Orm

  |   1 060   0     6
  Livet i exil | Vardag

Ormar har aldrig direkt skrämt mig, förutom giftiga sorter, såklart. Igår hade en orm lyckats ta sig in i vår myggnätsavskärming. En liten rackare vars fina namn är Coluber constrictor priapus men som kallas ”Southern black racer” för att den är så snabb. Gisses så den hoppade på skärmen för att försöka komma ut.

Detta är alltså en ogiftig sort.

140428a

0
 1 060   0     6
   ,

6 svar på Orm

 1. ninaerica skriver:

  Alltså allvarligt, jag hade dött. Ormar är det värsta jag vet. Vi hade en i trädgården för två år sedan och den sommaren var jobbig. Jag som älskar att plocka bär hade jättesvårt för det och det var länge efter som jag hade en spade med mig när jag gick ute i trädgården.
  Ser man ofta ormar lite varstans hos er? Vi planerar åka till Florida hösten/vintern 2015 då jag fyller 40, men någon orm vill jag inte ha som överraskning.

  • Mysmasken skriver:

   Åh, vad roligt! Hösten/vintern är perfekt – oktober är allra bäst. Nej, det är första slumpmässiga orm jag har sett sen vi kom hit. Maken såg en stor orm två gånger när han klippte gräset i början, men jag är ganska säker på att den bodde i vår trädgård för att ingen hade tagit hand om trädgården på 2-3 år innan de rustade det här huset. Vi har inte sett den sen dess.
   De här var en liten rackare, kanske 70 cm, så inte så jätteläskig. Spindlar däremot ser vi desto oftare…fast det är säkert också det här huset mest. Om ni ska turista här tror jag inte att ni behöver oroa er. Kanske en och annan kackerlacka bara.

 2. Louise skriver:

  Hade min hemskaste upplevelse när jag var au pair i Virginia. Hela familjen på skola/jobb, och jag ensam hemma. Går upp för trappan, det ligger typ en sladd/elkabel i på trappsteget, av ngn anledning plockar jag inte upp den? Går vidare i hallen och tittar tillbaka på den. Ok, det är en leksaksorm? Ungarna har lagt den där va? Nepp, den rör på sig. Fyfan. Min värdpappa skickade någon som kom och tog hand om den som tur var.
  Har aldrig direkt gillat ormar men efter det här är jag inte glad i dem kan jag säga! Den liknar den du har här men tror det var ngn vanlig black garden snake eller nåt?

 3. Freedomtravel skriver:

  Tur att den inte är giftigt, men jag gillar INTE ormar… ändå…

 4. Annika K skriver:

  Ååå fy sjutton :(
  Hatar ormar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *