|   1 347   2     9
  Familjen | Vardag

Vi åkte till stranden idag. Det är svårt att tro att vår lilla strand är havet, det är mer som en sjö. Vattnet är inte sådär turkost som det är när sanden är vit, det finns inga vågor och därmed inga snäckor. Det är långgrunt så in i hoppsan, så det är perfekt för tre småttingar :)

140914a

140914b

140914c

140914d

140914e

140914f

 

140914g

140914h

Jag följde valet lite här i kväll. Tråkigt att Alliansen istället för att ta tag i invandrarfrågan gav upp makten till sossarna… Alla partier ligger kvar ungefär där de låg sist, förutom att M har gett SD 7% till. Hade Reinfeldt sagt något i stil med ”Det är dags att begränsa invandringen, hjälpa de som redan är här att integreras samt hjälpa våra äldre” så hade han fått tillbaka 10% av väljarna från SD.

2
 1 347   2     9

9 svar på Det blev en dag på stranden

 1. Anja skriver:

  Alltså – som en kompis uttryckte det igår:
  SD är nu Sveriges tredje största parti och vi får en rödgrön minoritetsregering. Epic fail”.

  Jag hade gärna sett mer fokus på både miljö och invandringsfrågor från samtliga partier – allra mest från det blå blocket – och är i anledning av miljöfrågan därmed visserligen glad att MP nu får mer inflytande. Men vilket jävla snedskott av Sverige detta är. Rösta bort Alliansen?! Som sett till att klara oss ur TVÅ finanskriser med så flying colors att man undervisar om den svenska modellen vid Yale och Harvard?! Som sett till att arbetslösheten bland unga sjunker och att mer eller mindre alla i landet fått mer kvar i plånboken? Ja, de har gjort missar. Att sälja ut statliga monopol som apoteket och Vin- och Spritbolaget var kortsiktigt och idiotiskt som fan, liksom att släppa in privata aktörer i vård-, omsorg och skola och därmed låta investmentbolag göra miljardvinster finansierade av skattepengar – det var det. Men ändå. Sossarna har då fasen inte skött sig ett endaste litet dugg bättre när de suttit vid makten – och då har större delar av befolkningen fått det sämre.

  De enda förhoppningar jag har är att MP åtminstone kan stoppa den gräsliga rovdjurspolitiken i Sverige, stoppa de nya gruvor som planeras – och att försäkringskassans läkare får minskat inflytande och istället litar på de läkare som faktiskt träffar sina patienter irl. I övrigt var detta i sanning en sorgens dag för alla vettiga människor i Sverige.

  • Mysmasken skriver:

   Jag är ju inte förvånad. Som Mona (ja, hon av alla människor kläckte ur sig något smart) sade:
   – Vi måste lyssna mer på SD:s väljare och mindre på SD:s företrädare. SD:s väljare litar inte på oss. Det är ett tappat förtroende för politik, partier, journalister och myndigheter, säger Mona Sahlin.

 2. Mamma skriver:

  Jätteroligt att se hur roligt barnen har med farmor och farfar 😀

  En analys av valutgången är nog mer komplex än den du målar upp. Jag tror att man måste vara en gammal räv och bo här i Sverige för att förstå och känna av de politiska strömningarna. Här hjälper inte statistik och matematisk läggning.

  I valen 2006 och 2010 vann Alliansen troligtvis på grund av att många socialdemokrater hoppade över till Alliansen.

  Jag tror inte att det går att utesluta att det är dessa ”nya väljare” från valen 2006 och 2010 som återigen har bytt riktning och nu har satsat sina röster på Sverigedemokraterna..

  Jag säger inte att det är så, men Moderata samlingspartiet ligger idag på ungefär samma nivåer som det i princip ”alltid” har gjort innan Nya Moderaterna vann sina segrar.

  En konklusion av detta skulle då vara att det är traditionella Socialdemokratiska väljare som är missnöjda med både röd-grön politik och Alliansens politik sao har röstat på Sverihedemokraterna.

  Dock har det visat sig att det även är många traditionella Moderater som har röstat på Sverigedemokraterna.

  Var Sverigedemokraternas väljare kommer från för ideologisk bakgrund tvistar både analytikerna och experter inom media och statsvetenskao om och Ingen verkar förstå eller inse vad som egentligen har hänt.

  (Lapskes: texten är så liten i den ruta jag har tillgång till att skriva på i din blogg att jag har svårt att överblicka det jag skriver. Ha överseende.)

  Många högt utbildade människor i Sverige har röstat på SD, vilket stör politiska bedömare. Det är fullkomligt kaos i de politiska leden.

 3. Mamma skriver:

  Jag hänvisade till att fönstret där man kan skriva kommentarer är väldigt litet och jag har svårt att överblicka det jag skriver. Det kan ju också bero på att jag skriver med pekfingervalsen på en Ipad

  Vänligen överse med stavningsfel osv.

 4. Mamma skriver:

  Oj det blev fler fel än jag såg i den lilla rutan på Ipaden. Lapskes skulle exempelvis vara Lapsus.

  Jaja, det är så det blir ibland 😉 Jag behöver min stora bärbara och en mus för att skriva begripligt. Jag förstår faktiskt inte hur du bär dig åt när du skriver långa texter på din lilla Iphone, Stephanie.

 5. Viktoria skriver:

  Så härligt att bara kunna dra till stranden så. även om det nu är rätt varmt fortfarande så är det ju inte direkt som att åka till stranden i Florida. Kvalitetstid med farmor och farfar på stranden är ju aldrig fel. Tur era barn har som har så engagerade föräldrar.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, det är underbart! Känner att vi valde rätt som valde Orlando hellre än kusten, för det är mycket jobb att åka till stranden med smått, det hjälper att ha extra händer i form av mor- eller farföräldrar.
   Sen avskyr jag sand 😉

 6. Karin skriver:

  Börjar verkligen längta till Florida när jag ser dina härliga bilder, PARADISET!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *