|   1 758   3     20
  Hemmet

 

Har velat göra det här ett tag och gjorde äntligen slag i saken idag! Det blev så himla bra.
Nu har alla barn varsin låda som tar dem från födsel hela vägen genom skolan. Jag har haft lite ångest över att det legat en hög med teckningar från Noëlle här, några papper från doktorn för Nicolas där, men nu är allt samlat på ett och samma ställe. Modgepodgade på bokstäverna, jag var visst lite full när jag satte dit M:et på Milo 😉

140927e
Satte olika färger längst fram, blå är Noëlles favorit, grön har fått bli Milos färg och Nicolas fick gul.

140927f
Babyinformation, läkargrejer, dokument, teckningar, alla skolåren, porträtt, årsintervjuerna.

140927g
Noëlles första huvudfoting, t.ex.

Jag sparar 10-15 teckningar per år, resten återvinner jag när de inte ser 😉 En del verkar så himla noga och fotograferar allt, men jag kan inte tänka mig att någon någonsin skulle vilja titta på 540 teckningar Noëlle gjorde när hon var fyra.

3
 1 758   3     20
   

20 svar på Så nöjd med dessa lådor

 1. Sonja Edin skriver:

  Vilken smart idé!

 2. Anna, Gbg skriver:

  Smart ide! Jag har vars en pärm till barnen med utvalda teckningar, men efter några år börjar de bli välfyllda. Din lösning håller ju längre, ska se om det går att hitta ngt liknande system i Sverige, Ikea kanske? Hur gör du med alla bilder du tar? Gör du fotoböcker till barnen? Jag scrappar digitalt och samlar lo’s från några år och sätter ihop i en bok, tex Max 2010-2013. Jag gör också en årsbok där jag samlar både bilder och text scrappat digitalt. Ett ganska mastigt jobb, men kul och helt klart ett stort värde för barnen i framtiden :-)

  • Mysmasken skriver:

   Kul att höra hur du gör! Jag gör varsin bebisbok (lite finare) och sen årsböcker, men familjenöje snarare än per barn.

 3. Ellinor skriver:

  Vilken urbra idé! Den tar jag med mig om vi ny lyckas bli föräldrar en dag.

 4. Linda skriver:

  Åh, vad smart! Detta ska jag minnas i framtiden :)

 5. Catarina skriver:

  Du är ett under av organisation

  • Catarina skriver:

   Hmm, nästan allt jag skrev försvann tydligen. Men jag funderade mest på om de där fiffiga lådorna finns i Sverige.

 6. Oskar skriver:

  Var fann du de smarta arkivlådorna med tillhörande mappar?

 7. Catharina skriver:

  Supersmart!! Och snyggt.

  Granit har haft (har?) bra hängmappar här i Sverige. Tror Ikea blivit sämre på det.

 8. Lii skriver:

  Vilken bra grej!
  Mina barn har varsin låda med saker som jag sparat (överfulla såklart) 😉
  Perfekt med arkiv!

 9. Annika K skriver:

  Så smart.
  Mina barns grejer ligger mer löst i deras låda.
  Jaja.. Det är iaf sparat o samlat i varsin låda :)

 10. […] som var itnresserade av lådorna jag gjorde i det här inlägget. De går under alla möjliga namn i Sverige, hängmappar, hängmappsbox, […]

 11. Henrietta skriver:

  Vilket bra sätt att dokumentera allt! Jag brukar slänga teckningar jag får, fast jag skäms nästan över att säga det :)
  //H

 12. Petra skriver:

  Vilket geni du är! Detta ska jag göra.
  Tack för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *