|   2 526   14     12
  Arbete | Hantverk

Jag gillar att sy barnkläder, men det är så förbenat dyrt med roliga tyger här. Eller alltså, de kallas ”euro fabrics”, och importeras från Europa och säljer per halvmeter till ett pris motsvarande 240 kr / meter ($15 / halvmeter). Otroligt dyrt i mitt tycke. Så jag blev lite sugen på att importera/trycka egna jerseytyger.

Det är lite svårt, man vet inte i vilken ände man ska börja eftersom folk inte delar med sig av sina leverantörer (förståeligt), så jag har googlat och donat och hittat någon som jag arbetar med nu. Jag har inte direkt något startkapital heller, så jag får börja med små, små kvantiteter som kostar ganska mycket, så jag får helt enkelt en minimal förtjänst tills jag kommer upp i större kvantiteter.

Första steget blir att matcha färgerna i datorn till deras färdigfärgade tyger, eftersom jag inte har råd att färga eget tyg då minimumkvantiteten är 500 meter och jag vill kunna matcha mina tryck med enkelfärgerna.
Jag har precis gjort färdigt detta rutsystem på 1925 färger (väldigt tröttsamt och tog hela helgen). Nu ska de få trycka det här på 1 x 1,5 meter åt mig, samt skicka med prov på de sina färdigfärgade tyger. Jag har redan sett dem på mejlen, och det ser lovande ut, men måste se och matcha på riktigt.

Bara frakten för mina prover är $45, hoho.

Hoppas ni vill hänga med på ännu ett av mina äventyr 😉

150125c

14
 2 526   14     12
   ,

12 svar på Trycka och sälja tyg?

 1. Mamma skriver:

  Aha … jag tyckte väl att det var lite tyst i helgen. Haha …:D

  Vad spännande!

  Är det här helt andra tyger och helt annan teknik än de tyger du designade och lät trycka upp för 5 år sedan till Noëlles babysäng?

  • Mysmasken skriver:

   Ja, det var ju vanligt tyg, jag vill ha klädestyg och kunna sälja. Det jag gjorde till Noëlle var snordyrt.

 2. Anna, Gbg skriver:

  Gör du det där rutsystemet med färger för att kunna se skillnaden mellan skärm och färdigt tyg? Hur har du avgjort vilka färger du kan trycka – kör du RGB eller CMYK?

  • Mysmasken skriver:

   Jag kommer att välja vilka helfärgade tyger jag vill ha, matcha dem till rutsystemet och göra mitt mönstrade med de färgerna som jag matchat.

   det är Pantone-färger för tygtryck.

 3. Annika K skriver:

  Coolt :)

  Ja 240 verkar ju rätt dyrt.
  Fast å andra sidan vet jag inte. Syr så sällan nått 😀

 4. hanna b skriver:

  Ja! Jag vill hänga me dpå detta äventyr och se var det slutar! Fixa gärna klänning plus t-shirt i samma tyger så kan mina ungar matcha! :)

 5. Gunilla skriver:

  Jag började skriva ett svar från mobilen, men det gick inte så bra. 😉 Vad jag skrev var bla ”heja dig” för jag är övertygad om att du kommer klara detta galant och kunna sälja vidare. Lycka till! :)

 6. Margitha skriver:

  Gillar verkligen din kreativitet och ditt driv. Blir spännande att få följa.

 7. Emmy skriver:

  Vad spännande det låter! Ska absolut bli roligt att följa :)

 8. Ewa skriver:

  Vad du hittar på! Jättespännande! Ska bli kul att följa.

 9. Ellinor skriver:

  Jag satt just och funderade på när du tryckte tyg till Noëlle och surfade in här, och så hittar jag det här inlägget! Jag följer med (lite så här i bakgrunden, dålig som jag är på att kommentera),

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *