|   1 064   4     10
  Livet i exil | Tyckmycken | Vardag

Nu när jag har bråkat om mellanmålet känner jag mig hemsk som skickar med plättar och sylt till skolan, haha!
Det känns typ som att jag måste leva upp till den där standarden som de säkert tycker att jag har satt. Alltså, för det verkar ju vara en jättestor grej att hon ska äta frukt och vatten till mellanmål. Fröken ringde hem till mig förra veckan (jag fick en halv hjärtattack), men hon ville bara fråga om det var okej att Noëlle fick äta cupcakes, för de firade någons födelsedag, eller om stackarn skulle få sitta och äta sin frukt.
Jag sade att det var såklart okej, och fröken svarade ”You make me so happy!” som att hon varit jätteorolig att Noëlle inte skulle få vara med. Så de måste tycka att jag är helknäpp. Nu var det någon i måndags igen som hade haft med sig cupcakes. Det är tydligen så man gör när man fyller år här.

Noëlle ville att jag skulle komma på lunchen, vilket jag gjorde. Hon satt där och bredde sylt på sina plättar :) I vanliga fall får hon en vanlig metallsked, men idag fick hon nån plastsked till sylten. Sen lägger jag med en påse som hon kan lägga skeden i efteråt, så att det inte blir kladd i väskan.

Man packar alltså lunchen i lunchväskan och sen ett mellanmål för sig som ska vara i ryggsäcken. Idag fick hon mandariner och äpple till mellanmål, och då plättar med sylt, samt tomater och paprika bredvid.

150128b

150128c
Pojkarna är lite småsjuka. Milo hostar och Nicolas är gnällig och lite snorig. Såhär sitter Milo och sover just nu. Ska gå och lägga honom ner bara han somnat ordentligt :)

4
 1 064   4     10

10 svar på När man inte lever upp till sin egen standard

 1. Mamma skriver:

  Milo blev säkert sjuk den där jättekalla dagen/eftermiddagen när ni var på Monstertruck!

  Skämt åsido, vad jobbigt för dem att de är sjuka.

  • Mysmasken skriver:

   För fyra dagar sen? Kanske, who knows. Gjorde så gott jag kunde med kläder och sådär iallafall. Och det var 11 grader, inte -25 :)

 2. Mamma skriver:

  Klart man inte blir sjuk bara för att det inte är varmare än 11grader. Jag drev bara med dig. Han hämtade säkert upp en förkylning bland alla dessa människor som befann sig på samma plats samtidigt.

  Kul för Noelle att hon får plättar med sylt. Hon vill säkert ha lite onyttigheter ibland som de andra. Inte gör det någonting emellanåt :)

  Jag tillhör annars det fåtal föräldrar som ytterst ogärna har serverat mina barn pannkakor eftersom jag anser det onyttigt. De fåtal gånger de ändå har fått pannkakor har jag alltid gjort en närande potatis- och purjolökssoppa eller annan soppa som de har fått till förrätt.

  Jag tror det bottnar i att jag ända sedan barnsben har hatat den där äckliga degiga sörjan som en pannkaka bildar när den kommer in i munnen. Man behöver inte ens tugga den. Det är lite som grön slime. ”ryser”.

  Stackars mina barn :(

 3. Elin skriver:

  Plättar och pannkakor är ju supergott! Klart hon ska få ha det till lunch ibland. Dessutom kan man, om man vill, göra dem med lite nyttigare mjöl och ibland brukar jag riva i morötter i smeten. Om man finriver dem så märks de inte i de färdiga stekta plättarna/pannkakorna. Jag har aldrig haft socker i smeten heller, som en del har. Därför tycker jag pannkaka är ok mat, inte värre än smörgås.

 4. Annika K skriver:

  Plättar är i mina ögon inte onyttigt.
  Man kan använda grovt mjöl. Annat i med så :)
  Gott är det också! 😛

 5. Malin skriver:

  Åh vi älskar pannkakor! Min mamma är lite som din, skulle kompensera med grovt knäckebröd till, haha. Jag brukar mosa banan till ibland istället för sylt, nästan godare!

  Såg att tjejen i Taylor Swifts nya video har likadan väska som Noelle, så kanske bra att den är märkt nu, haha.

 6. Mamma skriver:

  Jag känner mig som värsta barnmisshandlaren som inte har serverat pannkakor till våra barn. Haha …

  Våra barn älskade naturligtvis pannkakor som alla barn gör (utom jag, ”urk”).

  Jag står ändå fast vid att mjölk, mjöl och ägg inte är optimalt hälsosamt, hur gott än vissa tycker att det är.

  För att kompensera för det fick barnen grönsakssoppor (som jag redan nämnt) dessutom fick de antingen hemgjord äppelmos från äpplen i trädgården eller jordgubbsmousse från våra jordgubbsodlingar (som vi då hade). Sedermera köpte vi in stora jordgubbslådor och frös in. Det var aldrig tal om köpt hallonsylt eller jordgubbssylt på burk (yacki).

  Min avsikt är inte att rida på några höga hästar … Jag vet att de flesta västerlänningar älskar pannkakor … Kalla det pancakes .. crepes .. pannkakor … eller vad man vill.

  För mig kan pannkakor aldrig representera en måltid, möjligten en efterrätt om inte pannkakorna kringgärdas av grönsaker och färska bär eller hemgjord sylt på äpple eller bär.

 7. Ewa skriver:

  Jösses. Fröken verkar tro att du är helt galen. Mycket att leva upp till. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *