|   1 278   0     13
  Arbete | Foto & Film

Nu har jag utbildat mig lite mer under veckan och idag var det dags för en till fotografering. En gratisfotografering för att få lite mer erfarenhet. Det kändes lite stressat och jag fick inte riktigt blixtarna att göra som jag ville och kunde lätt ha tillbringat tre timmar där, men det kändes som att det borde ta 1-1,5 timme och jag ville inte uppehålla mäklaren längre än så. Huset var på 220 kvadrat, fyra sovrum, två badrum.
Dessutom hade jag lämnat tre barn hemma med maken och jag ammar ju fortfarande Nicolas var tredje timma och huset låg 30 minuter bort, såå… :) Men det gick bra.

Känns som att jag måste öva, öva, öva. Jag vet att mäklaren kommer att tycka att bilderna är fantastiska, och det är ju egentligen det som räknas, men ni vet hur självkritisk jag är :) Jag kan hitta tio fel på varje bild jag tar och jag har ju separationsångest vad gäller mina bilder, så vet inte riktigt om det här är jobbet för mig 😉

Här är ett par före/efter-bilder från idag. Mäklarens till vänster, mina till höger.

140320a

0
 1 278   0     13

13 svar på Ett till gratisjobb

 1. Monnah skriver:

  Är det samma hus? 😉

 2. Martina skriver:

  Dina bilder är verkligen sååå mycket bättre!

 3. Saija skriver:

  Wow vilket hus!!! Vilka härliga fönster! Jag hade flyttat in direkt, haha :)

  Och såklart, jättefina foton! Perfekt som extrajobb ju!

 4. Helen skriver:

  Mäklaren lutar väldigt mycket åt höger… :) Tänk att inte ens fixa att hålla kameran rakt.

  Dina bilder är jättefina! Varmt ljus som ser inbjudande ut, och man får en mycket bättre bild av hur rummen ser ut.
  Du får öva på att byta fokus på meningen med bilderna. Det är inte meningen att mäklarbilder ska vara tekniskt perfekta, det är meningen att de ska få huset att se inbjudande ut. Bilder ska sälja, de ska inte granskas. Och ja, jag vet att du vet det, men jag tänker att det kanske kan hjälpa att höra det några extra gånger! 😉

 5. Malin skriver:

  Du är GRYM på att fotografera!!!!
  Vet inte om jag gjort något inlägg förr men jag följer dina inlägg!
  Började med att jag googlade på husvagn och usa…och på den vägen är det! Bodde själv i USA 1 år, 1997, då jag jobbade som au-pair.

 6. Annika skriver:

  Sååå mycket bättre bilder.

 7. Märta skriver:

  Alltså, den mäklaren behöver verkligen dig!

 8. Mimmi skriver:

  Det ser klart mer rymligt och luftigt ut på dina bilder.

 9. Catharina skriver:

  Jag förstår din perfektionistådra, men som nån skrev så ska inte bilderna bedömas för sin kvalitet, utan förmedla en känsla till potentiella köpare. Och om det ska vara ”easy money” för dig så räcker det att vara good enough och hellre ta fler uppdrag, eller? Kan du inte sätta din ribba på ett annat sätt – typ ”jag ska ta de bästa bilder som går, på 1,5 timme och max en timmas redigering”. Din tid är också värdefull liksom. Och du lyfter ju redan bilderna till en helt ny nivå.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, tänk om jag bara kunde sluta vara perfektionist. Vad enkelt livet skulle vara då 😀 Eller kanske inte. But still.

 10. Elin skriver:

  Bilderna sen innan är så dåliga!! Kan inte förstå hur man ens kan lägga upp såna bilder på ett hus och tro att det ska höra av sig en enda människa som är intresserad.

  Du blir bättre och bättre ju mer du håller på, som med allt annat. Och sluta se detaljerna. David irriterar sig på grejer som jag inte ens ser och aldrig skulle reagera på. =)

 11. malin skriver:

  Gud vilken skillnad!! Bra jobbat

 12. Marie skriver:

  Wow vilken skillnad!! Du kan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *