|   1 014   0     6
  Vardag

Recipe-bread

Ni får den bara i sånt format som jag gör mina recept till min pärm, orkar inte göra om och göra fint 😛
Eller jag kan ju skriva här:

75 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
0,5 msk salt
1 msk socker
12 dl mjöl (eller jag har bytt till typ 10 vitt + 2 råg och lagt till russin, mums!)

1. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37/40ºC (färsk/torr jäst). Gör som man gör helt enkelt, haha. Om man har färsk jäst ska man väl lösa upp den 37-gradig vätska, medan om man kör med torr blandar man den med de torra ingredienserna först och sen värmer man vätskan till 40.
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt, dela degen i 20 delar och kör 4×5… Jag brukar väga degklumpen, dela summan på 20 så vet jag vad varje bulle ska väga, så går jag max 2-3 gram från det. Några frågor på det? Hahaha! Perfektionist, javisst.
3. Låt jäsa under handduk på plåt i 15 minuter.
4. Grädda i 7 minuter i 250 grader.

Tar typ 30 minuter att göra.

0
 1 014   0     6
   

6 svar på Här är brödet förresten

  1. Julia skriver:

    tack så mycket! ska prövas snarast :)

  2. Therese skriver:

    Ser hur gott som helst ut!

  3. Husvagnsfamiljen skriver:

    Har skärmdumpat ditt inlägg. Detta bröd skall testas. Så smart att väga o dela, det blir ju så mycket finare när de är lika stora. Tack så mycket.

  4. Husvagnsfamiljen skriver:

    Har i dag bakat dina bullar, så super goda, tack för receptet. Familjen har oxå godkänt dem som favoriter. Lätt bakade. De kommer att bakas flitigt här hemma.

    • Mysmasken skriver:

      Kul att du gillade dem. Visst är de bra!? Så enkla och snabba att de faktiskt går att sno ihop på morgonen om man vill ha färskt :)

  5. Vicki skriver:

    Ska strax slänga in dem i ugnen! Bytte ut 3dl mjöl mot 1dl vetekli och 2 dl grahamsmjöl för jag hittade det hemma! Ska bli spännande att se reslutatet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *