|   1 288   0     29
  Livet i exil | Vardag

Nån som minns när vi blev ”boo-ed”? Det var här i Orlando också, men när vi bodde i husvagnen. Någon hade satt ett paket utanför husvagnsdörren :)
Jag älskar den traditionen, så idag byggde vi ihop tre hinkar och delade ut i grannskapet.

En till grannarna precis bredvid och två andra till familjer som dekorerat och verkar bry sig om Halloween. Superkul tradition. Det är en liten dikt, sen ska man sätta upp en skylt på dörren att man blivit ”buad” och sen ge vidare två gåvor.

Maken är alldeles för laglydig för att smyga omkring på folks tomter i mörkret, haha! Men jag och Noëlle gav oss ut. Liiite läskigt var det helt klart att ringa på hos folk vi inte känner och sen springa och gömma oss bakom deras hus. Noëlle tyckte att det var superspännande :)

141019e
Hade redan gått bort med en hink när jag kom på att jag skulle fotografera.

141019f

Det är svårt att se hur mycket det är, men det är mellan 50-100 bitar i varje påse. Jag räknade ihop och det är 7,8 kg godis. Haha, men de var ”Köp en få en gratis” på Publix, så med lite kupongskills lyckades jag komma undan med 26 dollar, typ 200 kr. Helt okej 😉 Tänkte spara lite och slå in till barnens julkalender också.

0
 1 288   0     29

29 svar på ”Du har blivit buad”

 1. Frida skriver:

  Vad klär barnen ut sig till iår?

  • Mysmasken skriver:

   Vi kör villans (elakingar) i år igen :)
   Noëlle är onda drottningen i Snövit, Milo är kapten krok och Nicolas har jag inte börjat med än, antagligen Gaston.
   Bara några små detaljer kvar på de stora.

   • Frida skriver:

    Vem är gaston?
    Nu minns jag förra halloween! På jobbet hade dom tänkt slänga stora påsar med påskskum som jag tog med mig hem och hade liggandes. Perfekt tänkte jag till halloween då det var vakuumpackat. Några barn kommer o knackar på dörren o jag ser att dom har roliga saker i påsarna som japp och twix tex. Säger att ”ojoj och jag har bara tråkigheter som lite godisskum!” ”Jag tycker om det” sa en av killarna och det var bara så sött! Man tror alltid att dom vill ha det bästa och dyraste men denna killen nöjde sig han :) haha

 2. Helena skriver:

  Men det var ju ett väldigt snällt och roligt bus. Vem skulle inte bli glad för en sån hink! 😀

 3. Sonja Edin skriver:

  Vilken kul grej! Jag älskar att Halloween-firandet har blivit lite större i Sverige nu också, barnen ser fram emot det supermycket.

 4. Mimmi skriver:

  Halloween är så mycket roligare hos er! Här är det bara barn som går och tigger godis, vissa är knappt utklädda ens. Och bara läskiga kläder inget påhittigt.

 5. Emma skriver:

  Åh gud, jag skulle ha så svårt att hålla tassarna borta från så mycket godis om jag hade det hemma…
  Och nu blev jag akut sugen på Reese’s peanut butter cups. Tur att det säljs i Sverige!

 6. Ewa skriver:

  Kul grej! Ska absolut hålla det i minnet om vi flyttar till hus en vacker dag.

 7. Natalie skriver:

  Vad spännande! Vilka fina hinkar :-) är det en tradition att man ”buar” någon som har extra fina dekorationer? :-)

  • Mysmasken skriver:

   Det är en ganska ny tradition och behöver inte vara någon som har extra fina dekorationer men jag ville försöka sprida det i hela området :)

 8. My skriver:

  ÅH! Skittles! <3

 9. Maria skriver:

  Vilken fin tradition, säkert ett bra sätt att skapa en fin stämning i omradet

 10. Johanna skriver:

  Jag tycker detta verkar vara en rolig tradition. Tyvärr har ju Halloween i Sverige enbart tillkommit i kommersiellt syfte. Tänk om vi kunde fira Alla Helgons Dag istället. Barn idag vet inte ens vad det är!

  • Mysmasken skriver:

   Halloween och Thanks Giving är också vitt åtskilda, där Halloween är kommersiellt och Thanks Giving är kalkon och familj.

 11. Catarina skriver:

  Vågar nog inte bua mina grannar, alla är över 80 och tänderna ramlar troligtvis ut om de äter godis 😛 vi borde flytta till villaområde med lägre medelålder.

 12. Viktoria skriver:

  Önskar varje år att det skall komma några små spöken eller nått men icke det.. Nåja man kan ju köpa godis utifallatt och hoppas de hinner komma innan det är slut 😉

 13. Therese skriver:

  Förra året upptäckte sonen verkligen Halloween, så i år ser han jättemycket fram emot det och kan knappt bärga sig. Det enda jag tycker är tråkigt är att Sverige fokuseras det totalt på det läskiga. När jag bodde i USA klädde barnen ut sig till allt mellan himmel och jord, det var så otroligt mycket mysigare.
  Här hemma blir det en runda med ”bus eller godis” tillsammans med min söta pumpa, sedan en otroligt läskig spökpromenad i skogen. De gjorde en sådan förra året med, tipspromenad med mängder av läskiga inslag.
  Men det här med att bli buad verkar vara en riktigt mysig tradition, det kanske vi skulle ta tillvara. Lämnar man bara en skål med godis, eller är det nån lapp eller annat med också?

 14. Ida skriver:

  Men vilken rolig tradition! Skulle vara så kul om det fanns i Sverige!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *