|   734   1     5
  Vardag

Hur det fungerar här i USA. Jo, man har en barnläkare man går till, som man väljer ut själv. Vi valde en här i Clermont med bra betyg och Nicolas har gått hos dem sedan han föddes. I början av året försökte vi få över barnens journal från gamla läkaren, men jag vet inte vad problemet är, för nu har jag faxat det där jäkla dokumentet börton gånger, och vi har fortfarande inte fått hennes journal. Hon behöver fortfarande nån Hep B-spruta eller nåt, men vi väntar alltså hennes journal. Jag gjorde ett till försök idag.

Det är ingen som kallar en till doktorn utan det är valfritt att gå. Vi ligger lite efter med Nicolas som borde ha fått sina sprutor vid 6 månader, men det är inte så noga, han är ju frisk och kry.

När vi kom in frågade sjuksköterskan lite försynt om det där med vaccin… Tänk att så många idioter här inte vaccinerar sig. Facebookutbildade lowlifers som ba’: ”Jag ska minsann inte vaccinera mitt barn, för då får mitt barn autism.” Man ba’ ”ehh?”
Det finns inga som helst bevis för det och de här jäkla idioterna förstår inte att det är ”flockmentaliteten” som håller alla de här sjukdomarna på avstånd. ”JAG väljer att inte vaccinera mina barn, det är MITT beslut och varför bryr ni som väljer att vaccinera er ens?” Jo, din idiot, för att DITT barn kan bära på smittan och ge till folk som av olika anledningar inte KAN ta vaccinet, typ små barn, folk med allergier eller andra tillstånd som gör att de inte KAN ta vaccin. Genom att du, jag och alla andra vaccinerar oss så kan vi hindra att smittan sprids till de som inte kan.

Ahh, tjatat med idioter på Facebook om det här hela dagarna. Det är ungefär lite lyckat som att diskutera med idioterna som är mot vapenlagar. ”Det är jättebra att min 9-åring har tillgång till våra vapen, hö hö hö.” Som nu senast, 8-åringen som sköt ihjäl instruktören, nu ska den stackars tjejen leva med det hela sitt liv.

Blir så upprörd över alla idioter att jag helt kom av mig.

Nå ja.

Milo fick fyra sprutor och Nicolas fick tre sprutor. Jag bad dem kolla Milos hörsel och de använde då en sådan maskin man använder på nyfödda. Först höger öra som passerade utan anmärkning, men sen på vänster öra sade maskinen ”Refer”, alltså remittera vidare. Sköterskan sade att det kunde bero på vax eller vatten i örat, men doktorn såg inget sådant men sade att det kan finnas vatten längre in.
Vi ska tillbaka i januari när han fyllt tre och se om det är något fel på hörseln.

Just det, så skulle hon på och rycka och slita i förhuden så jag slet bort hennes hand fort som attan och hon blev lite sur. Hon hävdade att hon bara skulle titta men jag stod på helspänn för läkaren ute i Melbourne rådde ju mig att dra tillbaka förhuden och tvätta under!? De kan inget annat än omskurna pojkar här *ryser*

Så vad kostar det att gå till doktorn här? 70 dollar (450 kr) för ett vanligt besök för Nicolas, 110 dollar (700 kr) för Milo för att han var ny patient och sen 10 dollar (65 kr) per vaccin. Totalt 250 dollar (1500-1600 kr) för båda att träffa doktorn och få totalt sju sprutor.

Så här kan det se ut. De har målat huset blått och orange. I väntrummet är det kul bilder på väggarna, ett stort akvarium. Sen blir man visad in till ett litet rum (det finns typ 10 kanske) där man får vara under hela besöket. Sköterskan kommer in, sen doktorn och sen sköterskan med sprutorna. De hade förresten någon spray som ska döva området före sprutan. Vet inte om det fungerade alls. Det var ju inte direkt bedövningsspray, utan kanske kylspray!? Vetetusan.

140905a

 

140905b

140905c

1
 734   1     5
  

5 svar på Såhär ser det ut hos doktorn

 1. Mamma skriver:

  I det stora hela håller jag med dig när det gäller difteri, stelkramp, kikhosta, polio, mässling, påssjuka, röda hund osv. I Sverige ingår ännu inte hepatit B och tuberkulos i cocktailen, men det är bara en tidsfråga.
  En del landsting har redan infört hepatit B.

  Det jag reagerar på i din text är:

  ”Genom att du, jag och alla andra vaccinerar oss så kan vi hindra att smittan sprids till de som inte kan.”

  Så lät det när svenska staten skulle ha hela svenska befolkningen att vaccinera sig mot Svininfluensan (N1H1). Ingen annanstans i världen lyckades man med den masspsykos som rådde i Sverige. Titta på resultatet; mängder av barn och ungdomar som fick Narkolepsi och aldrig kan leva ett normalt liv igen.

  Från början gick det trögt att få folk att vaccinera sig, men när vårt eminenta [från staten helt oberoende (”ironi”)] massmedia på allvar började arbeta för staten i den här frågan gick det fortare. De visste vilka knappar de skulle trycka på. Den svenska avundsjukan!

  Stora svarta rubriker med: ”Svenska fotbollslandslaget får tränga sig före alla andra”, ”Den ena eller andra kändisen tränger sig före”, ”Ministrar går före alla andra” osv.

  Då räckte det för svenska folket: ”Vilka tror de att de är”, ”De skall inte tränga sig före vanligt folk” osv. Jantelagen hade slagit till. Svenska folket gick mangrant ut på gatorna och ställde sig i kö.

  Resten är historia. Köerna ringlade sig.

  Argumenten till dem som ändå var tveksamma var just:

  ”Genom att du, jag och alla andra vaccinerar oss så kan vi hindra att smittan sprids till de som inte kan.”

  Idag är jag tveksam till om svenska staten i samarbete med media skulle kunna få till en liknande masspsykos igen. Media kan inte tas på allvar i Sverige längre. Detta gäller i och för sig sedan 1960-talet, men inte alla hade genomskådat det för några år sedan. Nu är det dock fler och fler som har fått upp ögonen.

  Vare sig dina småbröder, CG eller jag vaccinerade oss. Småbröderna vägrade, ivrigt påhejade av dig. Jag var tveksam eftersom jag skulle lämna dem ensamma i Örebro en hel månad för att åka till Kanada och vara med som stöd vid Noëlles födsel. Mitt beslut i frågan blev att jag ansåg att dina bröder var gamla nog att bestämma över sina egna liv eftersom de var 16 och och 18 år. Men visst var jag orolig. Även jag hade fått en liten släng av masspsykosen (bara en liten).

  • Mysmasken skriver:

   Influensa-vaccin är annorlunda, de tror jag inte alls på. Jag tror man måste arbeta upp sitt eget immunförsvar.

 2. Mamma skriver:

  Som barn hade jag kikhosta, mässling, röda hund, påssjuka och vattkoppor.

  När jag hade mässling fick jag ligga i ett mörklagt rum för att skydda ögonen.

  När du och småbröderna var små reflekterade jag inte över om det skulle kunna vara farligt för er med vaccination. På den tiden fanns inte internet som diskussionsforum. Staten var ju landsfadern och inte många ifrågasatte.

  Om jag hade känt till den eventuellt förhöjda risken för autism och ändå hade beslutat mig för att ni skulle vaccineras hade mitt beslut grundats på min omsorg om er. Där blir jag egoist istället för altruist.

  Skulle jag ha behövt ta ett beslut för eller emot vaccination idag tror jag att jag skulle ha låtit vaccinerar er, trots autism. Både polio och mässlingen, som var utrotade i Sverige, har kommit in hit igen. Det är ett skäl så gott som något att låta vaccinera barnen.

  • Mysmasken skriver:

   Men det finns inget som pekar på att autism är kopplat till vaccinen, tiden då symptomen för autism visar sig råkar bara sammanfalla med när MMR-vaccinet ges. Så med ”Facebook”-utbildar menar jag en massa idioter som sprider dynga och får mig sig den hjärnbefriade pöbeln. Och visst skulle du vaccinera för dina barns skull, men jag vaccinerar även för andra jag känner. Min kompis som fick en bebis 2 månader för tidigt, t.ex. Tänk om vi skulle släpa dit en sådan sjukdom för att bebisen är för skör för att kunna vaccinera? Eller tänk om jag får ett för tidigt/sjukt barn, osv. Så i längden är det ju för en själv man skyddar sig och de sina. Du vet ju hur mina tankar går om altruism.

 3. Annika K skriver:

  Klart som fan man ska vaccinera sig!
  Det vi vaccinerar oss emot är fan så mycket farligare
  och allvarligare än det folk påstår sig få av vaccinet.

  Verkar snurrigt det där systemet hos läkaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *