|   1 625   0     34
  Tyckmycken

Idag tog maken samtalet. Med grannen. Det där om vapen. Ja, jo, de har massa pistoler hemma. Maken frågade om de är inlåsta. Alla utom ett. Det har de på övervåningen ”utom räckhåll”.

Jag vet inte vad ”utom räckhåll” skulle vara, dit inte min 4-åring skulle kunna nå. Hon balanserar gladeligen lådor uppe på stolar för att nå det hon vill åt. Känns inte så tryggt att låta barnen leka där längre.

Fattar ni att en tredjedel av hushållen här har vapen hemma?

Vad gör man? Ska vi trycka ut bilder på pistoler och förklara för barnen att de aldrig, aldrig får röra en sån om de hittar en? Man kan ju inte förbjuda dem att leka hos kompisar.
Usch vad jag tycker att det är obehagligt.

0
 1 625   0     34
   

34 svar på Idag tog maken samtalet

 1. anna skriver:

  usch vad otäckt

 2. Frida skriver:

  Skulle med tycka det var obehagligt! Usch.
  Vad anser de med vapen om er som inte har det? Tycker de att ni är ”knäppa”?

  • Mysmasken skriver:

   Antagligen! Men tack och lov blir det mer och mer ovanligt med vapen. Den yngre generationen verkar vara lite smartare. Och kvinnor.

 3. Alexandra skriver:

  Det är helt galet att man får ha vapen hemma i USA… Riktigt obehagligt! Vad overkligt det känns att det är ett samtal man måste ta med grannen där borta…

  • Mysmasken skriver:

   Ja, och det är inga stora gevär som man låser in i vapenskåp, utan tanken är ju att de ska vara lättillgängliga ”ifall” man får inbrott, osv. Det är små handpistoler man kan ha i fickan.

 4. Angelica skriver:

  Sjukt obehagligt! Speciellt när vuxna underskattar barns driftighet och inte ens låser in vapnen. Jag tycker det är så fruktansvärt oansvarigt.

 5. Maria skriver:

  Fy vad läskigt. Nu har inte jag barn själv men det bästa är nog att informera era barn. Att visa bilder på pistolen är väl en bra idé så att de fattar vad det är för något. Förklara vad som kan hända om man leker med en pistol och be dem att berätta för er om de ser en sådan.

 6. Viktoria skriver:

  Fattar inte varför man skall ens ha vapen hemma. Det känns ju mer osäkert än det känns säkert. Ta du och berätta för barnen så de vet. Lycka till.

 7. Maria skriver:

  Läskigt. Inte lätt hur man ska prata med barnen om det pa ett sätt sa dom förstar allvaret utan att bli rädda. Sen är det ju det ocksa att det förbjudna lätt blir det som är spännande.

 8. Sofie skriver:

  Ja fy så hemskt. Här i Atlanta frågar läkaren under sju årskollen barnet vad de ska göra om de hittar ett vapen. Hemskt att det ska behövas.

 9. Anja skriver:

  Jag har ju inte barn själv än, men jag tycker det lät som en alldeles utmärkt idé att visa bilder.
  Finns det inga regler alls om att man måste ha vapen inlåsta i USA? Här hemma är det ju sjukt noga med att man måste ha vapenskåp för alla skjutvapen man har.

  • Mysmasken skriver:

   Nej, här har ju folk ”License to a concealed weapon”, alltså är det helt okej att ha en liten pistol i fickan, bara man har licens.

 10. selma skriver:

  Usch va svårt! Men det hjälper ju inte att hon inte rör den om kompisen rör den. Exempelvis kompisen ska visa den eftersom den tillhör kompisens familj och vips så kan en hemsk olycka vara framme.

 11. Emma skriver:

  Usch, så obehagligt att veta det. Hoppas att deras barn också fått veta att de absolut inte får röra vapnen? Det är ju inte bara era barn som skulle kunna orsaka en tragisk olycka liksom…
  Fast i USA är det kanske vanligt att barnen får veta vad det är och används till för att kunna ”försvara sig i en nödsituation”? Eller har de nån känsla för gränser?

  • Mysmasken skriver:

   Ja, grannens pappa är vapeninstruktör och lär folk att skjuta, så det var ju ganska troligt att de skulle ha vapen hemma… Har bara inte tagit upp det förut.

 12. Mia skriver:

  Jag undrar hur det känns att vara så paranoid så man känner att man är i behov av att ha ett vapen liggandes utanför vapenskåpet. För jag antar att det är därför man har det utanför, så det ska vara lätt att få tag på vid eventuell nödsituation(?) Måste vara jobbigt psykiskt…

 13. Mia skriver:

  Oj, råkade skicka lite för tidigt! Förstår att det måste kännas obehagligt. Jag skulle tycka det var jobbigt jag med om min granne hade vapen hemma liggandes löst…

 14. Mimmi skriver:

  Fy vad obehagligt! Och är han instruktör kanske han lär barnen rätt tidigt hur de försvarar sig.
  Ni bor väl i Gated, där är väl inte risken jättehög?

 15. Usch vad skrämmande! Hos oss är skjutvapen förbjudna, vilket ungarna vet om. Däremot leker de ofta att de fäktas med pinnar osv, men det känns lite bättre än att de leker att de skjuter varandra..

  En olycka händer ju så himla lätt också, med nyfikna barn som helt enkelt inte vet något annat. Hua.

  • Mysmasken skriver:

   Jag vet inte med låtsaspistoler. Vi har inga men jag har nog inte förbjudit det… Förbjuden frukt blir så himla spännande…

   • Marie skriver:

    Det beror ju på hur man förklara det om man förbjuder vapen. Våra barn har aldrig haft vapen eller lekt krigs lekar. Jag förklarade tidigt varför jag är emot våld och att man kommer längre med ord. Hela världen ser ju hemsk ut med så mycket våld, små barn förstår mer än man tror och allt beror nog på hur man förklarar. Vi har aldrig haft problem och om andra leker krigs lekar så brukar våra barn ofta fråga varför de leker så, och många gånger har de ingen aning.

    • Mysmasken skriver:

     Mmm, det har liksom inte kommit på tal att ha leksaksvapen. Eller jo, Noëlle har sin Merida-båge och sen har de små svärd i skumgummi… Men det leks inte så våldsamt med det. Våldsamma lekar klarar de ändå, typ brottning av olika slag i sängen, haha.

 16. Annika K skriver:

  Helgalet tycker jag :/

 17. ninaerica skriver:

  Usch, jag hade tyckt att det var jättejobbigt. Det kanske kommer en tid när deras barn tycker att det är häftigt att visa vapnen för kompisarna eller så och då kan det lätt hända en olycka. Som andra skrivit så vet man inte vad andras barn hittar på.
  Och hur ”oåtkomliga” kan se vara? Jag menar, de är väl till som försvar och det kan inte vara allt för svårt att få tag i dem.

 18. Malin skriver:

  Fy fasen vad obehagligt! Men det är nog skönt att ha visat o pratat med sina barn, iaf Noelle. Då har ni ju gjort det ni kan för att påverka situationen.

 19. Ewa skriver:

  Jisses! Det är mycket att hålla koll på därborta. Jag skulle nog köra på det där med att visa bilder och prata om att vapen är mycket farliga. Typ skrämma ungarna, så att de inte rör dem.

 20. Sofie skriver:

  Tänkte på ditt inlägg idag, när jag och min syster och fyra barn var på en pumpkin farm och åkte hö lass. Min äldsta son sa att mannen bredvid honom hade en pistol i jeans linningen. Nej sa jag han har ju två små barn på ett hö lass. Men jag kollade lite extra, och mycket riktigt han hade en pistol i linningen. Man kan ju verkligen fråga sig vad han behöver den till på ett hö lass för barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *