|   1 381   0     8
  Hemmet

Ge mig lite input. Någon som har köksbänkar och badrumsbänkar i granit? Färg? Tänkte att i badrummet är det svårare att se ”vita” fläckar (vatten+tvål, tandkräm+tvål) på ljus bänk? Det finns ju med olika stora fläckar i och sådär.
Samma för kök?
Svårt när man inte vet vilken sorts skåpluckor man kan välja på…

Vad har ni? Vad skulle ni vilja ha?
Vi kommer ju behöva välja bänkskiva, skåpluckor och i badrummen även kakel på vägarna. Om ni har bilder på fina kök eller badrum, länka gärna.

0
 1 381   0     8

8 svar på Badrum och kök

 1. Elin skriver:

  Jag älskade verkligen köket i vårt förra hus. Det blev precis som vi hade tänkt och under de 3,5 år vi bodde där efter renoveringen så var vi supernöjda hela tiden. Det enda vi sa att vi skulle ha gjort annorlunda om vi skulle gjort det igen var att vi antagligen skulle ha kostat på oss stenbänkskiva på alla bänkar. Självklart hade jag gärna byggt ännu större, men i ett radhus är man ju trots allt begränsad. Vi valde vitt/svart/ek som bas och följde det i alla material och vitvaror. En sak vi lärde oss var att helst välja vitvaror från samma fabrikat, för att de har samma färg/stil på den lysande displayen. Det är en liten sak, men kan bli väldigt störande om man har många klockor, lampor mm i olika färger.

  http://radhusliv.wordpress.com/2010/12/30/aret-som-har-gatt-del-4-koket/

  Köket vi bor i nu går i samma stil, men har inte alla funktioner vi valde i förra köket. Vi saknar den jättestora diskmaskinen, ismaskinen och att inte ugnen sitter upphöjd i ett skåp. Nu går Vilmer och startar den flera gånger varje dag och man är alltid rädd att någon ska bränna sig när man öppnar luckan. Men såsmåningom ska vi nog bygga om och anpassa det här köket också. :)

  I badrum tycker jag vitt/grått/svart är snyggast. Det är inget man tröttnar på och enkelt att kombinera med mattor/handdukar mm i olika färger.

 2. Sofia skriver:

  Jag har bara haft (och har) granitbänk i köket och jag tycker det är super! Jag skulle alla gånger välja granit framför allt annat, möjligtvis keramikbänk som börjar bli vanligare nu och ska tydligen vara superbra.

  Det jag gillar är att graniten är så okänslig, den klarar att man spiller och inte torkar på en gång, den tål att man ställer varma saker m m. En nackdel är väl att om man tappar t ex ett glas är det ju större chans att det går sönder än om man hade en träbänk. Men jag tycker nog inte att det är ett särskilt stort problem, för det mesta håller sakerna man tappar ändå.
  Att tänka på dock är att ju ljusare graniten är, desto känsligare är den för att få permanenta fläckar av t ex sura saker. De ljusare är nämligen lite porösare i stenen och kan lättare dra åt sig sånt man spiller och man behöver därför behandla dom med stenolja (eller nåt sånt, kommer inte ihåg vad det kallas) typ två gånger om året.
  Skulle jag välja skulle jag ta en så mörk som möjligt just för att de är mindre känsliga (och för att jag tycker det är snyggast 😉 ) och kräver minst underhåll men det beror ju också på vad man ska ha för skåpluckor, kakel och sånt till.

 3. Linnea skriver:

  Jag är köksdesigner och säljer kök här i Toronto. Vi använder endast sten åt våra kunder. Populärast just nu är engineered quartz, ett exemplar är caesarstone. Annars blir det ofta granite i alla olika toner. Jag vet inte vad din builder har för olika material att välja emellan men hoppas inte bara tråkiga beige, svart och brun granite med småfläckar. Vi använder ofta vit quartz som bänkskiva till ljusa luckor eller en grå-vit granite. Men å andra sidan så är det viktigast att ditt golvkakel, bänkskivor, skåpluckor, backsplash och färg på väggarna går ihop. Så bäst du tittar på allt tillsammans innan du väljer. Du kan se lite inspiration på vår websida: http://www.yorkvilledesigncentre.ca eller sök oss på houzz där vi har en sida med en hel del fina bilder på kök.

  • Mysmasken skriver:

   Åh vad kul! Lust att följ med oss till designcentret? Höhö! Jag skulle gärna vilja ha en bänkskiva med ”lite liv”, inte bara småfläckar, som du säger. Så svårt att liksom söka inspiration på Houzz och Pinterest när man inte har en aning om vad man kommer att bli erbjuden.

 4. Husvagnsfamiljen skriver:

  Vi ville ha den varma tonen, Ek golv & köksluckor, vit kakel, svart laminat bänkskiva (från Ikea – skit/köp inte)och svarta vitvaror. Tänk på ljuset, att det är bra när du står och jobbar, har du för mycket mörkt bänkskiva/kakel måste du jobba mycket med lampor för att få till ljuset. Lycka till.

 5. Malin skriver:

  Vi har bänkskiva i hi-mac, det är bra tycker jag! ”Mjukare” känsla än sten och sen går den att slipa om den blir sliten. Man kan även påverkar hur blank man vill ha den beroende på hur man slipar.

  Vi har en som går åt svart, sen har vi vitt kakel med vit fog, vita skåp och svart laminatgolv som ser ut som svart klinker. Snyggt tycker jag =)

  http://www.lgcoll.se/Svenska/Produkter/B%c3%a4nkskivoriHiMacs.aspx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *