|   1 270   0     18
  Familjen | Vardag

Det blev lite ändrade planer idag. Jag hade tänkt gömma massa småägg i trädgården som barnen skulle få leta efter, men eftersom vårt främmande kom kl. 11.00 i morse blev det inte riktigt av. Efter badet försökte jag jäkta ut och ta lite bilder på barnen, men det blev inte så bra. Tänkte ge er en liten matematiklektion. Vet inte hur bra ni är på odds och sådär.
Om man har ett barn är chansen typ 1 på 100 att man får en bra bild. Alltså, man tar 100 bilder så får man en klockren. När man har två barn blir det alltså 1/100 x 1/100 alltså 1 på 10 000, osv. När man har tre barn är det således en på miljonen att man får en bra bild.

Det här är inte en enpåmiljonenbild, haha, men det är mina fina ungar :)

140419b
Påskägg blev det iallafall, från IKEA.

140419c
Reese och Milo hade superskoj. Noëlle är så himla go’ med små barn och lekte med Reese och visade henne allt, men Milo och hon är ändå närmare i ålder.

0
 1 270   0     18

18 svar på Påsken 2014

 1. Oskar skriver:

  ”När man har tre barn är det således en på miljonen att man får en bra bild.”

  Det stämmer säkert, men vad är chansen för att få till en underbar bild då? Den övre är ju en sådan. =)

 2. Mamma skriver:

  Jag tycker också att den övre bilden är fantastisk 😀

 3. ninaerica skriver:

  Frågan är ju vad som är en perfekt bild. Skönhet ligger i betraktarens ögon. Det är en sak att bedömma en bild fototekniskt och en helt annan sak efter känslan den förmedlar. Jag tycker att även om man ser på foton tagna av en riktig fotograf på en utställning så är det inte säkert att detär ett perfekt foto i mina ögon.

  • Mysmasken skriver:

   Näe, precis :) Och det här är så det är att ha tre små… Ena skrattar rakt ut, minstingen har snott locket och försöker lägga händerna på Noëlles päskägg som hon försöker försvara genom att hålla i hans hand.

   • ninaerica skriver:

    Så, se där, det perfekta fotot! Det händer mycket i det, det finns en historia och det speglar förhållandena mellan era barn samt deras egenskaper! :-)

 4. Annika K skriver:

  Tycker bilden är jättefin.
  Naturlig och precis som livet är liksom.
  Inte en fotostudiobild

 5. Nina skriver:

  Fina bilder. Ni har så otroligt söta och fina barn, alla tre är fantastiskt söta. Du sa en gång att ni får mycket fina kommentarer om er familj, jag tror det är mycket för ni verkar vara en sådan harmonisk familj, och att ni oftast är samlade alla fem. Man hör och ser det på filmer du lägger ut på dig och barnen, sättet du pratar med dem, du låter så snäll, tålmodig och kärleksfull. Vore kul och se en film på Greg och barnen nångång :) Han verkar ju också så himla snäll :)

 6. Monnah skriver:

  Alltså, det där fotot är ju toppen! Du har en känsla för perfektion som jag beundrar, men samtidigt finns det i just fotokonsten olika ”det perfekta” – total skärpa, rätt skärpedjup, ren bakgrund, lite brus, men också ”det perfekta” – stundens allvar, urskillningslös glädje, att få se in i någons själ…

  Det här är one in a million-bilder:
  http://www.boredpanda.com/must-see-powerful-photos/

  De här är också bra:
  http://twistedsifter.com/2013/03/most-perfectly-timed-photos-ever/

  • Mysmasken skriver:

   Monnah, den första listan blir jag deprimerad av, usch. Den andra gillar jag bättre. Speciellt 31 (eller var det 32?) Den med kvinnan som matchar stranden.

   • Monnah skriver:

    Jag håller helt med dig om vilka känslor de två listorna ger och är mycket tacksam över att inte ha behövt ha varit med för att ta någon av bilderna i den första listan.

 7. Nina skriver:

  Skulle också vara roligt att få höra mer om ditt jobb, hur går det till? Sitter du och tittar på filmer och stannar efter varje mening, och skriver in det på svenska? Händer det att det blir felstavat, och får du isf veta det senare? Eller går du igenom filmerna efter du översatt för att se så allt blir rätt? Blir det långtråkigt ibland?

  Hade du hellre fotat för mäklare enbart?

  Hur var det med engelskan då du träffade Greg och lämnade Sverige? Pratade du flytande även då?

  • Mysmasken skriver:

   Kan inte visa så mycket från jobbet eftersom mycket är hemligstämplat av Copyright-skäl :) Men ja, jag har en liten ruta med filmen, inget fancy, ibland är det svartvitt, det är alltid överkryssat och med siffror på skärmen, så det är liksom ingen njutning. När jag översätter får jag texten på engelska – alla undertexter sitter redan på rätt plats, så att säga. Så översätter jag. Efteråt gör man rättstavningskoll och en massa andra kollar, typ så att siffror 10 och under är utskrivna med bokstäver, så att det är kursivt på rätt ställe och citationstecken på rätt ställe (filmtitlar, boktitlar, namn på båtar…det finns regler för allt).
   När jag gör Quality Control tittar jag istället på det någon annan har översatt. Jag ser filmen med subtitles till och korrigerar misstag. Det är supertråkigt att översätta, för jag måste fokusera så. Quality Contorl är mycket roligare, men just nu har de gått över budget eller nåt, och då skippar de det extra steget. De får vad de betalar för – värre översättningar eftersom ingen gått igenom dem en extra gång.

   Nej, jag hade inte hellre fotograferat, det funkar inte med min…perfektionism. Om det inte blir 100% blir jag tokig 😉 Skulle dock gärna se att maken gjorde det. Då kunde vi båda dra in pengar fast vi har flextider.

   Min engelska var som alla andras när jag träffade Greg. Kanske lite bättre eftersom jag spelade mycket dataspel online och pratade i headset, men jag hade bara besökt USA 4-5 gånger kanske, och pratade ju franska med pappa/farmor, så engelskan var inte bättre än gemene svensks.

 8. Haha i know precis hur det är! Att det ska vara så jäkla svårt. Jag hade aldrig överlevt utan photoshop! Klipper alltid ihop ansikten från olika bilder när det är bild på flera personer. Det går ju liksom inte annars 😛 Förstår verkligen inte hur de gjorde förr i tiden, tycker ofta att gamla kort är jättefina och alla tittar in i kameran och ler. Jag har då aldrig lyckas få till en bild på med än en person som direkt varit bra 😛

  • Mysmasken skriver:

   Klipper också ansikten… Antar att det var mer uppstyrt förr, då kameror var en ”raritet”, typ. Hehe…

 9. Mamma skriver:

  Å vad jag hatar ert photoshop!

  Här är jag, så här ser jag ut idag. Duger det inte kan det vara…

  • Mysmasken skriver:

   Nej, det är inte direkt så att jag photoshoppar rynkor på barnen. Vi snackar fyra barn i soffan, man knäpper några bilder, på ena bilden blundar någon, på andra blundar någon annan. När jag ser dem i soffan så ser jag fyra barn som är glada och busar och skrattar, inte någon som blundar. Med ett foto vill jag förmedla hur JAG upplevde det, hur JAG ser stunden. Så om någon blundar klipper jag in ett ansikte där de inte blundar :) Så får du tycka vad du vill. Puss på dig :)

 10. Mamma skriver:

  Puss på dig också 😀

  Ärligt, jag tycker att det är lite roligt med bilder som inte är perfekta. I mina gamla fotoalbum sitter alla de bilder jag tog som barn och tonåring. Det händer allt möjligt i de bilderna 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *