|   1 491   2     14
  Foto & Film

Ni vet de där stora, bruna spindlarna vi hade i andra huset? I det nya huset hittade vi från första dagen de här små godingarna. Det är hoppspindlar. De är helt ofarliga, men jag tycker att det är lite obehagligt att de kallas hoppspindlar. Tänk om de liksom hoppar ner på mig från taket eller nåt? *ryser*
Jag har inte hittat någon inne ännu, utan de har varit ute på baksidan.
Herr och fru Phidippus Regius.

Anyways, idag såg vi herrn utanför, så jag riggade kameran och gick ut för att fotografera. Inte alls lika lätt som de bruna, en ettrig liten spindel som inte ville stå still. Jag fick några bilder och släppte jag ner honom i en kruka på baksidan, där jag såg att frugan satt. Ja, alltså, jag trodde att det var frugan. Jag tackade så mycket för att han poserat för mig (nåja) och återförenade honom med sitt livs kärlek (trodde jag). Det blev fart i gumman, hon kutade fram som om hon saknat honom, satte tänderna i honom och dödade honom :( Fy så elak jag kände mig.
Trodde att de kanske gillade varandra eftersom att vi har sett dem därute. Visserligen aldrig tillsammans och nu förstår jag varför.
Stackars sate.

 

140810a
Herr Phidippus Regius

140810b
Fru Phidippus Regius, notera de rosa tänderna

2
 1 491   2     14

14 svar på Spindelvarning!

 1. Elisabeth skriver:

  Usch så äskiga!!! De ser ju livsfarliga ut!

 2. Elisabeth skriver:

  Usch så läskiga!!! De ser ju livsfarliga ut

  • Mysmasken skriver:

   Supercoola ju 😛 Värsta skiftande grön/blå tänderna… (eller vad det nu heter, är inte så spindelkunnig).

 3. Saija skriver:

  Haha skrattade högt när jag läste ditt inlägg, stackars sate! 😉
  Men det är ju tydligen vanligt förekommande i insektsvärlden, att honorna äter upp varandra, fast det brukar vara direkt efter en parning, nästan ännu värre, haha!

 4. Annika skriver:

  Men åhh fyy, vilka läskiga spindlar. Och jag tycker att de här hemma ser stora ut ibland 😉 Den håriga ser ju onekligen livsfarlig ut :-( Är de giftiga för människor??

 5. Ewa skriver:

  Väldigt vackra! Du fick t.o.m. en bild på själva dödsögonblicket… LOL

 6. Mamma skriver:

  Näe , Stephanie! Jag vägrar! Jag kommer att dö!

  Skall jag leva i en månad med sådana äckliga monster? Jag kommer inte att sova under hela min vistelse hos er.

  Jag tror nästan att du visade bilderna för att slippa få dit mig 😉

  Så gammal och stor jag är så darrar jag redan 😛

  Usch!

 7. Thereza skriver:

  Fy sjutton! Håriga spindlar är fan värre än dem groteska tjocka 5-6 cm (de små) och dem tjocka 7-8 cm (de större) som vi ibland råkar på här hemma!

 8. Cookie skriver:

  Men Gud. Jag som är rädd för småspindlarna i Stockholmsområdet. Dags att tänka om och börja gå i KBT kanske. Hua!!

 9. Mamma skriver:

  Bortsett från att jag verkligen hatar spindlar i alla former och storlekar måste jag säga att det är fantastiska bilder. Hur i hela världen har du lyckats få sådan skärpa på spindlarna när de bara är 15 mm. Helt fantastiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *