|   804   2     5
  Livet i exil | Vardag

Under ungefär ett år hade Wal-Mart ett försök, där de matchade alla affärer runt omkrings rabatter, så om exempelvis affären Publix hade BOGO (köp en få en gratis) på säg den där humusen på bilden som kostar $3.99, då matchade Wal-Mart det, fast till sitt pris, så om de säljer den där humusen för $2.99 så fick man alltså två stycken på Wal-Mart för $2.99. Detta för att locka kunder från de andra affärerna.
Det fungerade och jag gjorde all min shopping på Wal-Mart eftersom jag sparade massa pengar på det.

Men för en månad sen slutade de med det, de förlorade väl för mycket pengar.

Så nu får jag gå tillbaka till couponing litegrann och börja hoppa runt mellan affärerna.

I morse klockan 7.30 tog jag barnen och åkte till Publix. Jag fick med mig det här hem för en 60-lapp. Det mesta är sånt jag använder… Den kondenserade mjölken använder jag inte så ofta, till något bakverk då och då och de där färdiga bakpaketen brukar jag väl inte använda, men kan vara bra att ha ifall man får oväntat besök kanske. Längst ner till höger är det chocolate chips, alltså chokladbitar till bak.

De där Rubbermaid-lådorna är det system jag har valt att ha till Noëlles matsäck i skolan, så när de kostade mig 1 dollar istället för 5 dollar var det perfekt :)

141120c
Bra affär!

141120b

Sen köpte jag två kalkoner också. En på 7 kg och en på 8 kg.

Jag ska alltså öva på att göra amerikansk högtidsmat nu i veckan, när det är thanksgiving. Den andra stoppade jag i frysen. Fick dem för 9,50 kr/kg och vet inte om jag kan få det priset igen före jul.

Jo, men alltså, vi ska ju ha sväronen här i jul, då måste jag göra den där nedrans turkey-dinner, så det är lika bra att öva nu.
Vill ni hänga med i mina försök på torsdag? haha! Har ju ätit otaliga sådana här middagar, så jag vet ungefär hur det ”ska” smala, men det blir säkert en egen liten twist på’t.

Man brukar ha: Kalkon, potatismos, sås, tranbärssås, stuffing, majs, ärtor och lite andra prylar. Blir itnressant det här :)

2
 804   2     5

5 svar på Billigt och bra

 1. Catarina skriver:

  Men hur kan det där vara värt 700kr? Kostar burkarna 5 dollar styck? Får inte ihop det.

  • Mysmasken skriver:

   Kakmixen – $2.89 styck
   12 popcorn-påsar – $5.29 styck
   Mueller’s pasta – $1.69 styck
   Brilla lasagne – $2.19
   Barilla makaroner – $1.59
   Barilla pastasås – $2.75 styck
   Enorma majonnäs – $5.29 styck
   Kondenserad mjölk – $1.52 styck
   Chokladen – $3.19 styck
   Färsk hummus – $3.99 styck
   Lunchlådorna – $4.49 samt $4.99 styck

   Publix är lite dyrare än exempelvis Wal-Mart, kanske hade kostat 80 dollar där.

 2. Frida skriver:

  Tycker med att ordinarie priset var högt! :)

 3. Ellinor skriver:

  jag gillar kuponger å erbjudanden här i Sverige, även om de inte går att få lika bra dealer här! Så kul inlägg :)

 4. Husvagnsfamiljen skriver:

  Lyckatill med mattestet. Nä när männen är sjuka är de pipiga. Hoppas han snart är kry så du oxå får tillfriskna och får jobbat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *