|   781   2     2
  Livet i exil

Ett par grejer härifrån.

1. Det är vanligt att göra en tårta till Jesus på julafton/juldagen (när han nu föddes i sagan). På dansen häromdagen berättade ena mamman att de brukar ta ut tårtan och låta vinden blåsa ut ljusen så att det är som om Jesus själv gör det och den andra mamman oohade att det var en sådan bra idé och att de också skulle ta ut sin tårta. Det är tydligen standard att göra en Jesustårta här. Sätter den 2000 ljus i tårtan? Det blåser väldigt sällan här, springer de runt med tårtan för att ljusen ska slockna? Väldigt intressant.

2. Jag har hört många debattera att det nästan är barntortyr att ”lura” i dem att det finns en tomte. Jag har inte riktigt förstått anledningen, men det verkar som att ”om man lurar barnen att det finns en tomte, då kanske de tror att det inte finns Gud heller”…

2
 781   2     2

2 svar på Julen, religionen och USA

  1. Angelica skriver:

    En Jesustårta? Haha, man lär sig något nytt varje dag!

  2. Emma skriver:

    Den här tecknade bilden är rätt rolig på temat: Jesus och tomten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *