|   1 902   2     23
  Foto & Film | Hemmet | Vardag

Idag kom de tillbaka för att fortsätta med poolen. Stora fläktar och ett tält för att inte dö i värmen.
En karl har arbetat hela dagen med att sätta upp nån slags barriär samt armeringsjärn (heter det så? Rebar?)

Jag vet inte hur det fungerar i Sverige, men här lejs arbetet ut på specialister. Ett team gräver, ett annat team sätter dit det här, nästa team häller betong/cement (vad är skillnaden? concrete tänker jag på), osv.

140916a
Tält och fläktar.

140916b
Från grunda delen.

140916c

Kolla in grannen där borta! Bara EN palm kostar 20 000 kr, sen ska vi inte tala om levereans, nedgrävning, osv. Och sen ska ni se vad han har byggt…alltså…jag måste nästan gå och tjuvfotografera.

140916d
Poolen med grunda och djupa delen. Man tillbringar tydligen 90% av tiden i den grunda delen, så den fick bli hyfsat stor.

140916e
De förstörde vår trottoar när de körde in med grävmaskinen :( Men de ska fixa det sen när de häller cement.

140916f
Sen körde de sönder vår gräsmatta totalt, samt att de stängt av bevattningssystemet, så vi får vattna för hand.


Barnen var ute och cyklade medan jag vattnade vårt stackars döda gräs…då hittade de sandhögen på baksidan, och vem vill vara en tråkig mamma och säga nej? :)
Sen kom en av våra nyare grannar (eller de bor hos fruns föräldrar tills de sålt sitt hus uppe i New Jersey och kan flytta hit). De lät dottern leka i högen också, haha.

2
 1 902   2     23

23 svar på Förstörd uppfart och gräsmatta

 1. Emma skriver:

  Uuh, ryser av bara tanken på hur mycket sand som kommer trilla av ungarna i hela huset hur mycket du än försöker gå raka vägen in i badrummet. ;P
  har funderat på det där men hur olika allt ser ut. Vet ju att ni valt allt i huset. Men fick ni välja rabatter och träd och så också, eller är det nåt som man sen köpt själv och donat med?

  • Mysmasken skriver:

   Alla hus kommer med rabatter och träd, vilket är jättebra för det får hela grannskapet att se trevligt ut. Sen kan man ju ändra lite, men det finns en ”HOA” (Home Owners Association), de sköter alla gemensamma ytor, vi betalar 500 kr i månaden och de bestämmer också vad man får göra med sin trädgård. Vi var tvungna att söka tillstånd för poolen t.ex.

 2. Anja skriver:

  Oooh, jag får alltid ont i magen när jag ser små barn leka i sandhögar. Jag var för något år sen tvungen att göra en bouppteckning efter ett barn som lekt precis sådär – föräldrarna tittade bort en kort stund – och just då rasade sanden och barnet kvävdes.
  Det finns farliga saker överallt, men sand – brrr!

 3. Emma skriver:

  Ah, ja jag har för mig om att jag läst om att det i USA är ganska vanligt med ganska strikta regler om hur det får se ut och inte i vissa områden.
  Men ni pekade alltså inte ut växter och så själva, utan fick det ni fick? Ser alla såna likadana ut om man inte ändrat själv? Tänkte han med palmerna tex, kunde man välja att ”gå upp en nivå” med trädgården som ni gjorde med köket? Haha.

  • Mysmasken skriver:

   Man kan säkert vara med och påverka, och just trädgården är något som är lätt att fixa efteråt. Vi går runt och inspireras lite av andra. De gillar att lägga bark i rabatterna som skvätter iväg när det regnar och det finns ingen riktig barriär mellan det och gräsmattan, så det vill vi ha.

 4. Annika K skriver:

  Drygt att ha hantverkare hos sig.
  På många sätt :/
  Tur för dem att de fixar efter sig

 5. Viktoria skriver:

  Vid dränerade ett år, fixade fint gräsmattan och kom på att vi skulle borra bergvärme året efter, tjosan hejsan så såg gräsmattan inte så fin ut längre.. Men det mesta gick rätt enkelt att fixa rätt enkelt men det e inte så himla kul när man precis fått det fint;) lycka till med allt, så fint när det e klart och som ni kommer njuta av den poolen 😉

 6. Maria skriver:

  Poolen ser riktigt häftig ut. Trist med trädgården, men bra att de fixar sen.

 7. Elin skriver:

  Gräs brukar kunna ta igen sig rätt fort. Jag är fortfarande så fascinerad av hur man bygger där borta. Hus, pool, ja allt är så annorlunda.

 8. Mamma skriver:

  När jag läser Anjas inlägg om ett litet barn som fick sand över sig och kvävdes kan jag inte annat än att rysa över hur vi lät dig och Kajsa leka bland hamnbalarna nere vid Per-Lars. Det skall tilläggas att du och Kajsa säkert var 9-10 år (tror jag). För ett par år sedan hände en tragisk olycka med halmbalar i Danmark. Tre systrar (13, 9 och 6 år) lekte bland balarna som kom i rullning. Alla tre dog av skadorna.

  http://www.expressen.se/nyheter/polisen-sa-dog-flickorna-i-hoet/

  Många gånger kan man som förälder inte bedöma riskerna på ett jordbruk. En gyllene regel är nog ändå att aldrig lämna barn under 6 år utan tillsyn. Det går egentligen lite stick i stäv med att de tre systrarna faktiskt var äldre, men en del olyckor är faktiskt helt oförutsebara och kan hända oavsett hur gammal man är. Hur många gånger har inte CG klättrat på de där balarna när någon har kommit för att köpa halm till hästarna. De hade ju faktiskt kunna komma i rullning även över honom.

  • Mysmasken skriver:

   Och vilket gångsystem vi hade! Det var vardagsrum och sovrum och toaletter och… Vi tog oss från ens änden till den andra, inne bland balarna 😛

 9. Mimmi skriver:

  Vad gullig hon är som hjälper det andra barnet upp på sandhögen!
  Är det så att alla helst vill ha palmer, för att det är fint eller för att det är lätt att få dem att överleva? De skräpar väl ner en hel del?
  Dyrt såg det ut i alla fall, såg fem palmer.

  • Mysmasken skriver:

   Det är Milo hon hjälper :)
   Folk tycker att de vill ha palmer om de bor i Florida, hehe. Inte nog med att de skräpar ner, de huserar också ”Palmetto bugs”, de där stora, stora kackerlackorna :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *