|   4 839   0     13
  Övrigt | Vardag

Har ni hört talas om det fenomenet? Det är folk som använder kuponger för att få grejer otroligt billigt eller gratis och sen lagrar hemma. Här finns en TV-show, som jag visserligen inte sett, som handlar om det. Eller om folk där det gått överstyr, och folk typ hamstrar saker som de inte använder bara för att det är billigt. Som tur är gör jag inte det på vanlig REA, alltså handlar för att det är billigt, så det är nog ingen fara, haha.

Det som händer är att man typ kombinerar affärernas kuponger eller veckoerbjudanden med producentens/tillverkarens kuponger för att få till löjligt bra erbjudanden. Många affärer är okej med det, för de får tillbaka hela summan på producentkupongen, samt 8 cent som tack för besväret med kupongen, så det kostar dem inget extra.

Det finns många tips, som att t.ex. se till att prenumerera på sex helgtidningar för att kunna köpa 6 varor när de väl är till försäljning, osv. Det låter lite extremt kanske, så jag lugnar mig lite där, haha.

Jag har alltid gillat att planera veckans mat efter vad som finns i flygbladen, istället för att typ ha en veckomatsedel och betala priset på den mat jag behöver – oavsett vad det kostar. I Kanada hade vi ju 4-5 matvarubutiker vi brukade kolla igenom flygbladen till, sen släppte Greg av mig, jag sprang in och köpte 10 fläskfiléer här, 20 kartonger pasta där, osv.
Under husvagnslivet gick det såklart inte alls, utan jag fick glatt betala vad det kostade. Vi hade inget utrymme att lagra någonting alls. Men nu bor vi snart i hus igen, och då skadar det inte att lagra hushållspapper, tandkräm, pasta eller deodorant.

Det är typ som en liten hobby. Många säger att de sparar 10 000 dollar om året, och det förvånar mig inte alls.

Den affären som jag gillar bäst här i Florida är Winn-Dixie. Så jag Googlade lite på couponing och Winn-Dixie och hittade en intressant liten tidning man kan köpa som råkar innehålla kuponger för Winn-Dixie. Egentligen kostar tidningen 20 dollar, men om man köper 25 stycken, får man 25 stycken gratis och 80% av, så det blir 100 dollar för 50 tidningar, alltså 2 dollar styck, och varje tidning ger 20 dollar i kuponger på Winn-Dixie.
Lite som en no-brainer… Om jag handlar för mer än 200 kr 20 gånger på 1,5 år lönar det sig. Det blir nog inte så svårt :)
Lyckas jag använda alla 400 kupongerna är det en besparing på 1000 dollar (-100 dollar som det kostar). Man kan såklart dela upp sina köp och använda flera kuponger varje gång man handlar om man vill.

130827a
Sidan i kuponghäftet.

Sen finns det en annan affär som heter Publix. Lite ”finare” och mycket dyrare. Den tar emot motståndares kuponger, så jag kan använda den här kupongen där också, höhö.

Hela USA är lite uppbyggt på kuponger. Typ pysselaffärerna här, man kan inte betala fullt pris för en vara, för det är överpriser. De räknar med att man har en 40%-på-en-vara-kupong, eller så har de någon bra deal.

Som för ett par veckor sedan, då hade de utförsäljning på symönster på JoAnns (tänk Panduro). De kostade $0.79, alltså typ 5 kronor styck. De brukar kosta 80-130 kr styck. För $15 (100 kr) fick jag symönster till ett värde av $300 (2 000 kr). Inte klokt! Jag vet att de rear ut dessa nån gång om året, så jag har suttit och väntat och tittat i deras flygblad. Sist de hade REA var vi ute i tjottahejti och det fanns ingen affär i närheten, men nu så!
Noëlle älskar älvor, Tingeling i synnerhet, så jag får knåpa ihop en liten älvutstyrsel till barnens blivande utklädningslåda.

130827b
Några av de mönster jag köpte.

Använder ni kuponger, eller är ni för fina/lata/valfritt adjektiv?

Tack förresten för all input om barnkalas! Känns absolut som att jag kommer att behöva en sådan låda där jag kan köpa saker på REA efter jul och sådär :)

0
 4 839   0     13
  

13 svar på Extreme couponing?

 1. Ejris skriver:

  jag har set showen o är fashinerad att man kan handal varor värda 100 dolar o betala någon dollar för det. dinns inte kuponger här på det viset. ica har tex några ören eller kronor rabatt på en del varor kanske 5 olika i månanden. det baseras på vad du ofta handlar… ex kakor. saft…smörgåspälägg men inga större pengar

 2. Gunilla skriver:

  Japp, jag brukar ibland se Extreme Couping på TLC, som vi har. Fascinerande program och lika fascinerande verkar amerikanerna tycka det är då man i bakgrunden ser folk som bara står och tittar. 😉

 3. Anna,Gbg skriver:

  Jag använder inga kuponger i mataffärer, där handlar jag med ”shop express” (dvs man scannar sina egna varor i butiken och då dyker erbjudanden upp i scannern, ibland använder jag något av de erbjudanden). I Sverige får man typ 3-5kr rabatt om man köper tex 2 eller 3 av något livsmedel, dvs nästan ingen rabatt alls! Det känns inte lönt att lägga tid på att jaga erbjudanden då.

  Jag använder dock en del kuponger på tex H&M, Åhléns etc för då känns det mer lönt, där får man tex 20% rabatt på ett köp eller 50:- rabatt etc.

 4. Frida skriver:

  programmet sänds även här i Sverige :)
  Dock funkar det inte här på samma sätt då det 99% av gångerna är max en kupong per vara + att man inte kan kombinera..

 5. Helen skriver:

  Som så många andra skriver finns inte möjligheten att handla med kuponger på samma sätt som i USA. Visst, min ICAbutik skickar ut kuponger varje månad – oftast två varor med lite rabatt, en gratisgåva (typ ett paket glass eller en ask cream cheese) och en 5% på ett köp. Genom ICAkortet får man personliga rabatter baserat på vad man tidigare köpt, då är det oftast 10-20% per vara, och åtta olika varor. I butiken finns även en liten vägg med rabattkuponger från varumärkena, oftast 3-5 kr per grej bara.

  Däremot köper jag ofta varor som är nedsatta för att det är kort datum på dem, framför allt färskt kött. Ofta sätter butikerna ner priset med 30-50% när det bara är en eller två dagar till ”bäst före-datum”. Eftersom köttet oftast håller flera dagar längre än vad som står på förpackningen, och jag ändå oftast stoppar det i frysen hemma tycker jag det är ett bra sätt att spara både pengar och miljö (gillar inte att butikerna slänger så mycket bra mat bara för att datummärkningen säger att den är ”gammal”).

  Jag försöker använda de erbjudanden som finns, kollar upp extrapriser i butiken och i tidningen. Varför inte spara de kronorna om jag kan? Det är ju inte mycket varje gång, men lägger man ihop det blir det ju en del med tiden.

 6. Linn skriver:

  Här i sverige har vi bara rabattkuponger på typ 5 kr himla onödigt :O

 7. Monnah skriver:

  Jag har inte börjat med Extreme Couponing än, men jag är helt klart rätt person för det… Vi använder alltid 40% rabatt-kupongskoden som man får på en produkt per inköp hos Hobby Lobby. Där är dessutom väldigt många grejer på rea väldigt ofta. Just nu har de typ halva priset på julgrejerna där. Det är bara jag som inte riktigt orkar tänka jul då det är 33°C varmt ute. Jag är SÅ sur att jag missade det där erbjudandet med mönster. Såg ju ditt tips på Facebook, men det var dagen efter vi hade kommit hem från Sverige, så jag orkade bara inte sätta mig i en bil…

  Lycka till med presentlådan! Du kommer inte att ångra dig.

  • Mysmasken skriver:

   Har ni JoAnns nära? Jag har inte riktigt bekantat mig tillräckligt med Hobby Lobby. Är det din favorit av de tre (JoAnns, Michaels och Hobby Lobby)?
   Angående couponing tänker jag inte bli sådär seriös som vissa galningar i programmet (som jag nu sett tre avsnitt av), men jag tänker definitivt hålla ett närmare öga på kuponger :)

 8. Mimmi skriver:

  Galet, har sett något program om det. Hela källaren ser ut som ett butikslager och pärmar kategoriserade med olika kuponger.

 9. Alesandra skriver:

  hur hittar man det i sverige? dde kuppong?? tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *