|   830   0     9
  Vardag

Idag fick vi som sagt finbesök från bloggen :) Mimmi som är fantastisk på att kommentera (tack alla ni som går den extra milen!) var här med sin familj idag. En kille på tre år och en tjej på fem år. Behöver jag säga att barnen hade kul ihop?! Jag hade fyllt en del vattenballonger, och trots att det var lite kallare idag (22-23 C) så gav de sig ut för att leka med ballongerna och sen hamnade de i poolen.

Vet ni vad som är fantastiskt!? Barnens pappa, trots att han är svensk, pratar bara engelska med barnen. De svarar visserligen inte tillbaka på engelska, men de förstår! Det tycker jag är otroligt bra jobbat. För det första är det alltid svårt för pappor att ge barnet ett andra språk, av någon anledning, men att dessutom ge dem engelska i Sverige trots att det inte är hans modersmål – riktigt bra jobbat! Fler svenskar borde göra det. Det handlar inte bara om ett försprång i engelska, utan så mycket mer. Det utvecklar barnens hjärna, det ger dem högre IQ, de får lättare att lära andra språk senare och en mängd andra fördelar.
Ni svenskar har så pass bra engelska att ni skulle klara att ge barnen en bra grund – do it!

Vi hade jättetrevligt. Vi grillade och tanken var klyftpotatis, kött, bearnaisesås och sparris, när jag vattenbadat såsen och bara hade lite dragon kvar att slänga i så upptäckte jag att jag inte hade någon dragon!? Hur kunde det ta slut? Jag som hade flera burkar som jag köpte i höstas :( Så jag fick illa kvickt röra ihop ett ajvar-smör istället. Fan vad pruttigt!

Imorgon ska de till Disney. Noëlle gjorde planer med Thyra. ”Ni kan åka till Disney, och vi kan åka till Disney, så kan vi ses där.” Joråmensåatt… 😉 Det var himla härligt att höra Noëlle prata svenska med en kompis. Vi får se vad deras plan är på torsdag, men vi tänkte svänga förbi deras hotell och hänga lite vid poolen. Hoppas det går att ordna!

Det blev några halvtaffliga bilder. Hade Nicolas på magen mest hela tiden och han växer så det knakar, så jag kan knappt fotografera förbi hans huvud längre.

Noëlle fick fyra baddräkter av svärmor. Inte direkt i färger som jag skulle köpa, men jag gillar stuket på den här. Fram på vänster sida har den en volang som går uppifrån och ner, axlarna är olika och på höger sida är det en rund cirkel utskuren. Den hade varit fin i typ vitt och marinblått kan jag tänka mig. Eller vitt och rött…vilket påminner mig att jag måste till posten imorgon och skicka en fin baddräkt från Janie och Jack till Sverige! =)

140325c
Typ en halvtimmes fyllning av ballonger över på två minuter. Haha, ingen bra tidsinvestering, men ungarna älskar’t!

140325b
Vi fick inte plats allihopa vid stora bordet, så vi lyfte ut lilla bordet till barnen.

140325a

Efterrätt! Typ tiramisu-liknande. Det bruna lagret är kakao, Kahlua, ricotta cheese, espressopulver, socker och grädde. Varva med grädde, chokladkaksmulor och sen bär. Barnen fick en version utan Kahlua och med jordgubbar istället.

0
 830   0     9
   ,

9 svar på Finbesöket

 1. Elin skriver:

  Skoj! Jag kommer inte ihåg, hade vi träffats innan jag hälsade på er i Toronto?

  Känner igen efterrätten från Pinterest. =)

  • Mysmasken skriver:

   Minns inte – vi bowlare i Stockholm, set var nog första sommaren Greg var med till Sverige – 2006 :)

   • Elin skriver:

    Mindes verkligen inte så jag gick tillbaka i din blogg och efter några års försök så hittade jag mitt besök 2008. =) Åtta år sen, ÅTTA. Galet så fort tiden går. Jag hade för mig att vi spelade lasergame? Men jag kanske blandar ihop det med något annat.

 2. Alexandra skriver:

  Mysigt! Längtar till småbarnslivet med sommarkvällar och grillat… 😀

  Jag och min belgiske sambo (snart man!) hade tänkt köra språkdagar med våra framtida barn. Typ ena dagen svenska, andra nederländska och tredje engelska. Tror du att det är en bra idé?

  • Mysmasken skriver:

   Nja, det låter väldigt förvirrande, för att vara ärlig, och något som nog blir svårt att följa :) Vilket land kommer ni att bo i? Jag skulle föreslå att om ni vill lära barnen alla tre så utesluter ni det språket som talas i det landet ni bor, för det kommer barnen snappa upp tids nog ändå, när de börjar dagis/skola.
   Kanske att ni kan hålla TV/film på det tredje språket? Det gör under.
   Kanske att ni ta varsitt språk med barnen och ett ni talar med varandra som familj?
   Så du talar svenska med barnen, han holländska och sen pratat ni engelska med varandra och kanske när ni är samlade som familj?
   Äsch, jag vet inte. Är det vanligt med språkdagar? Det kanske funkar.

   • Alexandra skriver:

    Vi kommer att bo i Sverige. Det var han som hade blivit tipsad om språkdagar av en trespråkig familj när vi bodde i Belgien faktiskt. Vi har ingen egen erfarenhet ännu, hehe. Men men, det blir nog bra när det är dags. Att prata engelska och nederländska hemma och att barnen får prata svenska ute i samhället är kanske en bra idé! :)

 3. Mimmi skriver:

  Tusen tack för en trevlig dag! Supergott, trevligt och barnen hade superkul!
  Thyra blev överlycklig när jag berättade att ni är på väg hit för att leka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *