|   813   0     15
  Familjen | Foto & Film

Maken har släpat runt på min gamla kamera (Canon 1D Mark II) i några dagar och har läst på lite online! Tycker att den här bilden han tog är jättebra :)

140217a

Älskar Milos ögon, för att inte tala om hans ögonfransar. Alla kommenterar dem, haha! De är superlånga.
Idag på lekplatsen kom det fram en farmor, som var där med sitt barnbarn, och sade: ”You have such a beautiful family.” Hon hade iakttagit oss ett tag. Det är så härligt här, att man kan slänga sig med komplimanger och vänligheter till höger och vänster. Igår var det en pappa som var där med sin dotter, och jag är inte säker på hur en annan mamma visste att han var militär, förutom att han drillade sin dotter lite överdrivet, kanske.
Hon sade: ”In which branch did you serve, sir?”
Han sade: ”In the navy.”
Hon sade: ”Thank you so much sir, for serving our country.”

Jag tycker ju att det där med militär och krig är ett dumt jäkla påfund och jag hoppas innerligt att inte något av mina barn vill joina militären, men här anses det vara det finaste man kan göra för sitt land.
Min styvbror på pappas sida, han har precis fyllt 18 tror jag, har skrivit ett 6 år långt kontrakt som ”Pararescue”, sådana som typ fallskärmshoppar in i läskiga situationer och räddar folk, typ. Galet. Och alla gratulerade hans mamma…

Aja, nu kom jag från ämnet, som vanligt.

Imorgon ska stackars Nicolas till doktorn för sprutor och på onsdag är det Noëlle och Milos tur. Buuhuu. Jag råkade nämna det för ett par veckor sedan, eller hon överhörde mig och Greg, och hon började gråta och ville inte gå till doktorn. Jag nämnde inte ens att hon skulle få en spruta. Usch, jag får ont i magen själv. Min stackars lilla flicka :(

Det har gått jättebra att ha makens syster här. De åkte till Disney i morse och kommer tillbaka på fredag kväll och sover en natt innan de åker hem. Vi ska joina dem på Disney imorgon.

0
 813   0     15
   ,

15 svar på Maken fotar

 1. Elin skriver:

  Bilden är superfin! Roligt med en gemensam hobby. Jag gillar att ta kort men är inte så förtjust i att redigera dem…

 2. Frida skriver:

  Om jag hade tagit den bilden på milo hade jag känt mig som en riktig proffsfotograf, jätte fin bild på en fin pojk.
  Ja länderna är verkligen olika, jag tycker att det är kul och interresant när du tar upp saker som inte är vardagsmat här i Sverige :)
  Lycka till hos doktorn, kanske får de varsit klistermärke som man fick när man var mindre, kram på er!

 3. Henrietta skriver:

  Det kan inte vara så att du omedvetet för över din egen spruträdsla på barnen?
  /Henrietta

  • Mysmasken skriver:

   Tror att det skedde när Noëlle fick sitt Green Card. Hon behövde så många sprutor att vi sprang hos doktorn en gång i månaden och fick sprutor.
   Till slut började hon gråta bara hon såg parkeringen utanför.
   Jag har uppenbarligen försökt att inte överföra min spruträdsla på barnen. Det gör ju ont att ta sprutor.
   Jag har väl aldrig träffat någon som tycker att det är bekvämt.
   Alla har ju olika smärttröskel vad gäller sprutor. Milo sov igenom alla sina sprutor som nyfödd, vilket var en daglig företeelse på grund sv gulsoten.
   Noëlle skrek som en stucken gris från första sprutan…

 4. Helen skriver:

  Ett jättefint foto! Väldigt vackert ljus och Milo är jättefin. Det är ju inte så lätt att fånga såna små på bild, så Greg har verkligen lyckats!
  Du översätter väl våra kommentarer så att han får höra vårt beröm? 😉

  Och så gillar jag ditt svengelska ”överhörde”. Det finns ju ingen bra svensk översättning av overheard. :)

  • Mysmasken skriver:

   Haha! Vad roligt att du noterade det. Jag borde ha satt det inom citattecken. Tänkte till och med på det när jag lagt mig :)
   Japp, tyckte han behövde lite uppmuntrande ord, så jag ska översätta!

 5. Martina skriver:

  Jag kan förstå att det är något väldigt fint att ha riskerat livet för sitt land, absolut.
  Men att landet ifråga sedan ”kastar sig in” i krig de ”själva” startar är däremot inte fint överhuvudtaget…

 6. Verkligen en jättefin bild på Milo :) Det gjorde han bra!

  Det är verkligen läskigt det där med militären, jag skulle inte tycka det var särskilt kul eller vara så nöjd om någon av mina framtida barn började jobba inom militären och hamnade i sådana riskfyllda situationer. Även om det är fint att försvara sitt land och så, men helst skulle man ju se att det inte var några krig och att ingen behövde dö.

 7. Men ååh, den är ju helt underbar! Jättefin! Och vilken känsla, nästa som när du fotar 😉 Men vadå gamla kamera Canon 1D Mark II? Vaad fotar du med dåå?? :) Det är väl en toppenkamera :) Säg inte att du har tvåan? Så nyfiken på den.

  Var du nöjd med mina svar nu då? :) Juste glömde svara på en sak, jo det var en ljusstake du såg. Funderar på att plocka ner den, snart 😉

  • Mysmasken skriver:

   Jag har en Mark IV :)
   Ja, tack för dina svar 😀 Jag har plockat fram studioblixten. Nu måste jag bara lösa problemet med att mina barn ALDRIG tittar upp, de snarare gömmer sig ;P

 8. Marie skriver:

  Ett underbart foto, vad duktig Greg är!!

 9. Mimmi skriver:

  Jättefint foto med en härlig blick på Milo.

 10. Thereza skriver:

  Superfint foto! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *