|   1 227   7     12
  Familjen | Foto & Film

Vi har alltid lovat varandra att finnas där för barnen, lära dem allt de ”ska” lära sig. Att cykla och simma är sådana grejer. Jag tycker alltid synd om barn som är uppåt 6-7-8 år och cyklar med stödhjul. Att cykla är det mest underbara som finns när man behärskar det!

I huset vi hyrde bodde vi i en backe, så det gick inte att naturligt öva utanför huset, så vi bestämde att när vi flyttade in i huset skulle vi hjälpa Noëlle att lära sig. Vad lätt det gick nu när vi bor plant!
Först provade vi med att höja stödhjulen, men då lutade hon sig bara på ena och typ cyklade i 45 graders vinkel 😉 Så i förrgår plockade vi av både stödhjul och pedaler. Hon fick sparka sig fram för att lära sig balans. Igår visade jag henne på YouTube hur hon skulle glida fram och liksom hålla upp benen från marken så länge hon kunde. Vi övade lite på det och idag satte vi på pedalerna igen.

Jag puttade henne på ryggen och halvsprang bredvid henne ett par gånger, sen var det färdigt. Såå smidigt! Rekommenderar varmt sparkcykelmetoden, inga vurpor, inga tårar, ingen frustration, ingenting :)

Vi hade lovat henne en ny större cykel så fort hon behärskade den lilla, men nu ville hennes farmor och farfar köpa den när de kommer ner om två veckor, så vi övar vidare på den här lilla så att hon lär sig svänga och sådär.
Då får Milo ta över den blå, så tar vi av pedalerna igen. Ser ni honom på den lilla cykeln? Så sööt!

7
 1 227   7     12

12 svar på Noëlle har lärt sig cykla!

 1. Sofie skriver:

  Så kul, tuta och kör. Mina lärde sig i samma ålder, och ny cyklar de överallt! Kul som bara den när de blir äldre. Jag älskar när man ser dem lära sig nya saker och går vara med att upptäcka med barnen. Milo kommer snart fixa det med.

  • Mysmasken skriver:

   Ja :) Nu får jag och Greg köpa cyklar också… Våra är kvar i Kanada. Får se om vi kan vänta på att sväronen tar med sig dem ner i jul, när de kör hit. Kanske bättre att bara köpa några begagnade cyklar på Craigslist.

 2. Mimmi skriver:

  Kul! Det är så häftigt när de knäcker koden! Springcykel är kanon.

 3. Therese skriver:

  Hurra, vad duktig hon är! Vår son vägrade sparkcykeln, så det tog lite tid och tålamod men till slut lärde sig även han. Vilken frihet det är när de kan cykla…
  Och så himla söt hon är med skydden på…

 4. Mamma skriver:

  Jätteduktigt Noëlle!

  Ni kan nog vänta med att köpa cyklar till er själva. Även om en fyraåring kan cykla är hon/han inte mogen att ge sig ut i trafiken.

  Det krävs nog att man är ungefär sju år för att cykla med föräldrar där det finns bilar.

  Det sägs ju att man inte är trafikmogen förrän vid ca 12 år, dvs. man bör inte cykla själv i trafiken förrän vid den ålder.

 5. Anna, Gbg skriver:

  Vad duktigt hon är och visst är det kul när de lär sig cykla. Man pyser över av stolthet som förälder :-)Vi körde med både sparkcykel och ”springcykel” för balansens skull. När det sen satt var det lätt för dem att lära sig cykla på riktigt.

 6. Annika K skriver:

  Yeeeeey!! Duktig tjej 😀

  Det finns nått som heter balanscykel som också tränar barnets balans.

  Det är ju ungefär som när ni plockade bort pedalerna. :)

  • Mysmasken skriver:

   Ja, visste bara inte vad det hette. Det är en sån Milo har, men vi ville att hon skulle balansera på exakt samma cykel så att det blev en smidig övergång 😀

 7. Elin skriver:

  När vår äldsta skulle lära sig cyklar fanns inga balanscyklar (eller springcyklar som vi kallar det) och vi hade inte ens tänkt att man kunde lära sig på det sättet. Han körde stödhjulsvarianten. Sen kom tvåan några år senare och han fick en springcykel. Vips så cyklade han sen på den vanliga! Nu är Vilmer på g att få in springtekniken på Axels gamla balanscykel. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *