|   1 265   0     18
  Vardag

Jag har precis varit ute och sprungit. Nicolas tyckte att det var kul att vara vaken till 21.45, så det blev till att springa sent igen. Förutom den där känslan att varenda bil ska stanna och typ röva bort mig eller våldta mig så är det skönt att springa på kvällen/natten. Ingen som glor, ingen sol, svalt och skönt, måne och stjärnor, ingen stress över barnen.

Idag var vecka 2 övning 1, alltså 4:e gången totalt. Heja mig! De övergick från 1 minut jogging till 1:30, *svett* Men jag grejade det :)
Såhär såg det ut:
5 min – Uppvärmning, rask promenad:
1:30 min – Jogga
2 min – Gång
1:30 min – Jogga
2 min – Gång
1:30 min – Jogga
2 min – Gång
1:30 min – Jogga
2 min – Gång
1:30 min – Jogga
2 min – Gång
1:30 min – Jogga
2 min – Gång
5 min -Nedvärmning (Inget ord, men ändå, haha)

Om jag nu ska hålla på och tjata om sådana här tråkigheter kan jag åtminstone dela med mig av en bild på fläsket. Visst? =) Skittråkigt med viktbloggar utan bilder.
Såhär såg jag ut när jag kom hem:

140314
Om jag drar in magen? Självklart gör jag det. Jag är expert, nämligen. Jag har hållit på i minst femton år. Jag väger mig på morgonen innan jag ätit/druckit och efter att jag har kissat. För att få lägsta möjliga siffra. Jupp. Alla ni som är ”väldigt” överviktiga känner igen er i det här :)

På högstadiet lyckades jag slippa orientering och sådana där jobbiga springdagar på grund av mitt hjärta. Jag föddes med blåsljud, inget som egentligen påverkade, men det dög för att slippa. På gymnasiet klurade jag snabbt ut att idrotten inte skulle påverka mitt slutbetyg för att man fick räkna bort den, så när läraren sade att jag nog måste göra lite mer än att dyka upp ombytt på lektionerna för att få godkänt såg jag ingen mening med det utan slutade gå dit.
Så nej, jag har aldrig varit aktiv så för mig att jogga 1:30 minut är världsrekord.

Jag har en gammal sportbehå som nog har hängt med i tio år nu. Vet inte vad jag ska göra om den går sönder. Det är den enda jag hittat som sitter så tajt att den formar mina två bröst till ett och gör att jag kan springa utan att tuttarna slår i ansiktet på mig. Typ så.

Tur att jag har en familj som älskar mig oavsett. Det enda Noëlle reflekterat över är att jag har så stor rumpa att den nästan inte får plats i trosorna (HAHA, hon sade det en gång när jag klädde på mig). Men annars så :)

Om jag gått ner något? 5,9 kg sedan nyår. Lite dumt att februari mest gick åt till att moffa i sig godsaker för att vi hade besök hela månaden, så snittet blir bara 0.57 kg per vecka. Men så länge det pekar nedåt är jag nöjd.

0
 1 265   0     18

18 svar på Ett par bilder på tjockisen

 1. Anna skriver:

  Vad duktig du är! Jag behöver också ut och röra på mig och blev riktigt inspirerad av ditt inlägg! Använder du en app som talar om för dig när det är dags att springa respektive gå? Vad heter den i så fall?

  En helt annan fråga: vi ska till Florida i sommar med våra söner som är 6 och 9. Förutom Magic Kingdom och Sea World (som vi besökt innan vi fick barn) har vi tänkt att gå på Legoland. Har ni varit där med barnen och i så fall -vad tyckte ni?

  • Mysmasken skriver:

   Japp, den tystar musiken, som jag kör genom appen, och talar om vad jag ska göra. Den jag har heter Couch-to-5k. Finns massa olika. Min: https://itunes.apple.com/us/app/couch-to-5k/id448474423?mt=8

   Vad kul! Tror Legoland blir perfekt för den åldern dina barn är i. Mina är lite små, tycker jag, eller tyckte jag, sist vi var där. Men det är ett år sen, inser jag nu. Det är sjukt varmt här på sommaren – 35 grader känns som typ 45 med luftfuktigheten – tufft att ni orkar gå till parkerna. Sjukt mycket solkräm med hög faktor och massa vatten! de har små sprayflaskor med fläkt som sprayar vattnet. De är sköna att svalka sig med :)

 2. Sofie skriver:

  Superbra jobbat! Ska bli kul att följa dina framsteg inom löpningen. /Sofie

 3. Helen skriver:

  Jag känner igen mig så himla väl! Jag har hållit in magen i nästan hela mitt liv, jag tänker inte ens på att jag gör det längre… Och självklart väger man sig naken före frukost men efter toabesök! :)

  Vad är det för spring-app du använder? Och grattis till nästan 6 kg minus! Kanon ju! Dessutom påstås det ju att det är lättare att hålla vikten om man går ner långsamt, även om det är mycket roligare när vågen tar stora skutt.

 4. Husvagnsfamiljen skriver:

  Oj då! Jag har alltid hållit mig innanför godkänd BMI men drar oxå ALLTID in min mage, väger mig ALLTID efter toabesöket på morgonen, har MIN viktdag på fredag morgon efter veckans ”återhållsamhet” och innan helgens frosseri. Till påsk har jag jobbat på min viktresa i ett år, just nu har jag gått ner 9 kg, vad blir det per vecka????? I alla fall så har jag hittat mitt sätt för att lyckas med det jag vill och den lite långsammare viktnedgången gör nog att man sen lättare behåller sin vikt. Fortsätt som du gör och hitta DET som passar dig…..lycka till

 5. […] av Mysmasken drog jag på mig träningskläder och efter en lätt frukost så stack jag iväg. GPS-klockan var […]

 6. Zarah-Lou skriver:

  Keep on going! 😀
  Jag har oxå burit runt på övervikt i hela mitt vuxna liv, men i december tog jag tag i det på riktigt och har gått ned 16 kg på 12 veckor. Det är lixom nu eller aldrig känner jag!
  Jogging har jag dock inte vågat mig på ännu 😉 Är imponerad av dig som ”tar dig ut i spåret”! Jag vill gå ned lite till först innan jag visar mig utanför gymmet och sen springer.. lite orolig över min övervikt + knäna :/

 7. Mimmi skriver:

  Bra jobbat! Själv orkar jag knappt springa 30 sek.

  Och väga sig, ja. Naken på morgonen och efter toabesök, självklart. Helst när jag varit vaken nån timme också.
  Sist jag var gravid vägrade jag väga mig hos bm utan jag rapporterade morgonvikten till henne. Var ju hos bm olika tider på dygnet och då pendlade vikten annars.

 8. Elin skriver:

  Jag tror att de flesta gör så, väger sig på morgonen efter toabesöket. Det är ju trots allt då man får en jämförbar vikt med veckan före. Annars spelar det ju roll hur mycket man ätit/druckit just den dagen.

  Jag tycker du kämpar på jättebra! Det viktiga är att du håller i detta och fortsätter. Det kommer dagar när det tar emot, men om du gör något litet även den dagen så vinner du i slutänden.

  Heja heja!! Och du, det kan till och med vara så att du kommer att tycker om att träna såsmåningom. Det har hänt förr att folk drabbas av träningslust. Främst för att man blir beroende av följdeffekterna, men det ger också sköna endorfiner. Man kan få ett riktigt glädjerus av det. :)

 9. Linda skriver:

  Precis som Elin skriver så väger sig nog de flesta före frukost och efter toabesöket, det är helt enkelt smartast att göra så om man vill kunna jämföra vikten :) Jag är inte överviktig och tränar inte för att gå ner i vikt, men väger mig på samma sätt. Och hålla in magen kan jag också göra, det bara blir så…

  Träning är roligt! Man kanske inte vet det innan träningspasset, men under och framförallt efter 😛 Det gäller bara att hitta en träningsform man trivs med och få in träningen som en rutin i vardagen.

 10. Monnah skriver:

  Men hallå, läääääser du inte mina inlägg på Facebook?! Alltså, Hogengårds sport-behåar är bara hur bra som helst. hogengard.se. Seså! Köp en. Tjejen som äger företaget är så hjälpsam så hon skickar säkert till USA eller så får du hyra in en släkting som mellanhand. Lovar att den här behån förändrade mitt träningsliv:
  http://hogengard.jetshop.se/sportbeha-c-102-1.aspx

  • Mysmasken skriver:

   Jo, jag läser 😉 Men alltså, med enorma tuttar plus en massa övervikt kan man inte bars köpa en BH på internet och hoppas att den ska passa 😛

   • Monnah skriver:

    Som om jag inte har enorma? Gå annars till en behåbutik och ta hjälp. Det är värt det! Men jag röstar fortfarande på Hogengård…

 11. Marie skriver:

  Heja dig!! Skrattar åt det där med att väga sig naken på morgonen, innan mat och efter kiss. Jag kan det jag med! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *