|   1 325   5     11
  Livet i exil

Har ni sett vilken mamma jag har!? :) Aladdin-asken hade hon med sig i oktober och resten kom på posten igår!
Nu blir det gottisbord på julafton, ho ho ho. Sen ska vi såklart göra knäck, mozartkulor, mintkyssar och annat som hör till.

Nu måste jag bara bygga gottisbordet. Det blir veckans projekt. Jag har blivit mycket bättre på att avsluta projekt sen jag fick barn. Konstigt.

Vad har ni på ert bord?

141130a

5
 1 325   5     11

11 svar på Gottisbord

 1. ninaerica skriver:

  Förra året gjorde jag rischoklad, björnbär marmelad, kanderade nötter, marshmallows, knäck och chokladtryffel. I år får det bli någon annan variant dock för hela familjen har godis och läskuppehåll ett år framåt.

  • Mysmasken skriver:

   Wow, håller ni upp på självaste julafton också? Starkt jobbat, fast lite galet 😉

   • ninaerica skriver:

    Vi har sagt att det är okej med julmust, men bara på julafton. Sen har vi bestämt att det är okej med kakor och glass, så det finns nog gott att äta på julen!
    Måste dock tillägga att vi faktiskt äter mindre glass och fika nu när vi har godis uppehåll. Man kunde annars tänka sig att man skulle äta mer, men så är det inte. Och det är jätteskönt. Barnen nämner inte ens lördagsgodis.
    Igår var Moa på kalas, julmys. De pysslade, bland annat varsin smällkaramell, men då lade hon i pepparkaksbitar istället för skumtomtar. Så de tänker på allt själva också!

 2. Annika K skriver:

  Alladin , skumtomtar, knäck, min mammas chokladgodisar, ischoklad, wienernougat, risbräck :)

 3. Ellinor skriver:

  Vi har nog bara haft nötter, knäck och ev en aladinask på jularna när jag växt upp. Känner inget behov av godis under julen. Ibland har jag en ask romerska bågar nu när jag är vuxen, men annars är det snålt med godiset. Brukar äta mig mätt på all mat istället.

 4. Therese skriver:

  Mina favoriter är skumtomtar och romerska bågar, så eftersom jag ansvarar för gottebordet i år så kommer det finnas med. Julgodis brukar jag koka knäck och göra rocky road, men i år funderade jag på att även testa något nytt. Jag vet dock med mig att man inte brukar orka äta så mycket. Vi firar hos min kusin, så resterna hamnar ju där när julafton är slut så sedan ”slipper” jag äta mer 😉

 5. Maria skriver:

  Knäck är ett maste men mycket mer behöver jag inte ha. Skumtomtar vill jag ha men är svart att fa tag pa utanför Sverige sa det har jag lärt mig att klara mig utan. Sen brukar jag göra chokladbiskvier och ischoklad ocksa.

 6. Malin skriver:

  Jag älskar stora gottebord, det hör liksom till. Även om man inte alltid orkar äta så mycket så ska det finnas.

  Jag vill ha Rocky Road, nötter, chokladask, marsipanlimpa, marsipanbollar, knäck och så Ris a la Malta och en tårta eller cheesecake =)

  • Mysmasken skriver:

   Måste kolla upp vad detta Rocky road är. Trodde det var en glass-smak :)

   • Elin skriver:

    Rocky road är ju enklet att göra. Smält choklad med jordnötter, dumle (eller någon annan kola) och marshmallows i. Låt allt stelna och skär i bitar typ.

    Rocky road-glass är nog just glass med detta i. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *