|   874   0     11
  Vardag

Idag var min stackars skrutta hos doktorn och fick två sprutor. Usch, jag fick hålla ner hennes armar och ben på britsen, hon ville INTE ha några sprutor :(

Hon klarade ögon och öron och jag bad doktorn börja kolla efter skolios eftersom jag har det, men det såg bra ut.

Lite smal tyckte doktorn, medellängd. 105 cm och nästan 16 kg.

Kostade för ny patient och två sprutor 97 dollar, så 700 kr lite drygt. Inte farligt.

Poolen är full nu förresten! 2,5 dygn tog det att fylla, haha!


Kollar olika ögon för syntestet.

0
 874   0     11

11 svar på Doktorbesök

 1. Mamma skriver:

  Usch, jag kommer ihåg. Jag kände mig som världens sämsta mamma när jag var tvungen att hålla i för spruta, men det var ju i vetskap att det i förlängningen skulle leda till något gott.

 2. Annika K skriver:

  Skruttan då :(

 3. Therese skriver:

  Finns det något värre än att behöva hålla fast sitt barn med vetskapen att de ska genomgå något smärtsamt? Jag tror inte det, det gör så otroligt ont varje gång så jag vill helst lägga mig bredvid och gråta en stund jag med…
  Skönt att det gick bra i alla fall!

  • Mysmasken skriver:

   Ja, usch :( Hon fick sådan panik att hon inte ens märkte att hon fick två sprutor.

   • Therese skriver:

    Ja, usch. Värsta som finns. Vi har fått hålla fast sonen för röntgen alltför många gånger i hans korta liv. Första gången var han bara tre månader och vi var tre vuxna som klämde fast honom under en plexiglasskiva. Det går fortfarande inte smärtfritt trots att han är sex år och det går att förklara för honom. Den hysteriska rädslan som han upplevt flera gånger sitter kvar nånstans i ryggmärgen…

    • Mysmasken skriver:

     Ja, fy… Problemet är att de minns från gång till gång. Bara Noëlle ser byggnaden minns hon förra gången och det brister.

 4. Maria skriver:

  Inte roligt att behöva halla fast. Jag är glad att mina barn aldrig har varit rädda för sprutorna.

  Min dotter var föresten 103 cm och knappt 15 kg pa sin 4-arskontroll för en manad sen. Helt perfekt längd och vikt tyckte varan barnläkare.

  • Mysmasken skriver:

   Jag tänkte att hon kanske såg mager ut för att barn är tjockare här, men det är tydligen WHO:s standard från 70-80-talet, innan barnfetman spridit sig, så… Hon är väl lite smal helt enkelt :) Tänker inte göda henne med skit. Hon äter bra med mat, men hon äter inte skräp annat än en handfull godis på lördagar.

 5. Ewa skriver:

  Juno fick en Hep A i veckan. Hade glömt att förbereda henne dagen innan, så det fick bli en snabb information när vi var på väg till vårdcentralen. ”Mamma, är det en riktig spruta? Jag vill inte ha en riktig spruta.” Som tur var skulle jag också ta den, så hon fick först och sedan se mig ta den. Hon grät lite efter, men det gick bra trots allt.
  Hoppas att Noelles rädsla släpper med åldern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *