|   1 210   4     6
  Familjen | På resande fot
Idag klev vi upp vid 7-tiden och gick och åt frukost. Barnens ögon verkade irriterade redan igår kväll och nu på morgonen var det alldeles gojsigt i Milos ögon. Grannens lilla bebis har haft något ögoninflammationsliknande men vi tänkte att det var lugnt eftersom ingen interagerar med honom. Tji fick vi!

Vi håller oss undan poolen och lekplatsen, så att vi inte smittar andra.

Enligt önskemål fotograferade jag våra två rum. De sitter vägg i vägg med en dörr mellan som i vanliga fall är låst, men som de låste upp. Jag tog bilderna precis efter frukosten, så man ser snacksen vi packade för en liten runda in till  Falmouth, Jamaica!
Utanför fartyget har de byggt upp en liten ”by” med shoppar, det märktes tydligt att de som får sälja därinne har strikta regler. Men herregud vilka priser! Jag letade julgransdekorationer eftersom det är min och Gregs tradition att köpa därifrån vi varit, men de skulle ha $24 för en ful julkula!? Det känns ju lite överdrivet när man vet hur fattigt det är här, det är väl en veckolön för någon.

Till slut hittade jag en nyckelring som jag gör om till juldekoration 😉

Barnen fick varsitt plagg från ”Del Sol”. Vet inte om ni känner till det? Tror det finns i Europa också. Kläder med detaljer som byter färg i solen. Tycker de är kul =) Men dyra, usch. Noëlle köpte ett armband i typiska Jamaica-färger, en portmonnä och sen köpte de varsin fin träsköldpadda.

Sen tog vi oss ut utanför området och då var det fritt fram att rycka och dra i oss. Nästan lite läskigt. Noëlle blev tillfrågad om hon ville ha en fläta i håret, men det vågade hon inte. Men så fort vi kom på båten igen hade hon ångrat sig, så medan pojkarna sov middag gick jag och hon ut och gjorde en fläta. Man kan ju inte vara i Karaibien utan att få en fläta!? =)

Väl på båten igen åt vi lunch och sen däckade alla barnen och sov till 17.15 då vi fick väcka dem eftersom vi bokat bord till 17.30 för att hinna med vattenshowen.

Vattenshowen var fantastisk! De hade en dykbräda 20 meter upp i luften, killarna, som var i 20-årsåldern och faktiskt hade kropp för det, bar de minsta Speedos jag någonsin sett. Antingen måste vattnet vara svinkallt så att det krymper ”paketet”, eller så var de stympade 😉
Alla älskade showen, till och med Nicolas. fantastiskt! Dock inga bilder :)

150106b
Våra hytter, enligt förfrågan. Här inne sover barnen. De utvecklar jättenyttiga vanor under resan, med TV tills de somnar vid sisådär elva på kvällen, haha. Hoppas det inte blir några problem när vi kommer hem igen.

150106c
Här ser ni båda hytterna.

150106d
Härinne sover mest jag och Nicolas… Maken hamnar inne hos de stora barnen nästan varje kväll då de vaknar och gnäller. Och lika glad är han för det, för Nicolas sover just nu på tvären, mellan våra huvuden. Jag får oftast huvudet och maken får fötterna 😉

150106e
Barnen i sina nyinköpta Del Sol-kläder. Syns inte så bra här, men de färgar sig alltså av solen.

150106f
Nicolas var såklart med! Här äter han en croissant till mellanmål.

150106g
Såhär såg det ut inne på det uppbyggda området. Karlarna satt och karvade och målade medan vi gick förbi. Jättefina grejer! Jag köpte mig en mortel.

150106h
Båten tornar upp sig bakom byggnaderna.

150106i
Lite av grejerna.

150106j
Utanför området. Lade undan kameran sen. De drog och slet i oss, men som tur var hade de ”poliser” överallt.

150106k
Noëlle får sin fläta gjort.

150106l
Flätan!

4
 1 210   4     6

6 svar på Kryssning Oasis of the Seas – dag 4, Falmouth, Jamaica

 1. Mamma skriver:

  De typiska Jamaica-färgerna som du skriver om är egentligen det som kallas för rasta-färger.

  Eller egentligen rastafari-rörelsen (social- och religiös rörelse) som använde/använder marijuana vid religiöst utövande. Färgerna röd-gul-grön kommer ursprungligen från den etiopiska flaggan. Både rastaflätor och reggaemusiken mynnar ut från rastafari. De som har rastaflätor (dreadlocks) bär ofta en virkad eller stickad rasta-mössa ovanpå.

  Om man har en tonåring som använder de här färgerna i kombination bör man vara uppmärksam på om de använder marijuana (weed, hasch, cannabis osv.)

  Nu är ju inte Noëlle så gammal ännu, men det hjälper om man är en upplyst tonårsförälder. Då kan man inte sitta och säga till sin tonåring ”vad roligt att du har Jamaica-färger”.

 2. Mamma skriver:

  Haha 😀

  Jag menade inget illa med det jag skrev om rasta-färger, men nu när jag läser kommentaren låter den ”klapp på huvudet” min lilla flicka :(

  Förlåt 😉

  Jag glömde ju att skriva att det är jätteroligt att se alla bilder. Noëlle är så söt i sin lilla fläta 😀

  Barnen verkar trivas!

  • Mysmasken skriver:

   Ja, det lät verkligen ”klapp på huvudet”, lol. Som att jag inte vet? Jag blev erbjuden att köpa gräs i Jamaica redan som tonåring 😉

 3. Annika K skriver:

  Fina tjejen :) Så gulligt hon poserar med flätan :)

  Shit vilken stor båt alltså!

 4. malin skriver:

  Tack så mycket för bilderna på hytterna, såg ändå rätt rymlig ut och skönt med stora sängar.
  Är inte så mycket för kryssningar egentligen men det verkar lite trevligt ändå.

 5. Jenny skriver:

  Jättekul att läsa om och se bilder från er resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *