|   498   0     2
  Familjen

Min lilla kille börjar bli stor. De första åren i ett barns liv är de väldigt egocentrerade, likaså Milo. De senaste dagarna har det dock hänt något. Han har börjat bry sig om andra på ett helt nytt sätt. Visst, jag har kunnat be honom göra saker som han har gjort, men de senaste dagarna har han gått ur sin väg för att hjälpa andra utan att vi frågat honom ♥
Igår bytte jag kissblöja på Nicolas och lade den på TV-bordet medan jag ammade. Efter en stund märkte Milo den och gick och slängde den. När de skulle äta frukost i morse ställde jag fram deras tallrikar på deras lilla bord. Han ställde då en på varsin ända och drog ut stolen åt ”Nenne” så att hon skulle kunna sätta sig. ”Tack Milo, men jag kan inte se TV:n om jag sitter här”, sade Noëlle artigt och flyttade stolen till ena långsidan. Han var snabbt där och flyttade med hennes tallrik och drog återigen ut stolen åt henne. Igår när vi satt ute och åt och Nicolas var lite kinkig gick Milo in och hämtade sin favoritbil, den aningen större Blixten McQueen-bilen och gav den till Nicolas för att försöka göra honom glad.

När jag skriver det här blir jag typ rädd att han försöker bli en ”people pleaser”, som de säger att mittenbarnen alltid blir. Men nej, jag minns att Noëlle nådde en liknande milstolpe där hon insåg att det fanns andra människor än henne själv att bry sig om. Jag kan tänka mig att det inträffar i ungefär samma veva som barn inser att de kan leka MED kompisar, inte bara JÄMTE. För det såg vi för första gången för några veckor sedan också, att Milo lekte med ett barn på lekplatsen (annat än Noëlle).

Min fina, älskade lillskrutt. Jag älskar honom så ♥

140417a

Världens snällaste bloggläsare Helen har lovat att hjälpa mig sortera lite i bloggen. Snälla, säg till om ni ser konstiga saker så att jag kan fixa. Alla inlägg ska få egna kategorier (färre än de 100!!! jag har för tillfället) så att jag kan ha kategorierna i sidan. De ska också få etiketter, så att man lättare kan hitta runt.

Jag vet att en del bilder är bredare, från de gamla bloggarna. Jag har försökt mass-ändra i hela bloggen för att göra dem lika bred som nu, alltså 800 pixlar. Men en del som inte har rätt höjd från början kan jag inte få med då, t.ex., så säg till om ni hittar konstigheter. Typ när man söker, klickar på kategorier, osv.

0
 498   0     2

2 svar på Älskade Milo

  1. Mamma skriver:

    Älskade, älskade Milo, hjärtat mitt!
    Du satt outtröttligt i mormors knä i julas och tittade på filmer tillsammans med mormor. Filmerna innehöll mormor, Noelle och en nyfödd Milo. Vi körde om och om igen. Du pekade och ville ha mer, mer. Du pratar inte så mycket ännu, men gjorde dig ändå förstådd. Intelligensen lyste bakom ögonfransprydda bruna djupa brunnar. Jag är varken psykolog eller terapeut, men jag tror att katastrofen med husvagnen i somras satte sina spår när det gäller ditt tal. Du hade precis börjat använda ord. Sedan tog det stopp. Jag är övertygad om att det som hände påverkade er alla. Det var en fruktansvärd upplevelse. Nu är du på gång med både tal och interaktion oc jag är så glad för din skull hjärtat mitt.

  2. ninaerica skriver:

    Jag tror inte att du behöver oroa dig för att han blir en ”people pleaser”, det handlar nog om hur alla runt omkring honom beter sig mot varandra. Om resten av familjen är omtänksamma mot varandra blir ju han det också, för att det är ett naturligt beteende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *