|   2 518   14     29
  Tyckmycken

Nu vet ni att ni inte ens behöver gå och rösta nästa gång, i enpartistaten Sverige,
ni får ”SOCIALMODERATERNA med 4 bihang” oavsett vad ni röstar på. Grattis!

I grupperna för utlandssvenskar vågar folk diskutera:

141227a

10847256_10152220342977824_4731239025774925216_o

10862531_10152647462495674_1690206788424488749_o

14
 2 518   14     29
   

29 svar på Här kommer Socialmoderaterna med 4 bihang (även kallad Socialliansen)

 1. Eva skriver:

  Det här kommer att kosta.

  Nu har sjuklöver ingått pactum turpe (skamlig överenskommelse – avtal med djävulen), något som kommer att sätta fart på svenskarna. Om det är jag övertygad.

  Jag hade på känn att det här skulle hända och jag har därför plockat fram varma kläder. Jag har aldrig demonstrerat, men nu är det dags att dra på sig långkalsonger, den varma skiddressen och bege sig mot Stockholm med plakat.

 2. Monnah skriver:

  Ja, milda makaroner. Jag förstår bara inte varför mitt flöde på FB fylldes av ”Skönt!” och ”Bra jobbat, Löfven!” och sådär. Det här var det skummaste jag varit med om på bra länge.

  • Mysmasken skriver:

   Du måste ha en massa vänstervridna vänner då, fast förstår inte hur någon kan vara glad…

   • Anna-Ulrika skriver:

    Tyvärr mitt fb fält också fylldes med hejarop.. Jag har tyvärr bara 2-3 allierade med mig .. Så många andra är pk till ALLT i” nya” Sverige ( de älskar tiggarna bl.a) och hatar allt åt höger och skriker gladeligen ut rassehit o dit..mm och vurmar för allt kringmigrationmm. Jag orkar inte ens träffa flera av dessa människor längre..zzzzzz
    Upplever du att utlandssvenskar är mer inkorrekta Och vågar ta diskussion/ debatt/ kritisera konstruktivt ? Här hemma vågar man knappt öppna mun förrän det skriks extremist…

    • Mysmasken skriver:

     Nej, det blev inte accepterat att prata om det förrän nyvalet utlystes. Då var det som att folk började prata!

   • Monnah skriver:

    Jag vet inte om de är särskilt ”vänstervridna” egentligen. Mer kvinnliga svenskar som jobbar i vård/skola/omsorg. Många av dem träffar invandrare genom sina jobb och ser personerna som råkar illa ut. Jag tror att det är svårt att vara konstruktiv och se den misslyckade integrationen och hur detta påverkar den svenska ekonomin. De får alla sina löner från statskassan och ärligt talat tror jag inte de har en aning om hur ekonomi på en djupare nivå funkar. De tänker att om man betalar skatt på sjukförsäkring osv så bidrar man till ekonomin. (Nu talar jag absolut inte cyniskt, utan jag menar bara att jag faktiskt förstår dem även om jag inte håller med om deras åsikter.) Få människor har överlag koll på ekonomi. Man tycker som ens föräldrar tyckte, eller som kollegorna tycker, eller som Aftonbladet eller Malena Ernman säger att man ska tycka.

 3. Sofie skriver:

  Är så glad för att vi slipper omval, att det gick att lösa på annat sätt.

 4. Anna, Gbg skriver:

  Jag hade sett fram emot ett extra val, det var ju äntligen lite spänning i svensk politik. Men nu känns det bara blaha… Tråkigt att rädsla för folkets tycke ska forma en regering över blocken.

 5. Helen skriver:

  Fast tror du verkligen att de fyra allianspartierna håller med S? På riktigt? För det jag ser är en allians som insett att de vid nästa val riskerar att hamna i exakt samma position som S+MP har nu, och de vill se till att de kan regera utan SD och utan att de rödgröna sätter käppar i hjulen för dem. Så de tänker mest på sig själva i ett längre perspektiv, det var ganska tydligt i vad Anna Kindberg Batra sa i SVTs intervju efter presskonferensen.
  Dessutom har just den här överenskommelsen mer eller mindre varit praxis tidigare, så det är egentligen inget nytt. Det nya är att man faktiskt uttalar det, och att båda sidorna har tagit sig i kragen, lyft sig över sina egna åsikter och insett att det finns något större och viktigare än blå vs rödgrön: att SD inte ska kunna diktera svensk politik som de vill. Jag tycker det är bra.

  • Mysmasken skriver:

   Nej, det är maktkåta gubbar och kärringar som ger blanka fan i sina väljares åsikter.

   • Ewa skriver:

    Wow. Det är som att hamna i ett parallellt universum i detta kommentarsfält. Alla reaktioner jag tidigare sett har varit det motsatta. Jag håller med Helen förövrigt. Vad gäller minskning av invandringen så kan du ju inte förvänta dig att SD ska få gehör för sina åsikter med bara 13% väljarstöd. Att styra och ställa på egen hand får de göra den dag de fått majoritet.

 6. Eva skriver:

  Jag skrev om pactum turpe i går kväll. I dag har SvD en artikel där ytterligare en person har funderat runt detta.

  Läs den och fundera på om ni tycker att man skall kunna kringgå grundlagen på det sätt som de sex partierna gjorde i går:

  http://www.svd.se/kultur/understrecket/besvarligheten-ger-grundlagen-dess-varde_4217209.svd

 7. Erika skriver:

  Tycker bara vi ska vara glada och nöjda över att rasister inte får så mycket att säga till om:-)

  • Mysmasken skriver:

   Ja, för alla 800 000 som tycker att invandringspolitiken har gått för långt är rasister, nazister och fascister *skakar på huvudet och rullar lite på ögonen*
   Bäst att du isåfall genast vänder i dörren i den här bloggen, som drivs av en rasist, nazist och fascist.

   • Margitha skriver:

    Bloggen läses av (minst) en som också är rasist, nazist och fascist. Till de som inte fattat så har vi numer en diktatur i Sverige. Politikerna i sjuklövern skiter fullständigt i sina väljare. Med tanke på kommentarerna på Moderaternas FB så är väljarna arga över detta beslut. Tyvärr censureras det ganska friskt genom att plocka bort massor av kommentarer.

    • Erika skriver:

     Fast nu kan ni inte säga att SD inte är ett rasistiskt parti för det är det. Alla som röstar på SD är inte rasister men man röstar på ett främlingsfientligtparti. Kolla bara upp personerna bakom partiet, uttalanden de gör etc. ”Judar är inte svenskar” vem sa någonting liknande 1934? Tänk på järnrörsskandalen, Tina Hallgren-Bengtsson, vilka som skapade partiet etc.

     Tänk också på att om ni skulle fly från ert hemland, er familj, er släkt, era vänner, allting ni tror på, era liv helt enkelt, skulle inte ni vilja bli bemötta bra? Få vård och få hjälp? Plats finns det gott om i Sverige. Var medmänniskor, nästa gång kanske det är vi som behöver hjälp.

     • Margitha skriver:

      Nu har du nog läst för mycket i Aftonbladet lilla gumman. Naturligtvis vinklar de svenska vänstertidningarna som de vill. Det värsta är att folk tror på skiten. Tar man saken ur sitt sammanhang blir det lätt fel. Om man bemödar sig med att ta reda på vad Björn Söder egentligen sa istället för att tro på allt Vänsterblaskorna skriver kanske man förstår. En gång sa Åkesson att: Islamister är vårt största utländska hot. Då väljer Aftonbladet att i stället skriva Muslimerna är vårt största utländska hot. Ett exempel på vad de gör för att smutskasta ett parti.
      SD är ett judevänligt parti. Du vet att ett par av partitopparna i SD är judar/har judiskt ursprung va?
      Om vi ska prata om partiers rötter så ligger både V och S väldigt illa till. Kommunismen som skördat fler offer än Nazismen och S som var bundsförvanter med Nazisterna med sitt Rasbiologiska institut där åtta socialdemokratiska regeringar godkände 63 000 steriliseringar. Den ”gode” Löfven var redan då medlem i S och detta institut existerade fram till 1976.
      Hitlers Fullmaktslag som kom 1933 har nu Socialliansen i det närmaste kopierat med sin Decemberöverkommelse.
      Vi ska självklart hjälpa flyktingar som kommer hit, vilket är ca 10% av de invandrare som kommer nu. Det behöver inte heller ske med permanenta uppehållstillstånd. Plats har vi kanske i Sverige, däremot saknas det bostäder, jobb, osv. Med denna massinvandring förstör vi vårt land och utarmar vår välfärd. Våra gamla som byggt upp Sverige svälter ihjäl och får inte den vård de behöver. Skolorna är en katastrof.
      Våldet ökar, våldtäkter har vi flest i hela världen. Det eldas skolor och det eldas bilar mest varje dag. Inbrotten ökar lavinartat. Ja, så är det i det ”nya” spännande(mångkulturella)Sverige.
      För att hjälpa en ”flykting” (de flesta som kommer hit är som sagts inte flyktingar) här i Sverige så blir 67st utan hjälp där pengarna hade gjort mest nytta. De tar från Biståndsbudgeten och låter därmed människor dö i andra länder. Är detta humant? Vi har en (tyvärr) begränsad mängd pengar och dessa bör enligt mig användas där de gör mest nytta och det är INTE i Sverige. UNHCR m.fl. skriker efter pengar. Att hjälpa så många som möjligt det är för mig att vara en god medmänniska. Att sitta och skrika rasist till de som vill begränsa invandringen det är inte att vara god medmänniska det är bara att vara dum och okunnig. Dessutom skriker ni också rasist till våra nordiska grannländer som har just den invandringspolitik som SD vill föra.

      • Veronica skriver:

       Bra Margitha!

       Allt det du skriver stämmer. Fullmaktslagen hette Ermächtigungsgesetz på tyska och samtliga tyska borgerliga partier röstade ja till den. Därmed gav de Hitler både exekutiv och lagstiftande rätt. Den folkvalda riksdagen gjorde sig själv betydelselös. Med andra ord avskaffades demokratin och Hitlers nazister fick total makt. Fullmaktslagen gjorde det möjligt att göra utrotandet av judarna helt lagligt.

       Tänk att runt 80 % av de röstmyndiga inte kan Europas historia eller ens kan tänka själva.

       Utöver steriliseringslagarna trädde en kastreringslag i kraft 1 juli 1944 i Sverige. Alla i riksdagen var eniga om att en sådan behövdes. Journalister har ljugit svenska folket fullt med skit sedan mitten av 1960-talet.

       Det här är de s.k. ”fina” partier och ”ärliga” journalister som i dag kastar skit på SD. Mina kräkreflexer sätts igång bara jag tänker på det.

       • Veronica skriver:

        hitler använde kommunist-skräcken för att få alla tyska borgerliga partier att underteckna Fullmaktslagen, som gjorde honom till enväldig härskare.

        Löfven använde SD-skräcken för att få alla borgerliga partier att underteckna Decemberöverenskommelsen, som gör honom till enväldig härskare.

        Och den mannen skäller SD för att vara ett fascistiskt parti. Hitler kopierade för övrigt Mussolinis fförfarande när han tog över Italien. Vem är egentligen fascist här?

        Vet du, Erika, det underlättar att vara påläst när man ger sig in i en diskussion. Då hjälper varken ”lika värde” eller Aftonblads- och Expressen- kunskap.

      • Anna-Ulrika skriver:

       Nä hä det gick inte med glad gubbe med emoji… Testar igen :-) till dej margitha

    • Anna-Ulrika skriver:

     :-)

   • Anna-Ulrika skriver:

    Word !Stephanie !

 8. Eva skriver:

  Bra rutit, Stephanie!

  Det finns alldeles för många naiva människor där ute.

 9. Mamma skriver:

  Expressens krönikör Lotta Gröning skriver så här i sin krönika ”Decemberöverenskommelsen, pyttsan!

  http://bloggar.expressen.se/lottagroning/2014/12/decemberoverenskommelsen-pyttsan/

  Jag har alltid tyckt att hon har varit för vänster, men här har hon många poänger.

 10. Alexandra skriver:

  De är villiga att offra precis allt för en fortsatt massinvandring. Det sjukaste är att de flesta inte reagerar på det, att den fortsatta massinvandringen faktiskt är den viktigaste frågan för dessa politiker – annars hade de pratat med SD och kunnat försöka komma överens om något annat. Nu skyller de allt kaos på SD men de har ju själva orsakat den genom att totalt ignorera SD och dess väljare.

 11. Anna-Ulrika skriver:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *