|   993   5     8
  Familjen | Vardag

Sanningen är väl att jag aldrig riktigt slutat bygga Lego, 30 år (31?) som jag är. Jag byggde som liten  och som mellanstor, jag byggde med mina småbröders Duplo och sen Lego. Minns ni folkan jag fick i födelsedagspresent för ett par år sen? På sistone har det blivit mycket Duplo, men Noëlle är redo för enklare satser av smått Lego nu också…tyvärr är det svårt med Nicolas, så Legot är på övervåningen.

Här har ni mitt senaste bygge. Det är en berg- och dalbana, med hiss! Om den funkar? Jajamen! Noëlle visar hur :)

140901a
Milo testar spåret.

140901b
Noëlle navigerar hissen med tåget på.

140901c
Uppe, lite hjälp av mamma att köra av.

140901d
”Det är rött mamma, vi får inte köra än.”

Härligt att ha barnasinnet kvar 😉

5
 993   5     8

8 svar på Legobyggena blir galnare och galnare

 1. Oskar skriver:

  Helt underbart!

 2. Emma skriver:

  Åh, nu blev jag också lego-sugen! Dags att bege sig hem till syskonbarnen och bygga lite snart tror jag bestämt. ;p
  På en av bilderna ser det ut som att man ser ett fönster från huset bredvid, är det det? Står husen så tätt, och blir det inte jobbigt om grannarna är i det rummet samtidigt då? Men det kanske är längre bort än det ser ut…

 3. Mamma skriver:

  Jag vet hur bra du mådde när du fick bygga den där berg- och dalbanan 😀

 4. Maria B skriver:

  Hej!
  Vi besökte LEGOLAND i Danmark nu i sommar. Passade på att besöka mina vänner i Århus från tiden då jag bodde i Danmark och kombinera det med ett två dagars besök i Billund där Legoland ligger. Barnen var exstatiska!! Alex 9 år har pratat om legoland sedan han var 4 år, men vi har väntat så lillebror Alwin 5,5 oxå kan få ut mesta möjliga. Det var massor med folk i parken vad annat kan man förvänta sig när man åker i juli, varmaste och soligaste sommaren i mannaminne… Men gud så kul vi hade det!! Killarna är ju vana vid att åka bergochdalbanor och div karuseller etc eftersom vi bor nära Liseberg, så de var inte så eld och lågor över åkatraktionerna. Men alla legostatyer och miniland tyckte speciellt Alex var grymt kul!! Han är ju både duktig på att läsa, så att läsa och förstå på de dansk/engelska skyltarna var inga problem och att läsa ut stora tal fixade han oxå galant tex var ett av slotten byggda av ca 900.000 bitar lego… Alex och jag gick där länge och tittade på olika konstruktioner hur de hade löst tekniska bitar på figurer som rörde sig, vi googlade på tex den riktiga frihetsgudinnan för att jämföra med den av lego i parken osv. Jag kan inte annat än att säga att vi hade två toppendagar, Barnen fick köpa vad de ville i shoppen, och Alex stod och dreglade läääänge över samma folkabuss som du har. Men han tittade på priset och på åldersrekomendationen och kom själv fram till att det var för mycket pengar för en ask lego… Min fine store kille, han tänker då på allt! Tänk att det är jag och hans pappa som har gjort och uppfostrat honom jag blir så stolt!!!
  En fråga visst finns det legoland i Florida och isf har ni varit där/något att ha?

  • Mysmasken skriver:

   Åhh! Har aldrig varit på den i Fanmark. Visar varit här ett par gånger, barnen är nog lite små.
   Vet inte hur det jämför med danska eftersom vi inte varit där, men det är nog liknande. Det ligger lite avsides resten av parkerna och där är inte lika mycket folk :) Det är lätt att få gratisbiljetter till barnen om man köpt vuxenviljett också, så säkert värt ett besök om ni kommer hit.

 5. Therese skriver:

  Åh, lego! Byggleksaker är något som till och med den här mamman tycker är riktigt kul. Vi bygger ofta stora och avancerade tågbanor med träskenorna, men vi har inte så mycket delar till legotåget. Det kanske vore något att satsa på?

  • Mysmasken skriver:

   Ja, jag tycker att det är superkul, för de sitter ihop mycket bättre. Trätåget ramlar ju ihop bara man tittar på det. Barnen fick två stora byggsatser Lego-tåg av farföräldrarna förra julet, älskar’t!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *