärna veta annat :)

  Hur skolan fungerar?
  Bank?
  Löner?
  Försäkringar vid sjukdom mm

  Ja hur det är att leva därborta helt enkelt

 18. Gunilla skriver:

  Jag har ju aldrig bott eller rest i USA. Däremot har jag bott i Kanada, som du vet. Jag har bott på ön Cape Breton, Nova Scotia och jag har rest runt i provinserna Alberta, Ontario, New Brunswick, Prince Edward Island & Quebec. Har fastnat en natt – efter oväder – i St. John’s, Newfoundland (mycket trevliga människor där) och åkt över gränsen till British Columbia.

  Jag har mellanlandat i Minneapolis/St. Paul, Minnesota 2002, men det var ingen höjdarupplevelse. McD på denna internationella flygplats tog inte Visa eller Mastercard och vakterna, när jag inte ville gå igenom röntgen då jag var gravid, var ganska otrevliga.

  Mycket av sådana saker som toaletterna du nämner är ju likadana, men när man pratar med folk så är den generella uppfattningen att kanadensare är mer sympatiska och mer uppriktigt hjärtliga. Jag har ganska många amerikanska kollegor och de är alla trevliga så även om det kanske finns ett uns sanning i schablonen så finns det många undantag. Min dotter tycker, eller tyckte i alla fall, att toaletterna är obehagliga. Dels för att de låter så mycket när man spolar och för att en del offentliga toaletter har rörelsesensorer och är självspolande.

  Jag tror att många som inte varit i Nordamerika känner till att vissa saker – som att många dörrar har knoppar istället för raka handtag. Något på samma tema jag tyckte var konstigt, var att många bilar i Kanada fortfarande inte har rumpvärme i sitsarna. Något annat, som rentutav är fult, är att de flesta ledningar är luftburna. Här grävs ju del flesta telefon- och elledningar ner och så har det varit länge. Tycker fortfarande att drive-through-bankautomat är en skojig företeelse. Parkeringsplatserna är större i Nordamerika. I Sverige är det först på senare år som man byggt familjeparkeringsplatser – gravidparkering såg jag i Kanada redan 1996. Sedan kommer jag nog aldrig sluta tycka att skyltarna utanför kyrkorna är obehagliga. Du har visat en del ganska skrämmande exempel. De jag sett i Kanada handlar oftast om rätten till liv (abortfrågan), inte så mycket att du handlar i helvetet om…

  • Mysmasken skriver:

   Bra input! Noëlle avskyr också de självupplevda toaletterna och ibland avstår hon att gå, speciellt med pappa, om det är en sån. Jag har ju klurat ut hur jag ska stå för stt den inte ska spola henne i rumpan, men det har ju hänt…

   Cape Breton, såå vackert! Älskade det. Hur var det på vintern dock?

   USA och Kanada är ganska lika i mycket ja – men jag känner mig mycket tryggare i Kanada.

   • Gunilla skriver:

    Ja, Cape Breton är fantastiskt vackert. Vintern var härlig när jag bodde där med lagom mycket snö, men precis som här händer det att det inte alls kommer mycket snö. Det brukar dock alltid finnas lite i högländerna så att man kan åka snöskoter i alla fall. Skulle gissa att vintern ungefär är som i mellansverige, som kring Värmland och Dalarna.

    Klippiga Bergen går ju inte av för hackor heller. Skulle hemskt gärna vilja åka tillbaka dit.

    Vet ju att du gillar värme (och ogillar snö?) men en av de dåliga sakerna med att bo i Skåne att det ofta är så grått och trist på vintern. Har älskat de senaste snörika vintrarna. När vi har snö blir inte vägarna så isiga heller och är faktiskt lättare att köra på. Det finns en lång raksträcka på min pendlingsväg till jobbet som är hopplös, inga träd eller byggnader som skyddar, bara fält. Så när det snöar, töar, regnar underkylt regn så är vägarna hemska. När vi har snö, håller sig vägarna finare.

    Jag saknar också husnära skog – riktig skog där det skulle ta ett par timmar att komma till andra änden. Är ju uppväxt med skogen runt knuten, trots att vi bodde inne i ett samhälle. Här känns det för långt med den dryga halvkilometern till dungen och 3-5 kilometer till naturreservatet 8)

    • Mysmasken skriver:

     Ja, det gråa orkar jag inte med, därför passar Florida perfekt med alla soldagar :) Skogen är något jag också saknar, men jag överlever.

 19. Gunilla skriver:

  ”Mycket av sådana saker som toaletterna du nämner är ju likadana” – i Kanada jämfört med USA, alltså.

 20. Susanne skriver:

  Jag har ganska nyligen hittat hit till din blogg och är väldigt intresserad av svenskar som bor i USA just för att jag aldrig har varit där själv. :) Jag vill veta allt!

 21. My skriver:

  Har aldrig varit i USA och tycker det är väldigt intressant att läsa om sådant som är vardag hos er! :)

 22. Elin skriver:

  Första tanken var att jag inte varit i USA men sen började jag fundera, åkte vi över dit när jag var och hälsade på?! Kommer inte ihåg. =) börjar bli ett tag sen.

 23. Maria skriver:

  Hej! Jag hittade din blogg eftersom vi skulle köra ungefär samma sträcka som ni gjorde med er husvagn och det var roligt att följa sen har jag stannat kvar :)
  Har varit i USA flera gånger och älskar Wyoming och Montana, skulle gärna vilja köpa en ranch där :)
  Dock undrar jag om du inte upplever svårt ibland med kulturen och tanke sättet?
  Oh Gud vad jag hade det jobbigt när vi handlade mat, bara light light light 😉 var först i California som jag hittade vanlig plain yoghurt som inte var light 😉 och att många diners inte sålde bubbel vatten utan bara sodas var så konstigt 😉
  Med vänlig hälsning, maria

  • Mysmasken skriver:

   Speciellt religion och abort och pistoler stör mig. Det finns wholefoods-affärer som säljer mer riktig mat, men ja, det är mycket light. Har äntligen hittat en yoghurt till barnen som inte är fetfri :)

 24. Mimmi skriver:

  Har följt din blogg till och från sen Papprikatiden. Får lite abstinens när du berättar och visar bilder från USA.
  Har varit i NY, LA och Vegas flera gånger. San Francisco, San Diego, Washington, Philadelphia, Atlantic City, Miami, Fort Lauderdale, Orlando.
  Funderar på att ev åka till Florida i mars, och troligen Orlando (mest parkerna och för 15år sen). Då kommer jag ha många frågor. 😉

  • Mysmasken skriver:

   Vad kul! Då får ni säga till 😀 Varning för mars dock, March break / Spring break. Det är galet här nere, 2 timmar per karusell på parkerna och sådär 😀 Kolla upp både när USA har lov och när Kanada har lov…

   • Mimmi skriver:

    Attans, får kolla det. Är det bättre med slutet av februari-början av mars?
    Kommer absolut säga till när och om vi åker. Måste få helt klart med ledighet också.

    • Mysmasken skriver:

     Början av mars, typ första 7-8 dagarna borde vara lugnt. De flestas marslov är i anslutning till påsk, veckan före och efter är galet. Undercover tourist har en del bra grejer, bland annat kalendern med crowd-prediction. Ser ut som sista veckan i februari och första veckan i mars är ganska lugna:
     http://www.undercovertourist.com/planning/when-to-visit/disney-world-crowds-calendar_march-2014.html#disney-opening-hours

     Det tar verkligen glädjen ur att gå dit när det är så mycket folk att man får åka typ 3-4 karuseller max på en dag, när man ändå betalar så pass mycket för att komma in.

     • Mimmi skriver:

      Tackar! :-)
      Nej det är inte kul med för mycket köer, vill ju hinna se och åka en del.
      Jag är lite styrd av när jag kan vara ledig så det verkar bli slutet av mars-början av april. Det verkade vara någorlunda ok, undviker mitten av mars på Disney.

     • Mimmi skriver:

      Nu har vi bokat, åker via NY. Åker 18mars-2 april.
      Har två barn, en Thyra november 2008 och en Oscar september 2010. :-)
      Så nu börjar planerandet lite, gillar sånt! :-)

     • Mimmi skriver:

      Vi kommer nog mest vara runt Orlando och ut åt kusterna typ Daytona, Tampa eller något sådant. Ska kolla upp det mer. Börjar med några dagar i NY och någon dag i slutet.
      Troligen inte ner till Miami. Sist vi var i FL var vi i Miami, Ft Lauderdale, Key West, Everglades mm. Så det känns som vi gjort det.
      Vi kommer gärna förbi och hälsar på! :-)

 25. Mimmi skriver:

  Glömde Oahu- Honolulu. :-)

 26. Thereza skriver:

  Haha, ja, jag var i San Diego i 5 veckor när barnens pappa pluggade där och jag var gravid med första och de där toaletterna alltså! Eller avloppen kanske man ska säga, man blir ju galen! Stopp varannan dag nästan! 😛

  • Mysmasken skriver:

   Ja, det är inte klokt! Någon sade att de är mer effektiva/miljövänliga, men det tvivlar jag på. Får göra lite research :)

 27. Linn skriver:

  Tycker det är jättekul i bloggen när du tar upp fakta, jämförelser mellan USA/Sverige 😀

 28. Malin skriver:

  Lustigt… En annan Malin har kommenterat exakt så som jag skulle kunnat göra :)

  Och jag saknar ocksåbHannahs blogg! Tack vare den kom jag hit:)

 29. Nina skriver:

  Jag har INTE varit i Usa. Jag har dock släkt där, mammas kusin och hans barn, mina sysslingar alltså. De har bott i Florida, men nu tror jag de bor i närheten av New York. Hade så gärna velat åka till Usa, det är lite av min dröm. Delvis därför lusläser jag din blogg, för du skriver mycket om hur det är där, fantastiskt intressant.

  Detta med skor inomhus är jag lite nyfiken på, men skor har de inte innomhus eller, mer tofflor? Men tofflor innomhus mitt i sommaren, varför då?

  Toaletterna vore kul att se bilder på.

  Sen förstår jag inte, det är mycket light produkter äverallt… men ändå verkar alla äta på snabbmats och hamburgerkedjor, hur går det ihop??

  Du pratar mest om havet och stränderna i USA men hur är det med badsjöar, har ni någon sådan i närheten av huset? Eller är det bara havet som gäller för Floridaborna?

  Jag är lite nyfiken på hur väl amerikarnarna vet att Sverige existerar, känner de flesta igen namnet på landet? Vet många ungefär var det ligger? Vad är det vanligaste du får höra då du berättar om att du är därifrån?

  Om ni skulle bo i Kanada igen, hade ni då kunnat tänka er att bo i den staden ni bodde tidigare?

  Tänkte även på detta med pensionssparande, har själv varit hemma nu i 5 år med barn och då får man ju inget sparat alls. Hur går det för Greg med den biten nu när han har noll kronor in? Och för dig som är egen, hur funkar det?

  Hur många timmar i genomsnitt arbetar du i veckan?

  Det blev visst lite blandade frågor :)

  • Mysmasken skriver:

   Jag vet inte riktigt det där med skor inomhus. Jag har väl inte varit hemma hos så många inhemska amerikaner. Jag vet att sväronen går omkring med inneskor i Kanada. Men det gör man ju nere i Medelhavet också. Har antagligen med klimatet att göra? I Sverige använder man ju strumpor (som skyddar fötterna mot smutsiga golv, eller tvärtom) 10 månader om året 😛

   Lightprodukterna, tja. De tror att de blir smala av lightprodukter…och fettfritt. Det går alltså inte att hitta produkter som inte är fetfria. Fettfritt betyder inte att det är kalorifritt, men här är det verkligen fettfobi, sen att de istället pumpar maten med socker, mjöl och andra kolhydrater det hör inte hemma. ”Titta, fettfritt!” Jag tycker inte om att mata barnen med fettfri mat, yoghurt t.ex. och har haft svårt att hitta riktiga varor. För det första smakar det äckel-päckel. Om jag ska göra tsatziki på fettfri sour creme eller yoghurt så smakar det bara surt. Inte alls gott. Som du säger så räds de fel saker. Om de kunde äta ordentlig mat gjord på riktiga varor skulle det inte vara ett så stort problem. Det finns så otroligt mycket färdigmat och mikromat och när man läser recept här är det svårt att hitta ett recept som inte innehåller en konservburk halvfärdig soppa, eller en påse halvfärdig påse fryst ditten eller datten.
   Jag vet inte om det har att göra med tidsbrist eller att de helt enkelt inte lärt sig av föregående generationer. Barnen får ju smörgåsar, kakor, chips, juice med sig till skolan varje dag, vad sätter det för exempel?

   Angående badsjöar så är det alligator-territorium. Det vore ganska dumt att försöka bada i något sötvatten eftersom det finns alligatorer överallt. I våras när vi åkte från Disney, mitt i virrvarret av alla motorvägar ligger små ”pölar” för att göra det vackert. Där såg jag en alligator kräla omkring – mitt i stan! Därför vi håller oss till havet och hajarna istället, haha 😉

   Amerikaner har väldigt dålig koll på Sverige. ”Ohhh, I have a friend from Switzerland” eller ”Do you speak Swiss there?” Typ sådana frågor. Tror inte att de vet något mer om Schweiz heller, men namnen är tydligen så pass lika att de inte inser att det är två skilda länder.

   Ja, om vi flyttade tillbaka till Kanada skulle vi i samma stad eller däromkring.

   Pensionssparande ger mig lite ångest. Jag är mycket för att leva i nuet och inte i framtiden – man vet aldrig hur länge man lever, typ. Så nej, jag får nog ingen pension, som läget är just nu 😉 Får se om vi får lite pengar över att spara själva när allt lugnar ner sig lite.

   Jag arbetar nog 15-20 timmar i veckan.

   Alltid kul med frågor =)

 30. Husvagnsfamiljen skriver:

  Vi har inte varit i USA

 31. Vicki skriver:

  Yes, jag är i USA just nu! Älskar det och är så glad att jag har nio månader kvar.
  Har du varit i Utah? :)

  • Mysmasken skriver:

   Näe, jag har en blogg-kompis Monnah (http://monnah.se/) som är i Utah och vi hade tänkt åka förbi där på vägen söderut från Yellowstone ner till Texas, men eftersom vi kraschade husvagnen blev det inte så :(

 32. Oskar skriver:

  Stort grattis till nya fina huset!!!

  Gillar detta bättre än mögelhuset. Mögel är ett h*lv*te att bli av med, så där slapp ni en orosfaktor.

  Jag har bott och pluggat i USA (Denver, Co.), så jag är lite avis på dig, för jag skulle nog vilja flytta över.

  Jag älskar att rita på hus och lägenheter, och rita hus, så hojta till om ni vill ha lite förslag. Det är en lite udda planritning sett ur svenskt perspektiv, med en kvadratisk bottenplatta (om jag läst ritningen rätt).

  11*11 meter på ett ungefär, eller?

  Hur är det med reglerna för området? Får ni ta upp fönster, bygga entrée och lite sådant på huset, eller är det lagt kort ligger som gäller?

  Gillar att området verkar vara som en gated community, fast utan gate och guard då. =)

  Håller tummarna för att det går bra med inflyttning och allt. Ni får väl bosätta er alla i ett enda rum till att börja med, så att ni inte får torgskräck (eller vad det nu kan heta) efter att ha bott i fina husvagnen och på hotell. =D

  • Mysmasken skriver:

   Tack! Jag gillade verkligen mögelhuset, speciellt de stora ytorna, det stora köket och poolen… Men ja, mögel är ju inte kul. Det är tillbaka på marknaden också, så de har uppenbarligen inte sanerat det.

   Åh, Colorado, ett av ställena…tja…vi skulle ha varit där nu ungefär *snyft*

   Hur fan lyckades du klura ut att det var ungefär 11 meter? Bara genom att dela kvadratmetrarna eller? :) Tror det är lite större, för de räknar väl inte garaget. Ser ut att vara 12 kanske. Eller här, här är den interaktiva planlösningen =)
   http://vps1.alpha-vision.com/app/vps.html?plan=4dd55755-3210-4f1d-9c6e-37ebc497cc3c#

   Vi har ju uppgraderat Master’s Bathroom som man kan välja där. Sen har vi kakel i Family Room. Det är något av det jag tycker är mest mystiskt med alla hus vi har tittat på – de vill ha vardagsrummet i direkt anslutning till köket och sen vill de ha matsalen en halvmil bort, gärna på heltäckande matta. Makes no sense at all! Man kan ju tycka att den gubben som valde uppgraderingarna satte kakel i ”family room” för att göra det till ätavdelning – men näe, han hade tänkt ha TV och soffa där på kaklet, för han har även satt in suround-ljud där? Mysko.
   Istället för att ha en matsal så har man då ett litet typ 4-personsbord precis vid köket och sen matsal. Det verkar slösigt tycker jag.

   Jag vet inte riktigt vad reglerna för att bygga är. Kan tänka mig att det är svårare att bygga framåt än bakåt? Vi kommer så småningom bygga pool där bak, och då måste vi upp med ett sånt där myggnät 😛 Jag vill odla lite fruktträd och sådär, så jag vet inte riktigt hur jag ska planera. Hur gör man för att det ska se snyggt ut, fastän man har en sån där screen enclosure? Ja, det får jag fnula på.

   Jag vet inte hur vi ska acklimatisera oss, haha. Något som åker upp på en gång är sådana där magneter på dörrarna bak och fram som plingar och ropar ”FRONT DOOR” om något av barnen försöker ta sig ut. De brukar ju vara del av larmsystem också, men jag känner inte att jag behöver ett helt larmsystem.

   Jag vet inte hur man håller reda på barnen på så stor yta 😉

 33. C-girl skriver:

  Jag har inte varit i USA och ALLT du berättar om USA är intressant, varenda liten grej 😀

  Grattis till husköp förresten!

 34. Cat skriver:

  Har varit i USA och då i Florida, Miami och Orlando. Helt ok tyckte jag. Får se när det blir nästa gång.

 35. Zarah-Lou skriver:

  Har bara mellanlandat i USA. I Chicago, Miami och Newark.
  Uppfattningen jag har om USA är att de gärna vill framstå som väl utvecklade och har bra tekologi, och visst, det kanske de/ni har på vissa områden. Men när man ser att folk betalar med checkar blir jag bara.. paff! xD
  No offence alltså :) Det känns som att USA lever kvar på 50-talet när det gäller mycket.

  Hur har ni det med att betala via mobiltelefoner?
  Eller att betala med sitt (exempelvis) VISA-kort med själva chippet? Att man lixom scannar det över en apparat i affärerna och betalning sker på 2 sekunder. Det sistnämnda börjar ta sig in i Sverige nu. Så är lite nyfiken på vilka olika betalsätt ni använder er av i USA? :)

  Det närmaste jag kommer USA är alltså Mexico, Yucatanhalvön x)

  • Zarah-Lou skriver:

   Vi ska dock till NY i maj 2014, blir första gången i USA ”på rikt” :)

   • Mysmasken skriver:

    Åh vad kul!! Hur länge?

    • Zarah-Lou skriver:

     En weekend eller vecka, vi vet inte riktigt ännu 😉
     Annars skulle jag vilja se Alaska, Arizona och Hawaii. Det lockar mest med USA, en roadtrip med några vänner genom landet hade varit riktigt kul! 😀

     Men whats up med checkar där borta egentligen? Tycker amerikanerna att det är lättare/tryggare än kort? Eller hur tänker de? 😉

     • Mysmasken skriver:

      Ja, Arizona ville vi ju till. Och Alaska… Hawaii lär vara härligt fast väldigt turistigt. Men dit vill jag också =)
      Fattar inte heller? Speciellt som folk förfalskar checkar eller inte har teckning när folk ska casha in dem? Helt stört.

  • Mysmasken skriver:

   Ja du, checkar… De var redan utrotade i Sverige när jag kom till världen. Vet inte ens hur man använder en, och det gör livet lite svårt för mig här att jag vägrar använda dem 😛
   Man kan äntligen betala med kod, men inte direkt chip ännu. Fast i Kanada kan man det. Tror inte man kan betala med mobiltelefon?

 36. Marie skriver:

  Jag har aldrig varit i USA, därför är det väldigt spännande att följa ert äventyr! :)

 37. Maria skriver:

  Hej Stephanie!
  Jag följde din blogg för lääääänge sedan; tror jag hittade den via nåt scrap-forum där jag tidigare var aktiv? Men det var nog precis i samma veva som du träffade Greg och innan ni stack ut på ert husvagns-äventyr och så småningom fick barn! Nu har ni två stycken och ett tredje på väg! Underbart! Grattis!!
  Vad roligt att ni ska bosätta er i Florida. Jag var au pair i Atlanta för 15 år sedan (faktiskt är det idag prick 15 år sedan jag kom till familjen; den 28/8-98)! De hade även en lägenhet i Melbourne, Florida, så vi var där en hel del. Såg att du skrev att din pappa bor där. Kul!
  För 2,5 år sedan var jag med hela min familj på semester i Florida och firade min fars 60-årsdag. Då bodde vi i Kissimmee utanför Orlando. Underbart ställe!
  Lycka till med alla husplaner och kommande bebis! Jag kommer absolut börja följa din blogg igen, nu när jag ”sprang över den” igen… Kram Maria

  • Mysmasken skriver:

   Vad kul! Scraptiden, det var ett tag sen :) Känns som många har hittat tillbaka sen jag flyttade hem till den här domänen :)

   Vi har också tillbringat en del tid i Kissimmee.

 38. Linnea. skriver:

  Jag har aldrig varit i USA, däremot vill jag jätte gärna dit! 😀 Jag har släktingar där, rättare sagt i Madison, de var till Sverige en vända för många år sedan, så hade varit roligt att ta med pappa och träffa dem :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *