|   1 027   7     8
  Livet i exil

Eftersom att jag är tjock och fet är det inte så kul att handla kläder till mig, men däremot älskar jag att handla kläder till barnen! :)

Jag får ofta komplimanger för att barnen är så välklädda. Pojkarna har nästan bara pikétröjor. De håller bra, håller formen bra och tvättar bra.

Idag åkte jag och svärmor in till Premium Outlet, den stora, på International Drive. Det är alltid ett misstag den här halvan av året eftersom varenda turist, och speciellt varenda latinamerikan var där idag. 50% av bilarna var olovligt parkerade på grässmattor och vid sidan av vägen och huller om buller. *whew*

Vi sprang bara ner till de enda barnaffären som jag handlar kläder på, ”Children’s Place”, jag gillar deras billiga pikétröjor och pojkarna har burit dem sedan de var 6-9 månader. Snälla svärmor köpte 5-6 tröjor till Milo och varsin pyjamas till barnen. Sen skyndade vi därifrån.

Vi åkte istället till Marshal’s, där jag lyckades plocka på mig ett helt gäng Tommy Hilfiger idag. Det bästa med de affärerna är att de flesta turister inte hittar dit, de tror att de tär billigt på Outlet, vilket det såklart är, men här är det ännu billigare. Det är egentligen som ett överskottslager, de köper in om de har beställt för många, förra årets kollektion, osv., men på barnkläder spelar det inte så stor roll.

Barnen använder mest Hilfiger och Ralph Lauren. De här Hilfiger-tröjorna kostade mellan 8-10 dollar, alltså 55-70 kr. Det är vad de urtvättade tröjorna på Tradera börjar på och de verkar kosta 300-500 kr i Sverige?

Speciellt två av tröjorna gillade jag verkligen, framför allt den brungrå med 85 på. Vet inte varför, men jag älskar den. Jag gillar inte tryck överhuvudtaget, så himla fult och det känns så billigt, men broderat går bra :)

Vad kostar kläder i Sverige? Jag har fått för mig att det är dyrt. Om ni köper något märke, vad ger ni för tröja och byxor till en 5-åring? Om man köper billiga no-name-kläder på HM, vad kostar det då?

De andra pikétröjorna, som jag inte fotade, kostade 35 kr, visserligen med en 25% kupong. Byxor betalar jag max 10-15 dollar för, alltså 70-100 kr.

150118b
500 kr för allihopa!

150118c
Det här blev dagens favorit!

150118d
Den är också helt okej =)

7
 1 027   7     8
   ,

8 svar på Barnkläder

 1. Mamma skriver:

  Jättefina pikétröjor. Lustigt egentligen att de kallas för pikétröjor. En tröja är ju en kofta. Jag har aldrig tänkt på det tidigare … haha. Detta trots att det i princip var den enda sorten jag klädde småbröderna i. De hade så klart vanliga T-shirts också när de lekte och sportade.

  Du frågar hur mycket de kostar här i Sverige. Jag googlade lite och hittade det här:

  http://kidsbrandstore.se/filter/t/163

 2. Annika K skriver:

  Kanonsnygga :)

 3. Therese skriver:

  De märkena du pratar om köper jag inte till min son eftersom de är på tok för dyra i Sverige. Jag köper istället en hel del Polarn o Pyret, men en vanlig tröja kan ju gå loss på 200-250 kronor. De priserna du nämner är väl typ det som vi betalar på HM…

  • Mysmasken skriver:

   Ja, PoP är verkligen snortyrt! Försöker alltid köpa något när jag är hemma, men näe… Vi har PoP här nu, och priserna är mycket bättre än i Sverige.

 4. hanna b skriver:

  Sjukt snygga pikér till killarna! Blir sjukt avis för jag älskar ju sånna men tycker det är jättedyrt här! 😀 Okej att man kan få billiga på H&M (mellan 50-100 kr om man har tur) men kvalitén är verkligen inte som våra Ralp Lauren utan dom tappar ju färgen typ direkt på ett fult sätt. RL slits snyggt på nåt vis. 😛 Den rosa och gular älskar jag Hittar du fler sånna kan du köpa till mig då så får du cash? 😀

 5. SasSa skriver:

  Oj så snygga pikéer! Japp det är dyrt med kläder här! Köper inte märken för att de är för dyrt. Kan tom tycka HM, KappAhl o Lindex är dyrt. Med en tusenlapp kommer man inte så långt. Byxor till större barn ligger på 199-399kr i de butikerna. Visst kan man hitta någon enstaka billigare t-shirt men oftast ligger de på hundralappen eller över för en enkelt t-shirt. Så här är en till som är avis… 😛
  Till vår lilla nykomling har jag fastnat för de fina märket Newbie från Kappahl. Tyvärr är jag juh inte ensam om det…. Men iaf, det är jättefina kläder. Inte billiga men inte svindyra heller. Fördelen är att de har sjuuuukt bra andrahandsvärde på Tradera!! Kan vara nackdel också när man vill köpa, för många av plaggen går för inköpspris eller tom mer ibland. Mycket intressant fenomen. :) Så ja, jag tycker kläder är dyrt här men eg de är väl nästan allt om man jämför med USA?.. 😉 Alltid så kul att läsa din blogg o höra hur det är ”overthere” . Tack för all skoj läsning! Take care :) .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *