|   1 678   3     20
  Hemmet

Idag kom det hit ett riktigt radarpar! De skulle tydligen inte ha kommit förrän imorgon men var i krokarna så mannen beslutade sig för att få ett litet försprång hos oss och frun var inte alls imponerad. Oj så sur hon var. Eller båda två förresten. Inte ett leende, bara talade om för oss att vi fick inte vara ute, och Nicolas fick inte stå i fönstret, och vi fick inte göra ditten och inte datten. Jag smygtog ett par bilder ändå, men det var läskigt.

140924a
Här satt barnen när de först körde in med sin utrustning

140924c
Här står Nicolas och Lucy och spanar i vardagsrumsfönstret, men se det fick de inte! Landet där man stämmer alla för allt, så tänk OM han backade in i huset och rutan sprack och oj oj oj… *suck*

140924b
Här är gumman! Säkert 65+ men hon slet på efter bästa förmåga.

140924d
Jämna till och göra fint

3
 1 678   3     20

20 svar på Jämna till runt poolen

 1. Ewa skriver:

  Klaga till de ni köpt poolen av. Om det är i något land det inte är OK att bete sig hur som helst mot kunder är det väl USA? Vet inte hur det funkar, men ni kunde ju ha bett de återkomma imorgon när de ville begränsa er så med tanke på vad som var uppgjort. Hade varit kul att se deras min i alla fall! :)

 2. Johanna skriver:

  Sicka typer! 😀

 3. Mimmi skriver:

  Trist att ni inte ens skulle få titta genom fönstret!

 4. Maria skriver:

  Hej! Jag har läst din blogg ett tag sa jag tänkte att det var dags att säga hej. Jag bor med sambo och vara 3 barn (5,5ar, snart 4 ar och en liten pa snart 6manader) i Österrike. Tycker det är roligt att läsa fler bloggar om hur det är att ha lämnat Sverige och starat ett ”nytt” liv i ett annat land. Extra intressant med barn i samma alder.

 5. Emma skriver:

  Så snabbt det går ändå! Nu ser det ju ut som en pool. Hur många steg är kvar innan det kan användas?

  • Mysmasken skriver:

   Inte riktigt säker, men det lär ju vara en del, tyvärr :( Vill ha den färdig nu! =) Det ska ju upp sånt där nät runt hela, stenplattor, finish på poolen, rör och allt.

   • Emma skriver:

    Ah, ja det är ju ganska mycket som ska göras. Allt det där lär ju ta ett par dagar per grej, allra minst. Jobbigt att bara se den där utanför varje dag! Haha. Men snart kan ni bada hela dagarna!
    Hur är det med staket och så? Alltså mellan tomterna. Är det nåt ni kommer ha sen? Och är det också en sån sak ni får styra med själva?
    Såg på nån bild där du fotat nåt på gatan så att man såg husen mitt emot er. Det såg helt knasigt ut, men sneda staket mellan husen? Eller såg jag fel? Vad är det om? (hon som vill veta allt om insyn och privacy, haha! Så nyfiken.)

    • Emma skriver:

     (Meh, knäpp. Var ju första bilden i detta inlägg, såg jag nu. ;p)

    • Mysmasken skriver:

     Staket får man fixa själv, med grannarna. De du ser på huset mittemot har fått staket för att de bor precis vid modellhuset, så de vill inte att folk som tittar på modellhuset ska behöva få insyn i nån annans skräpiga trädgård, typ. Vår granne har hundar och kommer att vilja propsa på staket, och då får vi nog vara med och betala, vare sig vi vill eller inte – för grannsämjan. Personligen tycker jag att staket är fult och sätter hellre några buskar runt poolen för mindre insyn. Jag är inte så hemlig av mig, om folk har tråkigt och vill ta del av mitt liv, varsågod 😛
     Vad menar du med huset i bilden ovanför? Ingen har snedtak mellan husen, det är nog bara lastbilen som täcker sista biten på huset. Alla har så mycket utrymme som du ser mellan de två husen i bilden.

     • Emma skriver:

      Men det kanske kan vara skönt för er att ha staket med, så att ni slipper att hundarna kanske springer över till er i tid och otid. Och kanske är påflugna, eller rentav lämnar små presenter på gräsmattan. ;P Men fattar att det tar emot att betala om du ändå inte bryr dig om ifall det är insyn eller inte!
      Jag är lite så att jag hatar att känna mig iakttagen när jag är hemma och vill kunna slappna av fullt utan att behöva tänka att nån kanske ser mig. /skygg. Haha.
      Menar inte det som ser ut som snedtak till vänster, utan staketen rakt fram mellan husen, direkt mitt emot er uppfart! Att de staketen ser ut att stå snett? Alltså inte parallellt med husväggen och därmed inte mitt emellan husen? Hm, vet inte om du förstår vad jag menar nu. Ser liksom ut som att staketet står som ett V?

      • Mysmasken skriver:

       Jaha, ja, det sluttar ju nedåt från huset och är inte jämnt (för att alla mängder regn ska rinna bort från huset). Antar att de gör så i en sådan situation, men det ser onekligen schabbigt ut.

       • Emma skriver:

        Aah, då förstår jag. Typ…
        Det ser ju verkligen ut som att någon bara kastat dit staketet och sen glömt att fixa det.

 6. Henrietta skriver:

  Så häftigt att få följa poolbygget. Skoj för barnen när det händer något utöver det vanliga!
  //Henrietta

 7. Maria skriver:

  Glömmer aldrig när vi var i Florida och var på NASA och de sa ”watch your steps” hela tiden för att bli stämda om vi ramlade i trappan :) inget vi svenskar var vana vid Kram

 8. Annika K skriver:

  Fy så tråkigt med sånt bemötande :(
  Coolt att få följa poolbygget på så när håll.
  Även om de inte tyckte att ni gjorde det :/

 9. Linda skriver:

  Stämningshysterin som verkar råda där är lite rolig tycker jag… väldigt annorlunda från det svenska ”jante”! :)

 10. Gunilla skriver:

  Oj, vad det händer saker!!

  Men tråkigt att ha såna surisar omkring sig.

  Du som är händig, kan du inte fixa en gillaknapp till inläggen? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *