|   1 479   0     41
  Foto & Film | Hemmet

Vi har blivit pre-approved för ett lån nu igen. Den här gången godkänner de att jag bara har ett år med den inkomsten jag hade 2013. Så nu hoppas vi på det bästa igen.
Det här blir ett nybyggt hus så det tar ungefär 6 månader att bygga, vilket då blir augusti, så vi skulle betala dubbelt i en månad ungefär. Men de kan inte garantera när det blir klart, utan vi får det när det är färdigt typ. Vilket är okej, för vi kan fortsätta att betala per månad efter att vårt år här i huset är slut.

Alltså – man får välja mellan typ 10 olika planritningar, sen får man gå till designcentret och välja hur man vill att allt ska va. Så vi ska uppgradera köks- och badrumsbänkar, golvet till kakel, osv.
Precis som när vi köpte radhuset i Kanada med andra ord.

Några grejer som vi vill uppgradera. Fasaden till nivå 2, så att den ser lite mindre tråkig ut, granit, helst kakel överallt, men han hade bara pris för kakel i matsal och vardagsrum (inte sovrum) och det kostade $3700 *gulp* Sen kostar den rutan vi köper mer, för den är längre.

Så vi får se vad allt hamnar på. Vi ska ju träffa mäklaren på onsdag, så vi kanske släpar med henne dit och skriver på.

Här kommer först utsidan. Som vanligt så är inte husen så jäkla vackra här. Det kostar också att ha finare framsida. Jag vill uppgradera till bild nummer två, och det kostar 15 000 kr extra. Helst skulle jag vilja ha trean, med sten på framsidan, men tror att de pengarna gör sig bättre någon annanstans, för det lär ju kosta ytterligare 15-20 000.

Som om det inte räcker att husen är ganska fula på utsidan så är skisserna ännu fulare. Så mittenbilden är nog den utsidan vi tar. Det är sånt vi inte kan göra själva senare. Från 2:an till 3:an kan vi väl limma dit lite stenar själva 😉
Vet dock inte om man får välja färg till utsidan? För jag vill inte ha bajsgröngul.

140210b

Här är planlösningen som vi vill ha. Vi ville på något sätt, om möjligt, ha ett gästrum som är lite avlägset resten av huset med eget badrum. Här får vi ett stort gästrum på övervåningen som senare kan bli varsitt rum till två söner eller värsta lyxrummet åt en tonårsdotter 😉 Eller kanske flyttar jag och maken upp dit, who knows?

Vi vill också ha en yta att ha våra datorer på, som är en del av huset. När jag arbetar när barnen är vakna vill jag ändå vara del av familjen och inte instängd på ett rum. Så det blir ”flexrummet”. Senare om vi flyttar upp eller vill ha datorerna i sovrummet kan vi ha det där som allmänt datarum. Tänker inte låta barnen ha datorer på rummet när de blir äldre, utan det kan bli i det utrymmet. Det går om man vill också att göra om till ett litet sovrum, om behov uppstår.

Jag tycker också att det är viktigt att ha en dörr om toaletten i vårt badrum, vilket det är.

De två sovrummen på nedervåningen är nära och bra till vårt sovrum.

Köket är stort och bra.

Anyways, här:

140210c

Och här kommer film på modellhuset som är inrett och har typ 350 000 kr i uppgraderingar 😉

Hur många av er var med när vi byggde huset i Kanada?

0
 1 479   0     41

41 svar på Nu har vi hittat ett hus igen

 1. Elin skriver:

  Jag var med då ni byggde det förra! Min favorit är ”Honey, look at the patch of dirt we just bought!”

  Jg skulle ha svårt med valen av alla uppgraderingar, vad är det värt att lägga pengarna på liksom. Hur långe är planen att ni kommer bo där?

 2. Karin b skriver:

  Spännande med nytt hus och det ser väldigt fint ut. Jag var med vid bygget i Kanada också och det ska bli spännande att följa detta också!

 3. Elin skriver:

  Åh, vad spännande! Jag har ju hängt med dig ända sen stenåldern på Scrappiz. :-)

  Det jag tycker är konstigast med amerikanska hus är att man kommer så ”rakt in”. Det finns liksom ingen ordentlig hall. Det reagerade jag på redan när jag var liten och kollade på Cosby. :-)

  • Mysmasken skriver:

   Ja, det är ju lite mysko. Har en massa kul idéer på pinterest hur man kan skärma av lite. Bygga en liten halvväg med något att sitta på för att ta av sig skorna och sådär. Får se vad det blir 😀

 4. Thereza skriver:

  Jättefint och bra med utrymme! :)

 5. Angelica skriver:

  Blir nog jättefint! :) Vad kostar det att bygga nytt hus i USA? Dyrare eller billigare än i Sverige?

  • Mysmasken skriver:

   Alltså, det här är ju som små områden. Vårt kommer att ha grind in till området, t.ex. Så det är ju inte riktigt som att köpa en bit land och smäll upp ett hus 😀 Det är mycket dyrare. Det här är en och samma byggare som smackar upp 20-60 hus typ.
   Men med de uppgraderingar vi vill ha kommer vi att landa på ungefär 1,5 miljoner svenska kronor.

 6. Helen skriver:

  Jag var inte precis med, för jag började följa er när ni åkte i husvagnen, men jag har läst tillbaka hela vägen, så jag har ju varit med i efterhand. Det är spännande med husbygge tycker jag, framför allt att välja planlösning, färger, material och sånt. Jag hade ÄLSKAT det! Om jag haft sjukt mycket pengar, så att jag inte behövt tänka på kostnader… 😉

  Det är spännande att se skillnader mellan Amerika och Sverige. Det här med att man kliver rakt in ett rum, t.ex., och hela grejen med Master suite med eget badrum… det har vi ju inte här hemma. Walk-in-closets kommer mer och mer dock – dels har många äldre lägenheter en klädkammare som blivit omgjord och dels har många nybyggda en walk-in redan från början. Färgerna är annorlunda också, här är allt vitt, vitt, vitt eller väldigt ljust och ni på andra sidan havet har mycket mörkare färgare, framför allt på trä. Det mörkaste vi har på köksluckor är ek. :)

  Så då kommer ju den obligatoriska frågan – vilken stil föredrar du? Den svenska ljusa eller den amerikanska med djupare färger?

  • Mysmasken skriver:

   ”Vitt och fräscht”, hehe, ja du. Det går i vågor för mig. Det vita och fräscha känns inte så jäkla hemtrevligt även om jag tycker att det är snyggt. Men jag skulle inte ha något emot ljusa skåpluckor, men inte IKEA-vitt utan snarare lite gammelvitt, typ. Annars tycker jag att mörka skåpluckor ser lyxigt ut. Jag är inte så mycket för mellanfärgerna på trä.

 7. Anna-Lena skriver:

  Det ser fint ut… sittplatsen framför fönstret på övervåningen…ummm! Jag har alltid velat ha det så.
  Ni har övergett tanken på enplanshus?

  • Mysmasken skriver:

   Nej, vi vill ha enplanshus. Men att ha ETT rum däruppe blir perfekt för folk som besöker och sådär. Det är ingen trappa vi måste springa i hela dagarna, så att säga. Det kommer att vara off-limit medan barnen är små.

 8. malin skriver:

  Såg fint ut! Är det vanligt att man har soffa å så vid köket? Jag hade nog haft ett stort matbord där istället och bara haft vardagsrummet med soffor mm och inget matsalsbord där. Men det är ju en smaksak:)

  • Mysmasken skriver:

   Njae, det beror på. Jag vill helst ha matbordet vid köket. Men det beror lite på barnen. När de är små gillar jag att kunna se dem, och de spenderar mest tid i vardagsrummet…och jag mest tid i köket :) Eller vid datorn om jag arbetar. Och då kommer jag också att kunna se in i vardagsrummet.
   Här är det vanligt att man har ett formellt matsalsbord OCH ett bord att äta frukost vid. Ett himla slöseri tycker jag. De inreder väl också för att det ska se ut som att man kan få plats med mycket olika saker för att det ska se stort ut kanske.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, jag har ju velat ha matsalsbordet vid köket, men om vi har datorerna där så hjälper det att ha insyn till vardagsrummet ifall barnen leker där 😀 Men vi får se hur vi gör. Vi börjar med att skriva kontrakt imorgon 😉

 9. Helena skriver:

  Vad fint!! :)

  Kommer ni ha kakel på alla golv och inte trägolv som på filmen? Varför isåfall? Det var fina trägolv tycker jag.

  Lycka till!

  • Mysmasken skriver:

   Golvet i filmen ser bra ut, men på riktigt är det skitfult. Det ser ut som låtsasgolv, typ laminat, fast det är riktigt och är en jättedyr uppgradering. Det är mycket ovanligt med trägolv här – kakel gör det svalare i värmen, det är lätt att hålla rent och eftersom att man ofta har pool och dräller vatten överallt är det mycket smidigare. Samma i husen jag varit i på Rivieran.

   Hade jag råd skulle jag nog välja något fint trä, fast ljusare än det där. Helst björk, men det finns väl inte här. Vi får se på designcentret hur mycket det är för trä, men jag tycker redan att det är dyrt med 25 000 kr för att få kakel i typ matrummet och vardagsrummet. Han talade inte om hur mycket trägolvet kostade, för det är väl olika beroende på vilket trä man väljer.
   Vi funderar på att så småningom lägga trä i sovrummen. De kommer med matta, och av priserna att döma tror jag inte att vi har råd att lägga hårt golv överallt.

   Det enda jag vet är att jag inte vill ha heltäckningsmatta. Jag avskyr det, det är superjobbigt och måste dammsugas typ 12 gånger per dag.

 10. Marie skriver:

  Hej!

  Kul med huset, hoppas det kommer att funka.

  Vi sitter i bilen nu på väg till Orlando, åker två dagar tidigare än vi tänkte
  Efter som det ska bli is storm i Atlanta. Vet inte exakt var du bor
  Men vi kanske kan träffas på middag någon dag om ni har tid. Du kan ju bara maila mig.

  • Mysmasken skriver:

   Oj! Hur länge är ni här? Vi har makens syster här i helgen och i slutet av nästa vecka :)

   • Marie skriver:

    Vi kor tillbaka pa mandag morgon. Imorgon tankte vi aka till Kennedy space center.
    Sa torsdag 13 feb. skulle passa oss, men det kanske inte gar for er. Vi kommer sakert igen till Florida snart, vet att det. Blev kort varsel, men vi visste inte att skolorna skulle stanga i Atlanta forran igar kvall.

 11. Annika K skriver:

  Var inte med då ni byggde hus i Kanada.
  Började läsa när ni var ute och åkte med husbilen.
  Kommer inte ens ihåg hur jag hittade hit.

  Huset ser fint ut :)
  Men inte i bajsgröngult 😉

 12. Marie skriver:

  Jag skickar ett email till dig ikvall med telefon nummer och addres.

 13. Mimmi skriver:

  Jättefint! Smart att det är planerat så att ni klarar er med undervåningen till vardags. Vi har tvåvåningshus med alla sovrum uppe, mycket spring.
  Lite märkligt att man kliver direkt in i matsalen och att det är två matplatser och plats för soffgruppen. Men det är ju inget måste att möblera så eller så är det en vanesak.
  Älskar walk-in-closet och eget badrum till Master, skulle gärna ha så.
  Jag var med när ni byggde huset i Kanada. :-)

  • Mysmasken skriver:

   Jag som inte är någon klädoman skulle hellre se att alla jäkla garderober var golvyta 😀
   Men okej då, det är ganska najs. Speciellt som man inte kan ha källare i Florida. Någonstans måste man ju göra av all bråte :)

   • Mimmi skriver:

    Hälften av allt i vår klädkammare är en massa bråte och rätt smalt så man ser inte det som står längst in. Vi har slängt ut alla garderober utom de i hallen, tyckte de tog för stor plats. Har byrå istället, så rummet känns större och mer ombonat.

   • Nelly skriver:

    Varför kan man inte ha källare i Florida? :)

 14. Malin skriver:

  Jättefint! Himla bra med det där Flexrummet, perfekt som datorhörna utan att bli avskärmad från alla.

  Vardagsrummet man kommer in i har ju gott om plats att få till hallförvaring om man vill försvenska. Däremot behöver ju inte ni tusen lådor till vantar o mössor och leriga overaller i ert klimat. Här skulle man ju svimma av om alla ramlade in med leriga kläder i vardagsrummet 😉

  Ligger det nära där ni bor nu?

  Du skrev att det var område med grind och sådär… köper man alltså inte ”tomten”? Är det mer som tomträtt här? Eller hur funkar det?

  Skönt förresten att du inte heller tycker att man ska sitta på eget rum med sin dator som barn/tonåring! Många tycker jag är larvig som tänker så.

  • Mysmasken skriver:

   Man äger väl tomten antar jag, men eftersom det är ett ”gated community” så har föreningen vissa regler man måste följa. Jag kan antagligen inte riva mitt hus och bygga en skyskrapa på tomten. Vi kommer att betala $65 dollar i månaden för HOA (Home Owner’s Association, funkar väl som en bostadsrättsförmedling). De pengarna täcker väl gräsklippning av gemensamma ytor, etc. Dessa HOA-avgifter har vi sett från nästan ingenting i äldre grannskap till typ 300 dollar i månaden, men då ingår gräsklippning av ens egen tomt och att de tar hand om poolen kanske.

   Och absolut – dator i allmänna utrymmen! Det ska varken porrsurfas, skickas topless-bilder på webcam eller spelas för våldsamma spel så länge de bor under mitt tak :) Och gud vet hur utvecklingen ser ut om 10 år när det är vår tur… *suckar*

   • Malin skriver:

    Ja det vågar jag inte ens tänka på :(

    Samfällighetsavgift kanske? Det är vanligt här med för skötsel av gemensamma ytor i ”grupphusområden”. Vi betalar 650:-/månad.

    Det ska bli kul att följa bygget :)

 15. Marie skriver:

  Åh vad spännande med ett nytt hus! Det ser mysigt ut! Det ska bli roligt att följa! <3

 16. Lisa skriver:

  Har hängt med här ett tag, så det är väl sen ”Hedenhös” misstänker jag… 😉 Är in här och kikar till dig lite då och då även om jag inte gör så mkt väsen av mig.
  Kul att läsa vad ni är med om och hur mycket vissa saker skiljer sig mot här ”hemma”. :)
  Lycka till nu med nya huset!

 17. Jody & odjuren skriver:

  Det ser fantastiskt ut ju! Vad står GR.RM. för? Fattar jag det rätt att det är öppet mot köket?

 18. Josefin skriver:

  Eftersom jag själv är en tonårstjej så kan jag ju bara säga att jag skulle älska att ha mitt sovrum där uppe med walk in closet samt eget badrum! Riktigt fint hus också! Och måste även säga att jag gillar din blogg skarpt har hängt med nu sen oktober ungefär tycker den känns så mysig liksom! Kram och lycka till med huset :)

  • Mysmasken skriver:

   Ja, men eller hur? Kan tänka mig att Noëlle skulle älska att bo däruppe så småningom :) Tack för snälla ord!

 19. Henriettae skriver:

  Ser jättetrevligt ut!

  • Mysmasken skriver:

   Passar oss perfekt med arbetsrum där nere, gästrum däruppe som senare kan bli tonårsdotterns rum 😉 Eller två pojkar för den delen, om man delar av. Utsidan är likt amerikanska hus inte sådär jätteattraktivt, men oh well.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *