|   828   3     10
  Familjen | Vardag

Imorgon är dagen här. Den där dagen som hetat: ”Ja, först julafton, sen Milos födelsedag, sen kryssningen och SEN börjar du skolan.”
 Jag är definitivt inte redo för det här. Inte det minsta. Jag kommer att sakna henne något fruktansvärt.
Jag är inte redo att låta henne tillbringa majoriteten av sin dag med någon annan. Jag kommer att få se henne en timme på morgonen och fyra timmar på kvällen. Det är ingenting.
Min älskade, förstfödda, lilla dotter. Usch. Jag förstår att det låter som att jag ska skicka henne till Vietnam och inte få se henne på tre år. Så känns det också.

Passade på att grina lite när jag skar lök nyss. Gjorde lite korvstroganoff, Noëlles favorit. Jag mätte upp på en talrik ungefär så mycket som hon äter – 1,5 dl, sen provade jag det i termosen för att se hur mycket det ser ut som, sen lade jag allt i påsar. Tio stycken blev det, två veckors lunch – taddaa! Hon ska givetvis inte få äta samma varje dag, så imorgon gör jag något annat. Spaghetti och köttfärssås är ju en sådan där enkel att frysa. Sen får jag prova mig fram med rester och sådär.

Allt det här är nytt för mig. Hon ska ha med ombyte, och en strandhandduk att vila med. Pappersmuggar, wipes och näsdukar.

Hjälp, ska vatten flaskan få plats i lunchväskan? Det går inte. Skicka med en liten ziplock-påse som hon kan lägga skeden i när hon ätit klart för att inte få matgegga i lunchväskan? Vilken tid måste vi gå hemifrån? Får jag följa med ända fram till klassrummet och lämna de där wipesen och allt? En miljon frågor.

Vi får gå dit och äta med dem på lunchen om vi vill. Funderar på att göra det, fast jag är lite kluven. Vill inte att hon ska förvänta sig det heller, så kanske ska låta henne gå första dagen och se hur det går.

Jag hoppas att hon kommer att gilla skolan! Tror inte att de här läxor första året.

Själv har jag byggt garderob hela dagen. Eller hyllor rättare sagt. Snälla svärmor ville betala, om jag byggde, så vi  försöker sortera barnens lekrumsgarderob, alla brädspel ska flytta in dit, och vi ska få lite bättre ordning. Blev klar strax efter 22.00 och har hållit på hela dagen att såga och bygga – trött som sjutton, alldeles mör.

Nu ska jag gå och sova, första gången på väldigt många år som jag måste sätta väckarklocka. Vi måste prova oss fram och se vad som fungerar. Vi får ändra vår sovmorgon till åtta, så att man slipper dra med alla barnen till skolan. Det blir svårt nog ändå att klä på, äta, packa lunch och allt på 50 minuter. Vi måste gå hemifrån ungefär 7.50 för att vara säkra på att vi hinner till skolan.

Önska mig lycka till imorgon, jag behöver det nog mer än Noëlle.

3

10 svar på Sista kvällen före stora dagen

 1. Sofie skriver:

  Stort lycka till Noelle! (Får inte till första e:et)!

 2. Anna, Gbg skriver:

  Lycka till med allt och hoppas N kommer trivas i skolan. Det känns alltid väldigt mycket i hjärtat när man ska lämna sina små, men oftast ser de fram emot det mer än vad man själv gör och det är så man får tänka för att klara av det som vuxen!

 3. Sonja skriver:

  Lycka till med skolstarten till er båda.
  Noëlle kommer säkert att klara av skolan utan problem, hon verkar så trygg och positiv.
  Hon kommer att ha så mycket att berätta varje dag 😉

 4. Annika K skriver:

  Lycka till!
  Och massor med kramar.

 5. Mamma skriver:

  Ja du … nu är du där … och jag vet precis hur du känner dig!

  Om jag hade fått komma dit den första dagen till lunchen hade jag definitivt gått dit. Mest för att se hur andra föräldrar gör. Låt säga att ”alla föräldrar” är där den första dagen och du inte är där, då mår nog lilla N ganska dåligt. Samma sak åt andra hållet. Du kan väl gå dit och låtsas att du har glömt ge henne något. Att du liksom bara har kommit förbi…

  Lilla N är ju en liten Vädur och hon vill säkert visa dig att hon grejar det, men inombords är det nog ganska nervöst.

 6. Mamma skriver:

  Jag glömde säga ”Lycka till!”. Det kommer att gå galant 😀

  Krama om och hälsa Noëlle från mig <3

 7. Elin skriver:

  Vad spännande! Ja, visst är det så att det är vi föräldrar som tycker det är mest jobbigt. Men nog är det pirrigt för barnen också. Får ni alltså ingen inskolningsperiod, där föräldrarna är med?

 8. Monnah skriver:

  En viktig dag! Ni kommer alla att hitta rätt balans vad det lider. Stora kramar till er alla!

 9. Ewa skriver:

  Så spännande för Noelle! Håller tummarna för att allt går bra för er båda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *