|   740   3     5
  Familjen | Tyckmycken | Vardag

Hör ni, det här med samvete. Nu när Noëlle är i skolan känns det skittaskigt att åka och göra något kul med de två små? Som att hon missar det? Är det normalt att känna så?
Greg hävdar att hon gör ju kul saker i skolan, men…seriöst? Typ åka till barnmuséet – jag vet ju att hon skulle ÄLSKA att vara där och jag kommer nog bara gå runt och tänka att ”åhh vad Noëlle skulle ha velat vara med.”

Går det över? :(

3
 740   3     5

5 svar på Det dåliga samvetet

 1. Mamma skriver:

  Varför inte förlägga de roliga sakerna som hela familjen kan göra tillsammans till helgerna så att Noëlle kan vara med.

  Milo har säkert lika roligt av att vara ute på trottoaren och leka med de närmsta grannbarnen, Emmas småsyskon. Eller om de kommer in en sväng och leker. Han behöver få leka med jämnåriga ibland. Nicolas är ju för liten ännu.

  Eller så åker ni till en lekpark där Milo har en chans att få leka med andra barn när Noëlle är i skolan. Det får du inte ha dåligt samvete för.

  Så skulle i alla fall jag prioritera.

  • Mysmasken skriver:

   Vi gör såklart kul saker på helgerna också! =) Barnen är inte ute och leker på dagarna, de kommer ut efter skolan. Parken är en sådan grej som Noëlle älskar. Det kan vara så lite som att Milo och Nicolas var på McDonalds utan Noëlle. Då blir hon ledsen när hon ser/hör att de varit där.
   Jag måste bara skaka av mig det dåliga samvetet…

 2. Annika K skriver:

  Den känslan går över :)
  Men gör sånt som inte Noelle gillar då? :)
  Men som småttingarna gillar. Om det finns nått sånt 😛

 3. Therese skriver:

  Det går ju tyvärr inte att vara med på allt. Det är ju något som man själv stött på flertalet gånger genom livet. Saker som är inplanerade samma tidpunkt så du måste välja till exempel. Milo och Nicolas ska väl inte behöva bara vara hemma och leka för att Noëlle är i skolan och inte kan vara med. Du kanske ska tänka att hon fick nästan två år av roliga saker tillsammans med er innan Milo föddes. Noëlle är ju med om roliga saker i skolan. Så försök du släppa det dåliga samvetet och gör saker med dina små grabbar. Det ena utesluter ju inte det andra. Ni kan ju hitta på roliga saker tillsammans med Noëlle under eftermiddagarna och på helgerna.

 4. Malin skriver:

  Vår 6-åring ska sova hos sin kusin på lördag, han var så gullig och sa: -”Det blir ju jättebra för lillebror att vara själv med er för jag var ju det innan han föddes och det har ju aldrig han fått vara.”

  När han nu sover hos kusinen missar han ett superroligt kalas som inbjudan kom sent till. Tyckte synd om honom när han fick tacka nej, men tänker att det är bra träning inför livet. Man missar grejer och det får man liksom lära sig leva med =)

  Du och Noelle kan väl göra det igen på helgen ibland om det är något extra kul hon missat. Då får hon ju egentid med mamma också, win-win =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *