|   1 520   2     9
  Hemmet

Vad kul att ni gillade vår dag igår :) Det är ju kul att ha kvar för mig också, så kanske ska bli lite bättre på EFIT (Ett foto i timmen), som det kallades på min tid.

Just det, vi skulle baka kakor ikväll…ehh…kakorna var i ugnen och nåt barn ville ha hjälp med något och jag glömde att torka av bänken. Det var ingen deg eller något kvar, men vi rullade kakorna på bänken.

Ni ser nedan hur det ser ut… Nu har jag hällt ut corn starch, vad det nu heter, typ som potatismjöl tror jag. Hoppas det suger åt sig lite. Jag föreslog att vi skulle fetta ner hela köket, men maken tyckte inte det var någon bra idé 😛

IMG_8354

2
 1 520   2     9
  

9 svar på Fettfläckar på graniten

 1. Susanne skriver:

  För att skydda graniten mot fläckar av olika slag bör man impregnera skivan med medel för klinker- & stenimpregnering eller paraffinolja.

 2. Oskar skriver:

  Lös fundering. Borde det inte gå att polera bänkytan, så att de små fettmolekylerna? inte kan ta sig ner i stenen?

  Jag har varit med och beställt stenskivor till kök, när vänner har byggt om sina kök, och då har ytan varit blank och ”ogenomsläpplig”. En vän valde mellan marmorskiva och en annat sten, och valde bort marmoren för att den var känsligare (enligt säljaren).

  • Mysmasken skriver:

   Den är blank och behandlad, på undersidan är den ”rå”, under barskivAn kan man se det.
   Kanske får googla fram nåt bra medel.

   • Oskar skriver:

    Har ni löst problemet med stenen?

    Jag menade slipa, när jag skrev polera. Det går att våtslipa sten, så att dess yta blir finare, fast om det gör den mindre känslig vet jag ej.

    Finns en del tips om en googlar ”granite top seal”, men det misstänker jag att du redan gjort. =)

    • Mysmasken skriver:

     Den är inte helt borta. Har haft på mjöl/vatten/diskmedelsblandning under ett dygn och det ljusnade.
     Ska testa med aceton på hushållspapper under plast inatt :(
     Läste på den ytbehandlandes vi köpte och många skrev att de hade haft på 9-10 lager… Vi hade två som det stod på flaskan. Om/när vi får ur fläcken får vi ha på tio lager till.

 3. Mimmi skriver:

  Trist, jag trodde granit var väldigt tåligt. Kan inte minnas att det såg ut så på hotellet vi bodde på, och där lär ju inte folk bry sig om de lämnar något. Finns det olika ytor/behandlingar på dem?

 4. Annika K skriver:

  Trodde att granit var ett tåligt material. Jag hade blivit skitbesviken om det blivit så där :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *