|   1 716   0     12
  Uncategorized

Imorgon ska jag sövas igen. Vi ska vara där kl. 07.00, så det innebär att hela familjen måste sitta i bilen kl. 06.00 :(
Det tar säkert fem timmar, så maken och barnen åker hem emellan och kommer sen in och hämtar mig igen, trots att det är 40 minuter restid. Finns liksom inget han kan/vill göra med barnen själv i 5 timmar i Orlando. Jag förstår honom 😛

Imorgon ska de göra det där benimplantatet, så att jag när jag blir rik kan sätta in ett implantat där. Sen ska de göra rent tänderna samt sätta dit den permanenta kronan. Det känns inte bra i den temporära kronan den här gången heller, men jag gick ju och pröjsade 150 dollar (1 000 kr) för att röntga och se till att inte den tanden också har en fraktur, men det har den inte. Det gör så pass ont när man trycker på den att jag aldrig kommer att kunna tugga något som ger motstånd, på den sidan. Det kanske går bra med mjukt bröd, eller typ makaroner, men det skulle inte gå att tugga en köttbit eller baguette på den sidan.

Jag undrar om rotfyllningar helt enkelt inte är för mig. Kanske bara ska dra ut alla tänder och sätta in löständer, sådana som glappar lite käckt.

0
 1 716   0     12

12 svar på Sövas igen då

 1. Sonja skriver:

  Jag hoppas allt går bra med tänderna nu och att du kan tugga ordentligt.
  Ibland funderar jag med på att dra ut alla tänder och med löständer slippa alla lagningar.
  Det blir nog så en dag 😉

 2. Mamma skriver:

  Tänker på dig <3

 3. dixie skriver:

  Usch vad jobbigt att dels att ha det så men också att det är så vansinnigt dyrt med tandvård i USA. För några år sedan hade jag en patient som får kostadsförslag från sin tandläkare i USA på $7000. När jag knappade motsvarande behandling skulle det kosta knappt 7000SEK. Och vara ännu billigare nu när mer är ersättningsberättigat. Vidare var det flera grejer som var helt onödiga att göra – den tandläkaren ville sätta kronor på tänder som kunde lagas som vanligt.
  Hoppas operationen går bra och att du snart får pengar att dra i en skruv. Implantat är en jättebra behandling :)
  Kram!

 4. Kajsa skriver:

  Lycka till!

 5. Annika K skriver:

  Lycka till <3

 6. selma skriver:

  Hoppas att allt gick bra!

 7. Ida skriver:

  Men fy, hoppas det går bra! Jag drog ut en tand i onsdags och jag tyckte det var illa :/

 8. Malin skriver:

  Det är definitivt inte billigt att göra dito ingrepp i sverige heller. Tandvårdsförsäkringen gäller inte för tänder fr o m de sk ”sexårständerna”. Då tycker FK att man kan klara sig utan de tänderna…
  Jag betalade 25 000 för ett implantat i Sverige. Kronor/ bryggor är något billigare, men ett sämre alternativ i jämförelse till implantat.

  • Mysmasken skriver:

   Ja, precis, för då förlitar man dig på stt tanden bredvid ska hålla upp den. Krona är väl inte ett alternativ när roten väl är borta?

   • dixie skriver:

    Nej, en krona måste sitta på något :) och nej, försäkringen ersätter inte för implantat bakom ”sexårstanden” – om inte 6an saknas vill säga. Kronor/broar är betydligt billigare än implantat…

 9. Sonja Edin skriver:

  Åh, lider med dig. Jag hade en massa problem med tänderna förra året (hade väntat liiiite för länge med att ta tag i problemet, tillslut blev jag så illa tvungen). Håller tummarna att allt har gått bra för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *