|   3 068   3     38
  Vardag

Jag har noll motivation och inspiration. Ja, jag VET hur man gör, tack ska ni, jag kan bara inte förmå mig just nu.
Finaste Elin kommer till min räddning och säger att hon också behöver avpösas och att jag ska utmana henne, för hon vet hur jag och tävlingar fungerar.

Jag funderade lite, Googlade lite, härmade lite och så blev det såhär.

Åtta veckors utmaning.
-Alla som vill vara med lägger en summa, säg 150 kr.
-En lista varje vecka på saker att göra, dricka vatten, äta frukt, äta grönsaker, motionera, gå ner i vikt. Olika poäng för olika saker.
-Från vecka 2 får man dubbla poäng för en av sakerna, kanske gäller det att tänka extra mycket på att låta bli sötsakerna, osv.
-Man kan motionera varje dag, men kan bara få poäng för det 5 dagar.
-Man kan låta bli socker/chips/godsaker varje dag, men får bara poäng 6 dagar (alla behöver EN dag).
-Man väger sig på söndag eftermiddag/kväll och skickar in sina poäng till mig före midnatt. Man skickar då in sina veckopoäng, sina viktminskningspoäng och sina totala poäng.
-Man får 5 poäng om man behåller sin minsta vikt OCH 2 poäng per HEKTO man gått ner. Så om man går upp i vikt får man 0 poäng och man får inga vikthållningspoäng förrän man kommer ner under sin minsta vikt igen. Om man däremot gått ner 0,6 kg från förra veckan får man alltså 5 poäng + 12 poäng, alltså 17 poäng!
-Prissumman efter 8 veckor delas mellan den person som gått ner mest i vikt procentuellt, och den som fick flest poäng i tävlingen.

Sådär. Elin har inget annat val än att vara med 😉 Hoppas någon mer hoppar på! Kul om ni har blogg, så att jag kan länka alla, men inget måste. PayPal hjälper dock, så att ni kan skicka 150 kr så ligger de på min PayPal tills tävlingen är över.

Jag gör upp en sån här PDF för varje vecka som man kan ha på kylskåpet:
140821

Är ni på?! 😀

3
 3 068   3     38

38 svar på Det här jäkla viktandet

 1. Elin skriver:

  Perfekt!!! Något liknande har jag inte direkt kört. =)

  Som du skrev så har jag inget val. Nu kör vi så det ryker!!!

 2. Elin skriver:

  Lycka till!

 3. Mimmi skriver:

  Det där låter som något för mig, jag är på! Har ju fortfarande inte tagit tag i mig själv igen efter resan i mars.

 4. Anja skriver:

  Vilken bra idé! jag har gått upp några kilon under sommaren och skulle behöva gå ner, men skulle vilja vara lite jobbig och komma med några kommentarer först…
  Man ska ju egentligen inte dricka för mycket vatten heller – i ett kallt land som Sverige rek. att man inte DRICKER mer än 1,5 liter för vi gör inte av med mer – skulle inte det kunna vara en mer lagom nivå?
  Sen undrar jag vad du menar med en portion? Räknas ett äpple två ggr/dag? Grönsaker samma sak? En morot tre ggr/dag eller ska det vara en hel sallad? Och sista frågan – kontakt med lagmedlem – ska vi tävla i lag, eller är det puffa på varandra i kommentarer i bloggar etc?
  Jag är iaf på! (men gärna med lite förtydliganden :) )

 5. Ewa skriver:

  Oooooh… Listor! Poäng! Jag blir sjukt sugen på att vara med, men vete fan om jag orkar. Återkommer!

 6. selma skriver:

  Oj vilken tävling du drar igång. Jag behöver verkligen gå ner i vikt (detta skriver jag samtidigt som jag äter en kanelbulle) men jag har ingen motivation alls, tyvärr.

  Hoppas det går bra för er och att ni uppnår fina resultat. Jag ska ta tag i vikten så fort jag slutar amma.

  • Mysmasken skriver:

   Ammar också fortfarande och har noll inspiration/motivation. Som bortflugen :( Hoppas på att det här får igång mig…

 7. Johanna skriver:

  Låter riktigt intressant! När är sista dag att bestämma sig! 😛

  • Mysmasken skriver:

   Vi kan väl säga lördag kväll så skickar jag ut listorna då så att alla har dem att printa på söndag och börja fylla i på måndag :)

 8. Thereza skriver:

  Åh, jag vill ju också men får nog snällt vänta tills nästa år då jag är färdig med att vara gravid, haha! Kör igen då *blink, blink*
  Nu är det tyvärr omöjligt med punkterna *Ingen mat efter kl 20 och *Motion (överhuvudtaget) pga illamående och foglossning :(
  Men heja er!! 😀

 9. Maria B skriver:

  Hej!
  Jag skulle behöva gå ner de kilon som smugit sig på under sommaren och våren. Jag har ingen blogg och heller ingen paypal, men kanske är det möjligt att även skapa en facebook grupp så kan vi peppa varandra den vägen… För min del är det inget problem med motionen är en löpartjej och senast i lördags var jag ute och löpet 16km. Mitt problem just nu är att jag äter för stora portioner och att jag har så svårt att hålla mig borta från godiset. Sedan har jag en fundering till. Från den 1 sept börjar jag min vanliga träning på gymmet med min PT, efter några veckor kommer min viktminskning att stanna av allt eftersom jag får mer muskler igen…. Tycker ni det är okej är jag gärna med ett tag iaf men kanske inte 8 veckor. För min del är det 3-5 kg som ska bort inga mängder med andra ord! Får jag vara med ändå?
  //Maria

  • Mysmasken skriver:

   Såklart du får! :) Skapar gärna en Facebookgrupp. Återkommer ikväll.

   • Mimmi skriver:

    Facebookgrupp låter bra tycker jag som inte heller har någon blogg, då är ju alla samlade på samma ställe. Om alla har FB förstås.

   • Maria B skriver:

    Jag tycker själv att FB är väldigt användbart vid ett tillfälle som detta, vi som bor i sverige och samma tidszon kan ju peppa varandra och sporra i samma ögonblick som det känns tufft och jobbigt att tex ta sig ut och träna eller låta bli godisskålen som var tänkt att vara till ungarna/maken etc. och för er andra som inte bor i Sverige så är det ju lika lätt att peppa er och höra av sig när man slipper en massa olika bloggar som man ska gå in i… allt på ett ställe är ju så mkt enklare! Då kan man ju peppa massor!!

 10. Annika K skriver:

  Borde också.. Men motivationen är noll :/

 11. Elin skriver:

  Kul att det är fler som är på! Är trött så det förslår men jag får det till 5 som är på och sen några kanske på det.

  Wopido! Jag är taggad!

 12. Maria Lindroth skriver:

  Jag vill vara med! Försvinner dock iväg på semester i två veckor i september, men jag kan försöka vara duktig under semestern :)

 13. […] Morgonen efter så fanns utmaningen publicerad på hennes hemsida. Skoj!!! Bara köra så det ryker. Om någon vecka kommer min […]

 14. Angelica skriver:

  Jag är ganska sugen på att delta. Hmm, ska fundera lite.

 15. Ida skriver:

  Haha, läste ”Det här jäkla virkandet” först 😀 Det här låter intressant, aldrig varit med på något liknande. Behöver också gå ner i vikt och har behövt länge. Började ta tag i mig själv för några veckor sen men är just nu nere i en svacka. Det här kom därför väldigt lägligt. Hur anmäler man sig? Jag är gärna med :)

 16. Monnah skriver:

  Jag kan bara säga att det hade varit jättebra för mig, men jag har lovat min kompis här att vara med i en utmaningsgrupp för henne (personlig ”hälsocoach”) som börjar 1/9. Jag ska heja på i alla fall! Vi håller på att ”avgifta” oss efter en hemsk sommar. Ja, den har varit toppenbra, men hu så mycket skräp vi har hävt i oss. Nu är det tillbaka till bra matlagningsvanor och regelbundna måltider och alla är väldigt glada över detta! Jag lovar att inte sakna lakrits förrän om en månad eller så. 😉

 17. Frida skriver:

  I’m in! Gör en förfrågan på facebook nu direkt. Kul initiativ!

 18. Frida skriver:

  Jag är på. Fattar inte riktigt hur jag räknar poäng, men hoppas få hjälp med det 😛

 19. Oskar skriver:

  I’m on!

  Ska bara kolla upp det där med PayPal då. Det bör jag kunna få till under morgondagen.

  Det går väl att delta utan ansiktsbokskonto?

 20. Ida skriver:

  Vad menar du med att föra matdagbok?

  • Mysmasken skriver:

   Skriva ner vad man äter :) Svårare att stoppa i sig skräp, samt bra att gå tillbaka och se var något gick snett och sådär… Antar jag. Aldrig varit vidare bra på det själv 😛

 21. […] att mina jeans sitter lite bättre om åtta veckor då träningen förhoppningsvis är igång och Mysmaskens utmaning är […]

 22. […] dagar av Viktutmaningen avklarade! Mån-ons klarade jag klanderfritt med full poäng men igår missade jag några. Vi var […]

 23. Oscar skriver:

  Hi Steph!

  Augusti 2014 var det tydligen som vi hade kul med denna. Jag tänkte köra den igen, och det vore kul om vi var flera (du val väl ej så motverad i år?). Vill du peppa här på bloggen även om du inte är med i den själv? Och även peppa deltagare, Vi kan ju knåpa ihop resultaten och presentera i kommnetarer, eller så. Annars så kör jag solo, vikten ska ner hur som haver. =)

  Jag ligger ikväll på hiskeliga 108.6 kg, och gör första mätningen i morgon bitti. Står det då 82.5 kg så har jag sovit mycket länge. =D

  Hmmm, som singel så måste jag säkert börja gymma också. GaaaaaaaaaaaaaaH. Arrrrrrrgh!

  Fast det är skönt efteråt.

  Säger de…

  Lögnare!

  Målet är en fit kropp som klarar Blue Ox bakläxes under en snöstorm med två arga pistmaskiner efter mig. Det är bra med mål. =)

  /Oscar

 24. Oscar skriver:

  Helt otroligt!

  Du kanske minns att jag tog upp detta för ngn/ngra veckor sedan? Och så skriver jag om det samma dag som börjar på LCHF. =D Då kan vi följa varandra så där lite i smyg. =)

  Kikade på diet-siten du tipsade om =), men den kändes som att den blev för komplicerad eller så just nu. Får gå tillbaka och läsa om den igen. Kör din modell till att börja med, och fungerar den inte denna gång så får jag kolla vidare

  /Oscar

  • Mysmasken skriver:

   Dietbet.com, inte så komplicerat. Man satsar typ 35 dollar och ska gå ner 4% på fyra veckor tror jag det är? För att bevisa att man inte fuskar måste man skriva ett kodord på ett papper att lägga vid vågen, samt ta en helbild på sig själv på vågen (genom spegel eller med utlösare). Endast för kontrollanterna att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *