|   1 161   2     6
  Foto & Film | Vardag

Vi har ett nytt trädgårdsdjur som vi gärna behåller – en bönsyrsa! Den är tydligen utrotningshotad, så man ska väl inte hålla i dem, men idag hade han irrat sig in i vårt garage, så vi räddade honom och satte ut honom i gräset igen. Så himla häftig! Det är sådana som äter upp sina makar efter parningsakten, HAHA!

Barnen lär mig så mycket. Jag tycker inte så jättemycket om kryp, och framförallt inte spindlar. Jag älskar dock andra djur och vill uppfostra barnen till att ha respekt för djur och vara snäll mot djur, så Noëlle kommer dragandes med gråsuggor hon vill rädda, sniglar som krälar på henne och sådär så vill jag uppmuntra det på nåt sätt och inte säga ”blä”. Så den här bönsyrsan är ju ingenting jag skulle ha tagit i vanliga fall, utan skulle nog ha skyggat undan och åtminstone använt en tidning för att få ut den ur garaget, men jag måste ju bemästra min halvrädsla och stålsätter mig och låtsas att det är helt normalt att jag håller i en bönsyrsa och att det inte rör mig i ryggen, haha!

140804a
Noëlle lät den krypa upp på hennes hand och den klättrade vidare och försökte nästan klättra upp på huvudet på henne, haha.

140804b
Jag ”räddade” Noëlle och var således tvungen att ta den i handen 😛

2

6 svar på Bönsyrsan

 1. Elin skriver:

  Skulle inte ha klarat det. Ryser av tanken. Den ser inte direkt ut som han i Kalles julkalender.

  • Mysmasken skriver:

   Tror det är en annan sorts syrsa. Den kallas ju cricket, medan bönsyrsan heter ”Praying Mantis” på engelska, och är en av de man alltid nämner som äter maken efter sexakten :)

 2. Saija skriver:

  Så fin! Fast det ser mer ut som en variant av vandrande pinne, hade för mig att bönsyrsor är små. Det var våra vi hade på jobbet iallafall (Djurmagazinet)

 3. Saija skriver:

  Googlade och det finns visst en massa arter. Vi hade så här fina: http://www.zoonen.com/res/user/1059828/galleri/2970160/ork_norm_se.jpg
  :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *