|   1 167   1     12
  Vardag

Jag känner att jag borde vinna något världspris för det här! Istället för att hålla på och rulla och kladda med händerna och äckla sig (hatar kladdiga fingrar) så kom jag på att jag kunde köra smöret lite snabbt i mikron, typ 15 sekunder, tills det blev mjukt, inte smält. Sen i med alla ingredienser.
100 gram smör, 3 dl havregryn, 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 3 msk kakao och 2 msk kaffe.
Då är smöret lagom mjukt att man kan mosa ihop allt med gaffel. Sen plattade jag ut det på en skärbräda med bakplåtspapper med gaffel (för att slippa kladdet) och sen strödde jag på pärlsocker och in i kylen en stund. Sen är det bara att skära lämpligt stora rutor/bitar.
Fatta, det enda jag kladdar ner är EN bunke och en gaffel. Är man smart så kan man ju platta ut det hela på en tallrik sen kan man äta med kniv och gaffel (samma som man använde tidigare). Minimalt med disk! Inget rullande och geggande. Det här förtjänar något pris, vilken idé! 😀

140228b

LCHF, säger ni? Imorgon, säger jag.

1
 1 167   1     12
  

12 svar på Lat? Jag?

 1. Catharina skriver:

  Mycket cravings nu, är det nåt du inte har berättat? 😉

  • Mysmasken skriver:

   Haha, nej. Helammar fortfarande

   • Catharina skriver:

    Just ja, Nicolas är ju så liten fortfarande. Jag tänker att han är som Julia (född i mars 2013).

    Och eg var det en sjukt fräck fråga, inget jag har med att göra, men jag kunde inte låta bli 😉

 2. Mimmi skriver:

  Jag knådar i en plastpåse när jag känner mig lat, ännu mindre disk. :-)

 3. zpiach skriver:

  Äter du lchf nu? Tipsar i sånt fall om ketobollar då kan du unna dig när du vill:)

 4. Jenny skriver:

  Jag är likadan, hatar kladdiga fingrar. Jag använder alltid engångsplasthandskar så fort det står nåt kladd på schemat:)

 5. Malin skriver:

  Du borde satsa på LCHF. Du verkar vara en pretto mamma i så många avseenden, men varför bryr du dig inte om att dina barn ska ha kvar en mamma länge i livet. Du verkar vara väldigt överviktig.

  • Mysmasken skriver:

   Vad glad jag blir att du tycker att jag verkar pretentiös! :) Vi kör LCHF just nu. Ibland saknar jag (uppenbarligen) drivet, men som du säger är det ju min hälsa viktig för mina barn och deras framtid.
   Socker är min last, men jag måste verkligen kämpa hårdare. Tänkte faktiskt ge mig ut och springs ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *