|   1 437   6     7
  Livet i exil | Vardag

Jag har ju länge svurit över att IKEA i princip tagit bort alla äkta märke och bara säljer sitt egna äckliga märke. Choklad gjort i Tyskland, osv. Men nu på sistone har vi sett lite Marabou igen och de har ÄNTLIGEN börjat ta in godis till några få utvalda IKEA-affärer, som experiment!

Så vi gjorde en liten utflykt till IKEA i Tampa en timme bort för att prova lösgodiset! Priset ligger på motsvarande 12,70 kr/hg vilket är dyrare än i Sverige, men ändå inte hutlöst.

Så hur var det då? Ptja, vissa bitar var ”äkta” godis, medan andra är lite mer ”låtsas”. Grodorna smakade rätt, men det var inte äkta grodor och konsistensen var lite för gummig. Colaflaskorna var äkta, knattarna, ferraribilarna och några till! Barnen var väldigt spända och lyckliga 😀

150131c
Såhär ser det ut. Ett äldre svenskt par var där och handlade lördagsgodis också :)

150131a
Nicolas får smaka några bitar 😉 Och nej, jag pekade på de han fick ta, haha!

150131b
En marabouchokladbit, mums!

Sådär, nu har vi provat, och jag tänker nog inte sätta mig och åka dit bara för godiset, och vårt IKEA i Orlando är ju närmare, men nån tur dit då och då blir det garanterat. Förhoppningsvis blir det succé och vi kan se godis på alla IKEA snart.

6
 1 437   6     7

7 svar på Lösgodis

 1. Vanja skriver:

  Just precis den sortens Maraboukaka med Daim köpte jag på IKEA i London för ett par dagar sen – snart sluuut… :-/

 2. Alexandra rae skriver:

  Haha, samma har I England! Jag Blev skitsur och mailade Dom och kal fade nar Dom slutade salja riktigt svenskt godis! Nu saljer Dom marabou igen I alla fall..:)

 3. Sonja skriver:

  Åh vad det ser gott ut med en hel skål att välja ur.
  Toppen om IKEA tar in original igen, får ta mig dit och kolla in 😉

 4. Mamma skriver:

  Svenska barn skall svenskt godis ha <3

 5. Mamma skriver:

  Bilden på Nicolas när han sitter och väljer godis är bedårande. <3

  Den skulle passa i en reklamkampanj för lösgodis 😀

 6. Linnéa skriver:

  Åh, jag känner mig lite knäpp när jag slutade andas när jag läste om svenskt lösgodis på ikea. får läsa på mig om det finns någonstans i SF bay area. Tack för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *